Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Sądzę, że Amerykanie w przypadku przejęcia w miarę sprawnego niemieckiego sprzętu, to przede wszystkim odsyłali go za ocean do przebadania, ale mogę się mylić ?...

Edytowane przez Rack
Napisano (edytowane)

Dwa ostatnie zdjęcia to wersja Panzer IV/70 (A) czyli z Alkett.

P.S. A dlaczego ta kombinatoryka, że ma być wóz przejęty?.

Edytowane przez Rack
Napisano

1.Nie mam farb na zwykły kamuflaż z instrukcji(skończyła mi się jedna farba)

2.Robie zazwyczaj współczesne bo 2 wojenne to przezemnie oklepany temat.        
3.Bardzo lubię pojazdy na wyposażeniu innych krajów niż są produkowane i pojazdy zdobyczne.

Zdecyduję się na rosyjskiego bo znalazłem go w internecie na kolorowo ?

Napisano

Chodziło mi o to że to czołg zdobyczny czyli raczej po walkach.Widziałem trochę zdjęć z powykrzywianymi i zniszczonymi błotnikami to dlatego.Ewentualnie mogę kupić liptona w puszcze i tak dorobić błotnik ?

Napisano
5 godzin temu, fanpancerki napisał:

3.Bardzo lubię pojazdy na wyposażeniu innych krajów niż są produkowane i pojazdy zdobyczne.

Tak dla pełnego zrozumienia chodzi Ci o pojazdy przejęte przez inne armie - sprawne lub wyremontowane i wcielone do swoich jednostek.Oczywiście po przemalowaniu całkowitym lub częściowym. Nie wersje muzealne, ani z tak zwanych "magazynów' złomu. Magazyny to chwilowe miejsca składowania wszelkiego sprzętu niemieckiego. :roll: Dodam tylko że w muzeach na całym świecie jest pięć (5szt.) pojazdów tego typu ze stajni Vomag. Są w wersji pierwszej, drugiej i trzeciej. Przynajmniej jeden z nich już nie jest dostępny dla publiczności.

5 godzin temu, fanpancerki napisał:

Zdecyduję się na rosyjskiego bo znalazłem go w internecie na kolorowo ?

Ten nie pasuje.954609242_L_48.jpg.669a0fdf1d769fdb319bd313fd65f878.jpg

Rosyjski przejęty i wcielony do armii czerwonej jest - zresztą popatrz sam - ten sam pojazd tylko z przodu - fotka z 1945 roku - obok stoi StuG.

L_48.thumb.jpg.4e878dca6cb30d120a34d41318908ab1.jpg

1 godzinę temu, fanpancerki napisał:

Wszelkie powyginania błotników i zaczepów do osłon są zrobione celowo.

Szkoda. :neutral: Do przedniej lampy podciągnij przewód.

Pozdrawiam

Krzysztof

Napisano (edytowane)
53 minuty temu, fanpancerki napisał:

Ten nie pasuje.Tak ponieważ ma hamulec wylotowy który trudno dorobić.

Hamulec wylotowy można by dokupić - ale nie pasuje duuuużo więcej; no choćby pasta "zimmerit", system wydechowy no i koła same zwykłe. Dlaczego - bo to jest jego poprzednik właśnie ten z krótką lufą Jagdpanzer IV - (potocznie nazywany Jagdpanzer IV/L48). W kolorowankach jest właśnie przedstawiany bez hamulca wylotowego co nie jest prawdą jak widać na zdjęciu.

Pozdrawiam

Krzysztof

Edytowane przez meser262
Literówka
Napisano
20 minut temu, fanpancerki napisał:

... dragona ciekawe malowanie i z niego robię malowanie.

Zrobisz jak uważasz, ale? Jak zawsze jest takowe. 
Teraz to po pierwsze w malowaniu tego modelu autorzy nie potrafili wskazać jednostki - podali tylko front wschodni 1945 roku. Trudno żeby sowieci byli na innym froncie.
Moim zdaniem jest to tak jak z wieloma malowaniami proponowanymi przez producentów modeli - malowanie SF - (science fiction), lub po prostu wymyślone.
Dorobione, dopasowane do jakiejś fotki na siłę. Robi to wielu producentów pisząc właśnie najczęściej 
Malowanie to powstało na podstawie w/w zdjęcia z tyłu - dlatego zastosowano to malowanie do wersji wczesnej - "EARLY PRODUCTION". Z tyłu miały ten sam system wydechu.
Twój powtarzam jest z wersji drugiej z innymi wydechami, kołami itd.

21 minut temu, fanpancerki napisał:

Nie będzie może jakiś super zgodny z prawdziwym ale może będzie chociaż ładnie pomalowany.

Twój model Twoja decyzja. Następnym razem po to jest forum, aby się popytać i zastanowić. Pamiętaj kto pyta nie błądzi.

Teraz, fanpancerki napisał:

Dodali dodatkowo dwa zwykłe koła jezdne i będzie się zgadzało z wersją early z dragona ale fart.

A wydech? Też będziesz przerabiał.

Pozdrawiam
Krzysztof

Napisano

Przy błotnikach odchudź nożykiem plastik kilkukrotnie aż będzie przezroczysty pod światło i wtedy spróbuj je powyginać, albo po prostu je usuń aż do zawiasów tak jak bardzo dobrze to widać na zdjęciu z tym radzieckim Jagdpanzerem.

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, fanpancerki napisał:

A syryjski jakiego może być koloru?

Syryjski to też wcześniejszy model - popatrz. AAA.thumb.jpg.e47a11f2dcf310fc9cfd28530473d02a.jpg

Te dwa pozostałe na fotkach to wraki - pierwszy taki jak Twój druga seria, drugi to ostatnia wersja  dodatkowo w barwach niemieckich obydwa.

Pozdrawiam

Krzysztof

Edytowane przez meser262
Literówka