fanpancerki Napisano 17 Lipca 2020 Autor Share Napisano 17 Lipca 2020 Dzięki bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 17 Lipca 2020 Autor Share Napisano 17 Lipca 2020 A był jakiś amerykaniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 17 Lipca 2020 Share Napisano 17 Lipca 2020 (edytowane) Sądzę, że Amerykanie w przypadku przejęcia w miarę sprawnego niemieckiego sprzętu, to przede wszystkim odsyłali go za ocean do przebadania, ale mogę się mylić ... Edytowane 17 Lipca 2020 przez Rack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 17 Lipca 2020 Autor Share Napisano 17 Lipca 2020 Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Lipca 2020 Share Napisano 17 Lipca 2020 Ten Anglik to też jeszcze z krzyżami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 17 Lipca 2020 Share Napisano 17 Lipca 2020 (edytowane) Dwa ostatnie zdjęcia to wersja Panzer IV/70 (A) czyli z Alkett. P.S. A dlaczego ta kombinatoryka, że ma być wóz przejęty?. Edytowane 17 Lipca 2020 przez Rack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 18 Lipca 2020 Autor Share Napisano 18 Lipca 2020 1.Nie mam farb na zwykły kamuflaż z instrukcji(skończyła mi się jedna farba) 2.Robie zazwyczaj współczesne bo 2 wojenne to przezemnie oklepany temat. 3.Bardzo lubię pojazdy na wyposażeniu innych krajów niż są produkowane i pojazdy zdobyczne. Zdecyduję się na rosyjskiego bo znalazłem go w internecie na kolorowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 18 Lipca 2020 Autor Share Napisano 18 Lipca 2020 A gwiazdę zrobię z szablonu który wytnę z taśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 18 Lipca 2020 Autor Share Napisano 18 Lipca 2020 Wszelkie powyginania błotników i zaczepów do osłon są zrobione celowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 Żebyś się nie obraził ale te poobgryzane blotniki to kompletnie nie przejdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 18 Lipca 2020 Autor Share Napisano 18 Lipca 2020 (edytowane) Mam pomysł jak to naprawić. Edytowane 18 Lipca 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 18 Lipca 2020 Autor Share Napisano 18 Lipca 2020 Może teraz lepiej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 18 Lipca 2020 Autor Share Napisano 18 Lipca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 18 Lipca 2020 Autor Share Napisano 18 Lipca 2020 Chodziło mi o to że to czołg zdobyczny czyli raczej po walkach.Widziałem trochę zdjęć z powykrzywianymi i zniszczonymi błotnikami to dlatego.Ewentualnie mogę kupić liptona w puszcze i tak dorobić błotnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 5 godzin temu, fanpancerki napisał: 3.Bardzo lubię pojazdy na wyposażeniu innych krajów niż są produkowane i pojazdy zdobyczne. Tak dla pełnego zrozumienia chodzi Ci o pojazdy przejęte przez inne armie - sprawne lub wyremontowane i wcielone do swoich jednostek.Oczywiście po przemalowaniu całkowitym lub częściowym. Nie wersje muzealne, ani z tak zwanych "magazynów' złomu. Magazyny to chwilowe miejsca składowania wszelkiego sprzętu niemieckiego. Dodam tylko że w muzeach na całym świecie jest pięć (5szt.) pojazdów tego typu ze stajni Vomag. Są w wersji pierwszej, drugiej i trzeciej. Przynajmniej jeden z nich już nie jest dostępny dla publiczności. 5 godzin temu, fanpancerki napisał: Zdecyduję się na rosyjskiego bo znalazłem go w internecie na kolorowo Ten nie pasuje. Rosyjski przejęty i wcielony do armii czerwonej jest - zresztą popatrz sam - ten sam pojazd tylko z przodu - fotka z 1945 roku - obok stoi StuG. 1 godzinę temu, fanpancerki napisał: Wszelkie powyginania błotników i zaczepów do osłon są zrobione celowo. Szkoda. Do przedniej lampy podciągnij przewód. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 18 Lipca 2020 Autor Share Napisano 18 Lipca 2020 Wiem że dałem ciała z tymi błotnikami .Ten nie pasuje.Tak ponieważ ma hamulec wylotowy który trudno dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 (edytowane) 53 minuty temu, fanpancerki napisał: Ten nie pasuje.Tak ponieważ ma hamulec wylotowy który trudno dorobić. Hamulec wylotowy można by dokupić - ale nie pasuje duuuużo więcej; no choćby pasta "zimmerit", system wydechowy no i koła same zwykłe. Dlaczego - bo to jest jego poprzednik właśnie ten z krótką lufą Jagdpanzer IV - (potocznie nazywany Jagdpanzer IV/L48). W kolorowankach jest właśnie przedstawiany bez hamulca wylotowego co nie jest prawdą jak widać na zdjęciu. Pozdrawiam Krzysztof Edytowane 18 Lipca 2020 przez meser262 Literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 20 minut temu, fanpancerki napisał: ... dragona ciekawe malowanie i z niego robię malowanie. Zrobisz jak uważasz, ale? Jak zawsze jest takowe. Teraz to po pierwsze w malowaniu tego modelu autorzy nie potrafili wskazać jednostki - podali tylko front wschodni 1945 roku. Trudno żeby sowieci byli na innym froncie. Moim zdaniem jest to tak jak z wieloma malowaniami proponowanymi przez producentów modeli - malowanie SF - (science fiction), lub po prostu wymyślone. Dorobione, dopasowane do jakiejś fotki na siłę. Robi to wielu producentów pisząc właśnie najczęściej Malowanie to powstało na podstawie w/w zdjęcia z tyłu - dlatego zastosowano to malowanie do wersji wczesnej - "EARLY PRODUCTION". Z tyłu miały ten sam system wydechu. Twój powtarzam jest z wersji drugiej z innymi wydechami, kołami itd. 21 minut temu, fanpancerki napisał: Nie będzie może jakiś super zgodny z prawdziwym ale może będzie chociaż ładnie pomalowany. Twój model Twoja decyzja. Następnym razem po to jest forum, aby się popytać i zastanowić. Pamiętaj kto pyta nie błądzi. Teraz, fanpancerki napisał: Dodali dodatkowo dwa zwykłe koła jezdne i będzie się zgadzało z wersją early z dragona ale fart. A wydech? Też będziesz przerabiał. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 18 Lipca 2020 Autor Share Napisano 18 Lipca 2020 Meser 262 źle policzyłem dwóch kół mi zabraknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 Przy błotnikach odchudź nożykiem plastik kilkukrotnie aż będzie przezroczysty pod światło i wtedy spróbuj je powyginać, albo po prostu je usuń aż do zawiasów tak jak bardzo dobrze to widać na zdjęciu z tym radzieckim Jagdpanzerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 18 Lipca 2020 Autor Share Napisano 18 Lipca 2020 IRGR ok .Model będzie ukończony w malowaniu rosyjskim może i jest to sicifi ale dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 18 Lipca 2020 Autor Share Napisano 18 Lipca 2020 (edytowane) A syryjski jakiego może być koloru i jaka to jest wersja ? Edytowane 18 Lipca 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 (edytowane) 2 godziny temu, fanpancerki napisał: A syryjski jakiego może być koloru? Syryjski to też wcześniejszy model - popatrz. Te dwa pozostałe na fotkach to wraki - pierwszy taki jak Twój druga seria, drugi to ostatnia wersja dodatkowo w barwach niemieckich obydwa. Pozdrawiam Krzysztof Edytowane 18 Lipca 2020 przez meser262 Literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 18 Lipca 2020 Autor Share Napisano 18 Lipca 2020 Syryjski ze względu na wesje nie wchodzi w gre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 18 Lipca 2020 Autor Share Napisano 18 Lipca 2020 Dobra zobaczę poczekam narazie odpuszczę pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi