M4A2 Napisano 27 Lipca 2020 Share Napisano 27 Lipca 2020 Sprzedam rylec modelarski firmy Tamiya (nr kat. 74135) o grubości 0.1 mm. Ostrze z węglika wolframu. Nie używany (okazał się zbyt cienki do moich potrzeb). Daje rowek o przekroju prostokątnym i stałej szerokości 0.1 mm (w przeciwieństwie do wielu innych, które dają rowek trójkątny, gdzie szerokość zależy od stopnia zagłębienia w plastik). Cena 80 zł. Wysyłka listem poleconym: ekonomiczny za 5,90 zł, priorytetowy za 8,40 zł. Kontakt na mail: wojtek-gawrych@tlen.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 28 Lipca 2020 Share Napisano 28 Lipca 2020 Jestem zainteresowany, odezwę się wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 28 Lipca 2020 Share Napisano 28 Lipca 2020 Jak kolega nie będzie chciał, biorę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 28 Lipca 2020 Share Napisano 28 Lipca 2020 Kupione / przelane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 31 Lipca 2020 Share Napisano 31 Lipca 2020 Odebrane, wszystko w porządeczku. Polecam Sprzedającego I dziękuję - rylec wydaje się idealny do 1/144 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Lipca 2020 Share Napisano 31 Lipca 2020 Mała porada: bądź z nim bardzo ostrożny. Ja kiedyś po prostu go odkładając na matę zorientowałem się, że w trakcie tej skomplikowanej operacji po prostu się złamał, tzn. samo ostrze. Ot tak sobie 100 pln wyparowało. Jest kruchy jak nie wiem co. Albo mój egzemplarz był z jakiejś felernej i kruchej stali, albo one wszystkie takie są. Dlatego warto bardzo uważać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 31 Lipca 2020 Share Napisano 31 Lipca 2020 Dzięki Solo. Faktycznie ten 0.1 jest cienki prawie jak papier. Stąd będę musiał ekstremalnie na niego uważać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogi Napisano 1 Sierpnia 2020 Share Napisano 1 Sierpnia 2020 Wszystkie tak mają , miałem 2 0.1 , pierwszy posłużył mi miesiąc , a drugi 30 sekund , wróciłem do starego rylca biedniejszy o 2 stufki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 3 Sierpnia 2020 Share Napisano 3 Sierpnia 2020 Panowie on jest wykonany z węglika, a węglik jest kruchy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Sierpnia 2020 Share Napisano 3 Sierpnia 2020 Ta kruchość przekreśla sensowność zakupu i używania tego narzędzia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 3 Sierpnia 2020 Share Napisano 3 Sierpnia 2020 Manipulowanie "z ręki" tak drobnymi narzędziami z węglika to proszenie się o kłopoty. Stal HSS byłaby lepsza i tańsza. Co z tego, że szybko się stępi, skoro węglik pokruszy/połamie się 10 razy szybciej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 3 Sierpnia 2020 Share Napisano 3 Sierpnia 2020 (edytowane) Po prostu trzeba uważać. Coś co masz naostrzone fabrycznie, nie uzyskasz ostrząc samemu. Węglika nie musisz ostrzyć. I to jest przewagą, no ale coś za coś. Edytowane 3 Sierpnia 2020 przez smialus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 3 Sierpnia 2020 Share Napisano 3 Sierpnia 2020 (edytowane) Przy odrobinie wprawy i wyczucia to ten wynalazek jest wystarczający w kwestii rycia prostych linii https://www.mojehobby.pl/products/Noz-PC-S.html Edytowane 3 Sierpnia 2020 przez arhtus 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 4 Sierpnia 2020 Share Napisano 4 Sierpnia 2020 Używam od lat. Przeryłem B-25 i A-26 z Monogramu 25 lat temu Olfa jest świetna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi