Marcin M. Napisano 2 Sierpnia 2020 Napisano 2 Sierpnia 2020 Popiersie limitowane. W hołdzie tym, którzy walczą na różnych frontach w walce z pandemią, jakkolwiek by się zapatrywać na tę sytuację. Dochód ze sprzedaży zasilił konto szpitala we Włoszech. Solidne pudełko z boxartem i kolejnym numerem. Powinienem był dostać nr 35, ale co tam. 1 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 2 Sierpnia 2020 Autor Napisano 2 Sierpnia 2020 W środku list przewodni opisujący całą akcję, reklamówka z produktami firmy (ciekawe niektóre) i obrazki formatu pocztówkowego, włoskich artystów plastyków, o tematyce adekwatnej. 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 2 Sierpnia 2020 Autor Napisano 2 Sierpnia 2020 Figurka. Bardzo dobrze odlana, fajna, miła w dotyku twarda i sucha żywica. Piękny detal, choć w sumie prosta. Dwie części, operator i gogle. Pełno w sieci białych/szarych/niebieskawych. Ja będę robił w pomarańczowym kombinezonie. Pozdrawiam, Marcin. 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 2 Sierpnia 2020 Autor Napisano 2 Sierpnia 2020 Podkład. Samochodowe motipy, czarny i szary. Na dzisiaj tyle. 1 Cytuj
kryspacz Napisano 3 Sierpnia 2020 Napisano 3 Sierpnia 2020 Super temat, na czasie, i piękna akcja, szacun! Znając Twoje prace, wykonanie też będzie świetne, kibicuję Cytuj
Marcin M. Napisano 3 Sierpnia 2020 Autor Napisano 3 Sierpnia 2020 12 godzin temu, kryspacz napisał: Znając Twoje prace, wykonanie też będzie świetne, kibicuję A dzięki, miło mi. Staram się. Pierwsze kolory. Orange fire VGC jako baza, Averland Sunset GW po kantach, a Evil Sunz w dołki. Jutro dalszy ciąg. Cytuj
Marcin M. Napisano 4 Sierpnia 2020 Autor Napisano 4 Sierpnia 2020 Przejścia kolorów złagodziłem, was:bip:ąc całość Fuegan Orange, a jaśniejsze miejsca podświetliłem washem Cassandora Yellow. Lamówkę pomalowałem Temple Guard Blue - idealnie trafiony. Teraz muszę pomysleć, co z nią dalej zrobić. Dałem washa Drakenhof Nightshade, ale zaciemnił całość dokumentnie - nie o to mi chodziło, więc pomalowałem ponownie i zastanowie się co dalej. 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 6 Sierpnia 2020 Autor Napisano 6 Sierpnia 2020 Lamówce dodałem troche kontrastu... Maseczka. Różne zielenie od citadeli i Vallejo. Początek. M. 1 Cytuj
enten Napisano 6 Sierpnia 2020 Napisano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Tych kolorów i odcieni to masz chyba z pięć półek na regale? W sumie to chyba do figurek norma? w pancerce to kilka farbek na krzyż Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez enten 1 Cytuj
mandrivecs Napisano 6 Sierpnia 2020 Napisano 6 Sierpnia 2020 2 minuty temu, enten napisał: Tych kolorów i odcieni to masz chyba z pięć półek na regale? W sumie to chyba do figurek norma? w pancerce to kilka farbek na krzyż W sumie takie figurki to odwrócenie pancerki - jeden, czasem dwa elementy i 30 odcieni zielonego do z malowania jednego koloru. 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 6 Sierpnia 2020 Autor Napisano 6 Sierpnia 2020 enten, w sumie mieszając trzy kolory, można uzyskać wszystko. Mam parę kolorów, które mi sie podobały/były potrzebne do czegoś konkretnego, a potem się okazuje, że wystarczy dodać białego/szarego/czarnego do jakiegokolwiek koloru i już masz to, co kupiłeś przed chwilą. Paleta barw powiększa sie z wygody . 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 8 Sierpnia 2020 Autor Napisano 8 Sierpnia 2020 Maska. Szkoda gadać. Jutro pójdzie do zmycia - delikatnie, patyczkiem higienicznym. Farba za gęsta, za gorąco na malowanie, fanary się poprzyklejały, kolor kurde też nie taki. Białego nie będę kładł, ale może błękitny? M. Cytuj
Marcin M. Napisano 9 Sierpnia 2020 Autor Napisano 9 Sierpnia 2020 Wymyłem też twarz. Na szczęście obyło sie bez innych strat. Teraz kolor wydaje mi sie bardziej akuratny, chirurgiczno-szpitalny, a nie groszkowy. Skarsnik Green i Temple Guard Blue, z dodatkiem białego. A na twarz Dwarf Skin z białym. 2 Cytuj
M.A.V. Napisano 9 Sierpnia 2020 Napisano 9 Sierpnia 2020 mniej intensywny kolorek dużo lepszy 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 9 Sierpnia 2020 Autor Napisano 9 Sierpnia 2020 Teraz żeby tego nie spieprzyć cieniowaniem Panowie... Mig Jimenez - pewnie go znacie - powiedział: Less is more. Czasem zapominam o tym. Cytuj
Marcin M. Napisano 16 Sierpnia 2020 Autor Napisano 16 Sierpnia 2020 Maska w sumie gotowa, nie chciałem przesadzać, jednak musi byc delikatniejsza w odbiorze od reszty. Zacząłem malowanie oczu i makijażu covidowego. 3 Cytuj
Marcin M. Napisano 22 Sierpnia 2020 Autor Napisano 22 Sierpnia 2020 Troche podmalowałem w te upały... A w efekcie i tak będzie widać tylko tyle. Ale jest jakby co. A szybę w goglach będę malował. M. Cytuj
johnrambo Napisano 23 Sierpnia 2020 Napisano 23 Sierpnia 2020 Gogle bez przeźroczystej szybki nie przejdą w tej skali. Cytuj
Marcin M. Napisano 23 Sierpnia 2020 Autor Napisano 23 Sierpnia 2020 3 godziny temu, johnrambo napisał: Gogle bez przeźroczystej szybki nie przejdą w tej skali. Przejdą, w tej skali niektórzy malują nawet zbroję z polerowanej stali. Nie wiem czy mi się uda, spróbuję mimo to. Cytuj
Marcin M. Napisano 24 Sierpnia 2020 Autor Napisano 24 Sierpnia 2020 Oczy... W sumie dobrze, że wychodzi przestraszony. 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 29 Sierpnia 2020 Autor Napisano 29 Sierpnia 2020 Zostało dodać błysku w oczach. Zastanawiam się jeszcze nad zacienieniem górnej powierzchni oczu (tak gdzieś do 1/4) jakimś szarym, ale nie chcę zepsuć czegoś. Stetoskop zaczęty dopiero co. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi