Moses Napisano 26 Października 2020 Share Napisano 26 Października 2020 Seteczka wygląda zacnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Października 2020 Autor Share Napisano 28 Października 2020 (edytowane) W życiu każdego mężczyzny przychodzi taki moment, kiedy sąsiad mówi: "Kończymy flaszkę i do domu, nie ma co siedzieć" I tak też się stało Model fukniety matem do tego stopnia, że aż miejscami wygląda jak pokryty kurzem. Będzie trzeba to zlikwidować pofukując tu i ówdzie półmatem w celu zróżnicowania zużycia powierzchni Białe punkty na spodzie to "szkło" reflektorów które jeszcze schnie. W mojej 10-sięcio stopniowej skali wykonawczej daję temu letadłu jakieś 3,5, max 4pkt. Najgorzej wyszła owiewka, która przed założeniem była myta od środka IPĄ i była pięknie klarowna ale w ciągu dalszych prac się zakurzyła i jest trochę dupowato. Na razie nie mam pojęcia co z tym zrobić. Co prawda jakieś myśli po głowie chodzą Tak, że na razie warsztat przymykam na skobelek i udaję się w poszukiwaniu natchnienia na A-7 lub F-9 Edytowane 28 Października 2020 przez abtb 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 28 Października 2020 Share Napisano 28 Października 2020 4 minuty temu, abtb napisał: Tak, że na razie warsztat przymykam na skobelek i udaję się w poszukiwaniu natchnienia na A-7 lub F-9 Dzisiaj wróble ćwierkały o czym innym 5 minut temu, abtb napisał: W mojej 10-sięcio stopniowej skali wykonawczej daję temu letadłu jakieś 3,5, max 4pkt. No patrz ty jaki skromniś . Bardzo ładnie wyszło, czego marudzisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Października 2020 Autor Share Napisano 28 Października 2020 1 minutę temu, lesio-69 napisał: Dzisiaj wróble ćwierkały o czym innym To "inne" to po sąsiedzku będzie w ramach przepychanki o krasnale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Października 2020 Share Napisano 28 Października 2020 Maruda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Października 2020 Autor Share Napisano 29 Października 2020 7 godzin temu, Xmen napisał: Maruda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 29 Października 2020 Share Napisano 29 Października 2020 Bomba model. Bardzo mi się podoba. Mam na składzie takie dwie setki ale jeszcze się nie zdecydowałem na warsztat w tym dziale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Listopada 2020 Autor Share Napisano 28 Listopada 2020 Jak mawiał Złomek: "Najsampierw trza roztworzyć skobelek" czy jakoś tak Czyli zdejmuję skobelek i pcham dalej. Na początek fotel. Kupiłem jakąś żywicę z QB bo była ładna i pasowała: tak to wygląda w zbliżeniu: a tak po malowaniu: a tak w kokpicie: Następny krok - owiewka. Tu złą rzeczą jest szew przez środek oszklenia który pozwoliłem sobie zeszlifować. Co prawda nie sprawdzałem czy on powinien być czy nie. Mi nie pasował więc go zlizałem: Ogólny rzut oka na oszklenie i felery około szklane: Następnie podkłady i maziunki oraz poprawki wszelakie A teraz farbowanie lisa: I po farbowaniu: Fotki takie szpiegowskie ale to dla podtrzymania napięcia Połysk położony. Tera będą kalki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2020 W ramach słodkiego lenistwa ponalepiałem se nalepki. Oczywiście nie omieszkałem przy tym odrobinkę poświntuszyć Teraz pora odrobinkę dziada chemią przytruć i będzie można brać się za jakieś "vyzbroye" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2020 Aktualiziren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 16 Grudnia 2020 Share Napisano 16 Grudnia 2020 6 minut temu, abtb napisał: Aktualiziren Ten samolot to F-100D czy F-104S ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2020 W dniu 21.09.2020 o 07:38, abtb napisał: Epizod III "Sikająca żyrafa lub jak kto woli latający fiut" Jak wynika z tytułu będę dolepiał do końca Corsaira z HB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 16 Grudnia 2020 Share Napisano 16 Grudnia 2020 Tytuł wątku mnie zmylił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2020 2 minuty temu, _OldMan_ napisał: Tytuł wątku Do tytułów moich warsztatów należy zawsze podchodzić z rezerwą . A tradycją już się stało że prawie każdy mój warsztat "puchnie" w trakcie trwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 16 Grudnia 2020 Share Napisano 16 Grudnia 2020 Zapamiętam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2020 (edytowane) Hak na swoim miejscu, światełka w kolorze: W dniu 16.12.2020 o 22:26, abtb napisał: Epizod III "Sikająca żyrafa lub jak kto woli latający fiut" Samolot skończony, warsztat zamknięty. Uzbrojenie zrobię już poza "konkursem". Jak się zrobi i podwiesi, model trafi do galerii Podsumowując: Epizod I: "Mazianie pędzlem w Tuy Hoa" Epizod II: "Opowieści dziwnej treści" Epizod III "Sikająca żyrafa lub jak kto woli latający fiut" Edytowane 18 Grudnia 2020 przez abtb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 18 Grudnia 2020 Share Napisano 18 Grudnia 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2021 W dniu 17.12.2020 o 22:28, abtb napisał: Uzbrojenie zrobię już poza "konkursem". Zrobiłem W dniu 17.12.2020 o 22:28, abtb napisał: Jak się zrobi i podwiesi, model trafi do galerii Czyli już niedługo będzie coś do obejrzenia do porannej kawy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 27 Stycznia 2021 Share Napisano 27 Stycznia 2021 Wiesz, że ja w sobotę wcześniej jak o 10 nie wstaję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2021 (edytowane) 7 godzin temu, lesio-69 napisał: Wiesz, że ja w sobotę wcześniej jak o 10 nie wstaję. Ale ja chyba nigdy nie dawałem galerii w sobotę Edytowane 28 Stycznia 2021 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 28 Stycznia 2021 Share Napisano 28 Stycznia 2021 Ale ja chyba nigdy nie dawałem galerii w sobotę Dobra, w niedzielę też nie wstaję wcześniej jak o 11. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2021 (edytowane) 18 minut temu, lesio-69 napisał: Dobra, w niedzielę też nie wstaję wcześniej jak o 11. A w samo południe pasuje? Czy znowu będzie tłumaczenie, że od 11.55 do 12.48 " tłukę schabowe na obiad" Jak się tyle śpi, to ja bardzo wątpię, czy ten jacht powstanie w kilka miesięcy Edytowane 28 Stycznia 2021 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2021 Teraz to już definitywnie zamykam warsztat: Epizod I: "Mazianie pędzlem w Tuy Hoa" Epizod II: "Opowieści dziwnej treści" Epizod III "Sikająca żyrafa lub jak kto woli latający fiut" Jakby co, to widzimy się w szeroko pojętym warsztacie pt: "Projekt "F"" Cokolwiek to znaczy, może być ciekawie Epizod I: "Zapach benzyny nad Bien Hoa" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 28 Stycznia 2021 Share Napisano 28 Stycznia 2021 32 minuty temu, abtb napisał: Jakby co, to widzimy się w szeroko pojętym warsztacie pt: "Projekt "F"" Cokolwiek to znaczy, może być ciekawie Czyli jednak "TEN" warsztat powstanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2021 3 minuty temu, rudy0007 napisał: Czyli jednak "TEN" warsztat powstanie Nie, to nie będzie "TEN" warsztat tylko zupełnie "INNY" warsztat. Uważam, że ciekawszy a na pewno o znacznie większym rozrzucie czaso-przestrzeno-materiałowym Tak dla zagmatwania sprawy: Epizod II "Marynarze z Pensacola" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi