Mitrandir Napisano 9 Października 2020 Share Napisano 9 Października 2020 (edytowane) Tym razem moje kroki skierujemy na wschód... bliski wschód Korzystając z zestawu konwersyjnego firmy Armycast, oraz modelu AH-64D block II... i wspomagając się zestawem kalkomani firmy printscale spróbuję odtworzyć izraelskiego szerszenia Części składowe to: ...a wiec do dzieła Edytowane 9 Października 2020 przez Mitrandir 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Października 2020 Share Napisano 9 Października 2020 zacny temat - będę zaglądał ! powodzenia w budowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 9 Października 2020 Share Napisano 9 Października 2020 Tu będzie się działo. Świetny temat no i sam wybór modelu 5+. Będę zaglądał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 10 Października 2020 Autor Share Napisano 10 Października 2020 Obawiam się, że będzie szybko i sprawnie Model academików składa się sam... trochę problemów z konwersją (była do apache A ) ale po chwili wszystko pasuje To tak na dobranoc 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 10 Października 2020 Share Napisano 10 Października 2020 Model Academy to naprawdę świetny zestaw, możliwe, że to najlepszy model śmigłowca w ogóle w 1/72. Ale widzę, że i tak nie byłbyś sobą bez piłowania i cięcia i konwersja musi być W dodatkach nie widzę działka i anten od Mastera - to chyba jedyna rzecz, którą dołożyłem do swojego, naprawdę warto moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 10 Października 2020 Autor Share Napisano 10 Października 2020 Godzinę temu, Matys napisał: Model Academy to naprawdę świetny zestaw, możliwe, że to najlepszy model śmigłowca w ogóle w 1/72. Ale widzę, że i tak nie byłbyś sobą bez piłowania i cięcia i konwersja musi być W dodatkach nie widzę działka i anten od Mastera - to chyba jedyna rzecz, którą dołożyłem do swojego, naprawdę warto moim zdaniem. Z samym modelem masz rację , niestety w 1/72 nie ma Sarafa... stąd konieczność konwersji. Co do dodatków od Master, no cóż spróbuje sobie poradzić bez nich. Na anteny mam lepszy patent, a działko trzeba będzie zwloryzować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 11 Października 2020 Autor Share Napisano 11 Października 2020 (edytowane) Gorączka sobotniej nocy... Wymiana ryjka na bardziej kostropaty... koszerny klasyczne rozczłonkowanie owiewki... Zmiana sylwetki. Charakterystyczne dla Sarafa wyrzutniki wabików. Wybierając warint modelu Academy do warsztatu, nie uwzględniłem tego, że wariant A, jest nieco węższy niż wariant D z nowego wypustu firmy... niniejszym jest nieco problemów ze spasowaniem elementów, ponieważ są węższe. Czas na golenie podwozia, sponsony i skrzydełka ... ciekawe co przyniesie niedziela, może podkład? Edytowane 11 Października 2020 przez Mitrandir Brak tekstu 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Października 2020 Share Napisano 11 Października 2020 Miałem coś napisać, ale patrzę że już po warsztacie, więc może w galerii coś skrobnę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 12 Października 2020 Autor Share Napisano 12 Października 2020 8 godzin temu, abtb napisał: Miałem coś napisać, ale patrzę że już po warsztacie, więc może w galerii coś skrobnę Tak to już jest parafrazując księdza Twardowskiego ... Spieszmy się pisać posty, warsztaty tak szybko się kończą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Października 2020 Share Napisano 12 Października 2020 (edytowane) 14 minut temu, Mitrandir napisał: warsztaty A to jakiś warsztat był? Ja myślałem, że to jakieś klocki Lego na rozgrzewkę złożyłeś, żeby palce rozruszać przed konkretną robotą. Jeżeli to tak na poważnie to ja myślę, że jeszcze z 12-14 śmigłowców do końca roku ogarniesz 14 minut temu, Mitrandir napisał: Spieszmy się Pośpiech jest wskazany w dwóch sytuacjach - łapaniu pcheł i pewnych dolegliwościach żołądkowych. Warsztat zdecydowanie do takich sytuacji się nie zalicza. Parafrazując pewną panią z rządu - jaki śmigłowiec taki warsztat Ot, "kosiarka do trawy" z hipermarketu. Taki można by rzec "śmigłowiec", bo jak by to była Mi 6 w wersji ppoż to by był "śmigłowiec" No, ale każdy robi na miarę swoich możliwości (i miejsca na półkach) A tak na poważnie to ja myślę, że się tu "podział rynku" dokonał - Ty lepisz "zachód" a ja "wschód" Edytowane 12 Października 2020 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 12 Października 2020 Autor Share Napisano 12 Października 2020 17 minut temu, abtb napisał: A to jakiś warsztat był? Ja myślałem, że to jakieś klocki Lego na rozgrzewkę złożyłeś, żeby palce rozruszać przed konkretną robotą. Jeżeli to tak na poważnie to ja myślę, że jeszcze z 12-14 śmigłowców do końca roku ogarniesz Pośpiech jest wskazany w dwóch sytuacjach - łapaniu pcheł i pewnych dolegliwościach żołądkowych. Warsztat zdecydowanie do takich sytuacji się nie zalicza. Parafrazując pewną panią z rządu - jaki śmigłowiec taki warsztat Ot, "kosiarka do trawy" z hipermarketu. Taki można by rzec "śmigłowiec", bo jak by to była Mi 6 w wersji ppoż to by był "śmigłowiec" No, ale każdy robi na miarę swoich możliwości (i miejsca na półkach) A tak na poważnie to ja myślę, że się tu "podział rynku" dokonał - Ty lepisz "zachód" a ja "wschód" ... tak sobie tłumacz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 12 Października 2020 Autor Share Napisano 12 Października 2020 No dobra weekend minął pracowicie przeróbki... Przymiarki... ...trochę uchwytów Maskowanie i zabawa ze szklarnią I na fajrant... podkładzik 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Października 2020 Share Napisano 12 Października 2020 taka jeszcze mnie naszła zaduma patrząc na tą koszerną konwersje - w jakim celu tył "skrzydełek" zrobili w wcięciami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 12 Października 2020 Autor Share Napisano 12 Października 2020 4 minuty temu, M.A.V. napisał: taka jeszcze mnie naszła zaduma patrząc na tą koszerną konwersje - w jakim celu tył "skrzydełek" zrobili w wcięciami? W Sarafie są tam umiejscowione wyrzutniki flar i pułapek, tak jak na górze belki ogonowej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 14 Października 2020 Autor Share Napisano 14 Października 2020 Ciąg dalszy podkładowania... kryptonim duszek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Października 2020 Share Napisano 14 Października 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 14 Października 2020 Share Napisano 14 Października 2020 Trzy dni i galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Października 2020 Share Napisano 15 Października 2020 A co mu się stało z belką ogonową od spodu/boku? To tak ma być czy też majster trochę zatrzodził i nie doszpachlował? 8 godzin temu, rudy0007 napisał: Trzy dni i galeria Pewnie będzie jutro - w nocy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Października 2020 Autor Share Napisano 15 Października 2020 55 minut temu, abtb napisał: A co mu się stało z belką ogonową od spodu/boku? To tak ma być czy też majster trochę zatrzodził i nie doszpachlował? Pewnie będzie jutro - w nocy Pewnie mowisz o takich podłużnych wgnieceniach...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Października 2020 Autor Share Napisano 15 Października 2020 9 godzin temu, rudy0007 napisał: Trzy dni i galeria Aż tak dobrze to niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Października 2020 Share Napisano 15 Października 2020 Dokładnie tak. To jakiś miraż optyczny czy faktycznie coś tam się zepsuło? Czasami mi takie dziwaki wychodzą jak się za dużo cienkiego kleju tamki podleje i po jakiś czasie tworzywo "siada" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Października 2020 Autor Share Napisano 15 Października 2020 38 minut temu, abtb napisał: Dokładnie tak. To jakiś miraż optyczny czy faktycznie coś tam się zepsuło? Czasami mi takie dziwaki wychodzą jak się za dużo cienkiego kleju tamki podleje i po jakiś czasie tworzywo "siada" To się nie zepsuło... to odkształcenia zmęczeniowe. Poszycie pracuje i w ten sposób się deformuje. Jest to symetryczne po obydwu stronach belki. Znajde w domu fotkę, to wrzucę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Października 2020 Share Napisano 15 Października 2020 (edytowane) Fabryka to dała czy sam ciachnąłeś iglakiem? Bo jak dla mnie wygląd tego to taki raczej nijaki. (ew. - ni w pic, ni w cyc ) Ale to sprawa gustu i indywidualnych upodobań. Edytowane 15 Października 2020 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Października 2020 Autor Share Napisano 15 Października 2020 9 minut temu, abtb napisał: Fabryka to dała czy sam ciachnąłeś iglakiem? Bo jak dla mnie wygląd tego to taki raczej nijaki. (ew. - ni w pic, ni w cyc ) Ale to sprawa gustu i indywidualnych upodobań. Fabryka nie dała, a wygląda wg mnie ok. Teraz na etapie podkładów nie ma co oceniać efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Października 2020 Share Napisano 15 Października 2020 (edytowane) Ok, wypowiem się w galerii. Ale jakby co to napisz, że robisz egzemplarz obity pałami przez Hezbollach Bo co prawda lata mam i wzrok już nie ten ale wnioskuję, że jednak blacharza to dobrego mają w Zro’a ha-Awir we-ha-Chalal - wyklepie wszystko Edytowane 15 Października 2020 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi