Mitrandir Posted October 9, 2020 Posted October 9, 2020 (edited) Tym razem moje kroki skierujemy na wschód... bliski wschód Korzystając z zestawu konwersyjnego firmy Armycast, oraz modelu AH-64D block II... i wspomagając się zestawem kalkomani firmy printscale spróbuję odtworzyć izraelskiego szerszenia Części składowe to: ...a wiec do dzieła Edited October 9, 2020 by Mitrandir 8 Quote
M.A.V. Posted October 9, 2020 Posted October 9, 2020 zacny temat - będę zaglądał ! powodzenia w budowie 1 Quote
rudy0007 Posted October 9, 2020 Posted October 9, 2020 Tu będzie się działo. Świetny temat no i sam wybór modelu 5+. Będę zaglądał 1 Quote
Mitrandir Posted October 10, 2020 Author Posted October 10, 2020 Obawiam się, że będzie szybko i sprawnie Model academików składa się sam... trochę problemów z konwersją (była do apache A ) ale po chwili wszystko pasuje To tak na dobranoc 5 Quote
Matys Posted October 10, 2020 Posted October 10, 2020 Model Academy to naprawdę świetny zestaw, możliwe, że to najlepszy model śmigłowca w ogóle w 1/72. Ale widzę, że i tak nie byłbyś sobą bez piłowania i cięcia i konwersja musi być W dodatkach nie widzę działka i anten od Mastera - to chyba jedyna rzecz, którą dołożyłem do swojego, naprawdę warto moim zdaniem. Quote
Mitrandir Posted October 10, 2020 Author Posted October 10, 2020 Godzinę temu, Matys napisał: Model Academy to naprawdę świetny zestaw, możliwe, że to najlepszy model śmigłowca w ogóle w 1/72. Ale widzę, że i tak nie byłbyś sobą bez piłowania i cięcia i konwersja musi być W dodatkach nie widzę działka i anten od Mastera - to chyba jedyna rzecz, którą dołożyłem do swojego, naprawdę warto moim zdaniem. Z samym modelem masz rację , niestety w 1/72 nie ma Sarafa... stąd konieczność konwersji. Co do dodatków od Master, no cóż spróbuje sobie poradzić bez nich. Na anteny mam lepszy patent, a działko trzeba będzie zwloryzować Quote
Mitrandir Posted October 11, 2020 Author Posted October 11, 2020 (edited) Gorączka sobotniej nocy... Wymiana ryjka na bardziej kostropaty... koszerny klasyczne rozczłonkowanie owiewki... Zmiana sylwetki. Charakterystyczne dla Sarafa wyrzutniki wabików. Wybierając warint modelu Academy do warsztatu, nie uwzględniłem tego, że wariant A, jest nieco węższy niż wariant D z nowego wypustu firmy... niniejszym jest nieco problemów ze spasowaniem elementów, ponieważ są węższe. Czas na golenie podwozia, sponsony i skrzydełka ... ciekawe co przyniesie niedziela, może podkład? Edited October 11, 2020 by Mitrandir Brak tekstu 10 Quote
abtb Posted October 11, 2020 Posted October 11, 2020 Miałem coś napisać, ale patrzę że już po warsztacie, więc może w galerii coś skrobnę 2 Quote
Mitrandir Posted October 12, 2020 Author Posted October 12, 2020 8 godzin temu, abtb napisał: Miałem coś napisać, ale patrzę że już po warsztacie, więc może w galerii coś skrobnę Tak to już jest parafrazując księdza Twardowskiego ... Spieszmy się pisać posty, warsztaty tak szybko się kończą 1 Quote
abtb Posted October 12, 2020 Posted October 12, 2020 (edited) 14 minut temu, Mitrandir napisał: warsztaty A to jakiś warsztat był? Ja myślałem, że to jakieś klocki Lego na rozgrzewkę złożyłeś, żeby palce rozruszać przed konkretną robotą. Jeżeli to tak na poważnie to ja myślę, że jeszcze z 12-14 śmigłowców do końca roku ogarniesz 14 minut temu, Mitrandir napisał: Spieszmy się Pośpiech jest wskazany w dwóch sytuacjach - łapaniu pcheł i pewnych dolegliwościach żołądkowych. Warsztat zdecydowanie do takich sytuacji się nie zalicza. Parafrazując pewną panią z rządu - jaki śmigłowiec taki warsztat Ot, "kosiarka do trawy" z hipermarketu. Taki można by rzec "śmigłowiec", bo jak by to była Mi 6 w wersji ppoż to by był "śmigłowiec" No, ale każdy robi na miarę swoich możliwości (i miejsca na półkach) A tak na poważnie to ja myślę, że się tu "podział rynku" dokonał - Ty lepisz "zachód" a ja "wschód" Edited October 12, 2020 by abtb Quote
Mitrandir Posted October 12, 2020 Author Posted October 12, 2020 17 minut temu, abtb napisał: A to jakiś warsztat był? Ja myślałem, że to jakieś klocki Lego na rozgrzewkę złożyłeś, żeby palce rozruszać przed konkretną robotą. Jeżeli to tak na poważnie to ja myślę, że jeszcze z 12-14 śmigłowców do końca roku ogarniesz Pośpiech jest wskazany w dwóch sytuacjach - łapaniu pcheł i pewnych dolegliwościach żołądkowych. Warsztat zdecydowanie do takich sytuacji się nie zalicza. Parafrazując pewną panią z rządu - jaki śmigłowiec taki warsztat Ot, "kosiarka do trawy" z hipermarketu. Taki można by rzec "śmigłowiec", bo jak by to była Mi 6 w wersji ppoż to by był "śmigłowiec" No, ale każdy robi na miarę swoich możliwości (i miejsca na półkach) A tak na poważnie to ja myślę, że się tu "podział rynku" dokonał - Ty lepisz "zachód" a ja "wschód" ... tak sobie tłumacz 1 Quote
Mitrandir Posted October 12, 2020 Author Posted October 12, 2020 No dobra weekend minął pracowicie przeróbki... Przymiarki... ...trochę uchwytów Maskowanie i zabawa ze szklarnią I na fajrant... podkładzik 5 Quote
M.A.V. Posted October 12, 2020 Posted October 12, 2020 taka jeszcze mnie naszła zaduma patrząc na tą koszerną konwersje - w jakim celu tył "skrzydełek" zrobili w wcięciami? Quote
Mitrandir Posted October 12, 2020 Author Posted October 12, 2020 4 minuty temu, M.A.V. napisał: taka jeszcze mnie naszła zaduma patrząc na tą koszerną konwersje - w jakim celu tył "skrzydełek" zrobili w wcięciami? W Sarafie są tam umiejscowione wyrzutniki flar i pułapek, tak jak na górze belki ogonowej 1 Quote
Mitrandir Posted October 14, 2020 Author Posted October 14, 2020 Ciąg dalszy podkładowania... kryptonim duszek 5 Quote
abtb Posted October 15, 2020 Posted October 15, 2020 A co mu się stało z belką ogonową od spodu/boku? To tak ma być czy też majster trochę zatrzodził i nie doszpachlował? 8 godzin temu, rudy0007 napisał: Trzy dni i galeria Pewnie będzie jutro - w nocy 1 Quote
Mitrandir Posted October 15, 2020 Author Posted October 15, 2020 55 minut temu, abtb napisał: A co mu się stało z belką ogonową od spodu/boku? To tak ma być czy też majster trochę zatrzodził i nie doszpachlował? Pewnie będzie jutro - w nocy Pewnie mowisz o takich podłużnych wgnieceniach...? Quote
Mitrandir Posted October 15, 2020 Author Posted October 15, 2020 9 godzin temu, rudy0007 napisał: Trzy dni i galeria Aż tak dobrze to niema Quote
abtb Posted October 15, 2020 Posted October 15, 2020 Dokładnie tak. To jakiś miraż optyczny czy faktycznie coś tam się zepsuło? Czasami mi takie dziwaki wychodzą jak się za dużo cienkiego kleju tamki podleje i po jakiś czasie tworzywo "siada" Quote
Mitrandir Posted October 15, 2020 Author Posted October 15, 2020 38 minut temu, abtb napisał: Dokładnie tak. To jakiś miraż optyczny czy faktycznie coś tam się zepsuło? Czasami mi takie dziwaki wychodzą jak się za dużo cienkiego kleju tamki podleje i po jakiś czasie tworzywo "siada" To się nie zepsuło... to odkształcenia zmęczeniowe. Poszycie pracuje i w ten sposób się deformuje. Jest to symetryczne po obydwu stronach belki. Znajde w domu fotkę, to wrzucę. 1 Quote
abtb Posted October 15, 2020 Posted October 15, 2020 (edited) Fabryka to dała czy sam ciachnąłeś iglakiem? Bo jak dla mnie wygląd tego to taki raczej nijaki. (ew. - ni w pic, ni w cyc ) Ale to sprawa gustu i indywidualnych upodobań. Edited October 15, 2020 by abtb Quote
Mitrandir Posted October 15, 2020 Author Posted October 15, 2020 9 minut temu, abtb napisał: Fabryka to dała czy sam ciachnąłeś iglakiem? Bo jak dla mnie wygląd tego to taki raczej nijaki. (ew. - ni w pic, ni w cyc ) Ale to sprawa gustu i indywidualnych upodobań. Fabryka nie dała, a wygląda wg mnie ok. Teraz na etapie podkładów nie ma co oceniać efektu Quote
abtb Posted October 15, 2020 Posted October 15, 2020 (edited) Ok, wypowiem się w galerii. Ale jakby co to napisz, że robisz egzemplarz obity pałami przez Hezbollach Bo co prawda lata mam i wzrok już nie ten ale wnioskuję, że jednak blacharza to dobrego mają w Zro’a ha-Awir we-ha-Chalal - wyklepie wszystko Edited October 15, 2020 by abtb Quote
Recommended Posts