Klapouch Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 Kolejny warsztat, żeby trochę podciągnąć ślady zużycia. Na stole KV1, większość elementów jeszcze luzem. Nałożyłem filtr. Czeka mnie wash, rozjaśnienie nitów no i później męka, czyli kurz i obicia 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 Może trochę za mocno w żółty wszedł ale każdy nowy model robisz coraz lepszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klapouch Posted October 11, 2020 Author Share Posted October 11, 2020 4 godziny temu, M.A.V. napisał: Może trochę za mocno w żółty wszedł ale każdy nowy model robisz coraz lepszy Dzięki za dobre słowo. Tymczasem pobrudziłem bok wanny (oprócz koła, coby w razie czego łatwo myć) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klapouch Posted October 12, 2020 Author Share Posted October 12, 2020 Po namyśle dodałem trochę kolorytu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 Brudzing wanny zecydowanie lepiej. 17 godzin temu, M.A.V. napisał: Może trochę za mocno w żółty wszedł ale każdy nowy model robisz coraz lepszy Brązowym filtrem bym całość pociągnął bo rzeczywiście trochę żółty miejscami wyszedł ci tek kolorek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klapouch Posted October 12, 2020 Author Share Posted October 12, 2020 55 minut temu, Markuz napisał: Brudzing wanny zecydowanie lepiej. Brązowym filtrem bym całość pociągnął bo rzeczywiście trochę żółty miejscami wyszedł ci tek kolorek Przejechałem filtrem - trudno mi to uchwycić na zdjęciu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klapouch Posted October 12, 2020 Author Share Posted October 12, 2020 I tak mi to wyszło Koledzy. Gąsienica z góry i z boku już założona na kola Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 Czy to zdjęcie przekłamuje, czy sypnąłeś czymś suchym na te gąsienice? Trudno mi sobie wyobrazić gąski utaplane w mokrym błocku - bo tak to wygląda na fotografiach, posypane miejscami suchym podłożem (pyłem, piachem itp). Pomyśl może czy nie ujednolicić bardziej "stopnia wilgotności podłoża" (okropne, ale lepszej frazy na poczekaniu nie wymyślę). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klapouch Posted October 12, 2020 Author Share Posted October 12, 2020 17 minut temu, zaruk napisał: Czy to zdjęcie przekłamuje, czy sypnąłeś czymś suchym na te gąsienice? Trudno mi sobie wyobrazić gąski utaplane w mokrym błocku - bo tak to wygląda na fotografiach, posypane miejscami suchym podłożem (pyłem, piachem itp). Pomyśl może czy nie ujednolicić bardziej "stopnia wilgotności podłoża" (okropne, ale lepszej frazy na poczekaniu nie wymyślę). Ha. Żebym to wiedział jak:) robiłem według poradnika z forum : burnt iron + pigment + fixer + przetarcia. Dodałem jeszcze trochę rdzy miejscam . Może powinienem raz jeszcze przetrzeć ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 A może fixer nie dotarł we wszystkie miejsca? Te suche drobiny wyglądają jak pigmenty, których nie dotknął fixer. Może kropelka tu i tam mogłaby pomóc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klapouch Posted October 12, 2020 Author Share Posted October 12, 2020 dodam - zobaczymy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klapouch Posted October 12, 2020 Author Share Posted October 12, 2020 Nie wiem co jest nie tak z tymi gąskami. Co bym nie zrobił efekt jest podobny. Poratujcie ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 Prawą gąsienice masz tył na przód założoną. Brodzing gąsek jak dla mnie ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klapouch Posted October 12, 2020 Author Share Posted October 12, 2020 Godzinę temu, Markuz napisał: Prawą gąsienice masz tył na przód założoną. Brodzing gąsek jak dla mnie ok. Dzięki za zwrócenie uwagi. Poprawiłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mic43 Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 22 godziny temu, Markuz napisał: Prawą gąsienice masz tył na przód założoną. Brodzing gąsek jak dla mnie ok. Mnie się brudzenie też podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klapouch Posted October 14, 2020 Author Share Posted October 14, 2020 Powoli zbliżam się do końca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 Z kalką coś jest nie teges. W złym miejscu ją przylepiłeś. No i sam napis jest błędny, powinno być Za Rodinu - За Родину Zalecam jednolite tło do zdjęć. Arkusz kartonu białego to nie duży wydatek może ze złoty pięćdziesiąt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klapouch Posted October 14, 2020 Author Share Posted October 14, 2020 4 godziny temu, Markuz napisał: Z kalką coś jest nie teges. W złym miejscu ją przylepiłeś. No i sam napis jest błędny, powinno być Za Rodinu - За Родину Zalecam jednolite tło do zdjęć. Arkusz kartonu białego to nie duży wydatek może ze złoty pięćdziesiąt. A racja. Po małym śledztwie okazuje się, że nie tylko Trumpeter ma błąd na tej kalce. Oczywiście chciałem skorygować. Oczywiście ściągnąłem razem z farbą. Oczywiście boki wieży do malowania. Cóż.... ale przynajmniej nie będzie babola. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klapouch Posted October 17, 2020 Author Share Posted October 17, 2020 To chyba będzie na tyle. Co myślicie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted October 17, 2020 Share Posted October 17, 2020 (edited) Przetrzyj jeszcze koła i gąsienice w miejscu styku z kołami czymś metalicznym i chyba będzie A i jeszcze można zapuścić ciemny wash na kratki na płycie nadsilnikowej. Jak na 72 to bardzo fajnie wyszło Edited October 17, 2020 by TAW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted October 17, 2020 Share Posted October 17, 2020 Jeśli nie jest za późno, to spróbowałbym nieco "rozmyć" zacieki widoczne na przednim pancerzu. Mam wrażenie, że zbyt ostro odcinają się od otoczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted October 17, 2020 Share Posted October 17, 2020 Liny bym jeszcze troszeczkę zgasił bo srebrzą się za bardzo no i końcówki pomalował bym w kolorze kamuflażu. Zapasową gąskę też bym trochę zgasił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klapouch Posted October 17, 2020 Author Share Posted October 17, 2020 Dzięki Panowie za wszystkie opinie. Da się zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts