Klapouch Napisano 11 Października 2020 Share Napisano 11 Października 2020 Kolejny warsztat, żeby trochę podciągnąć ślady zużycia. Na stole KV1, większość elementów jeszcze luzem. Nałożyłem filtr. Czeka mnie wash, rozjaśnienie nitów no i później męka, czyli kurz i obicia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Października 2020 Share Napisano 11 Października 2020 Może trochę za mocno w żółty wszedł ale każdy nowy model robisz coraz lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 11 Października 2020 Autor Share Napisano 11 Października 2020 4 godziny temu, M.A.V. napisał: Może trochę za mocno w żółty wszedł ale każdy nowy model robisz coraz lepszy Dzięki za dobre słowo. Tymczasem pobrudziłem bok wanny (oprócz koła, coby w razie czego łatwo myć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 12 Października 2020 Autor Share Napisano 12 Października 2020 Po namyśle dodałem trochę kolorytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Października 2020 Share Napisano 12 Października 2020 Brudzing wanny zecydowanie lepiej. 17 godzin temu, M.A.V. napisał: Może trochę za mocno w żółty wszedł ale każdy nowy model robisz coraz lepszy Brązowym filtrem bym całość pociągnął bo rzeczywiście trochę żółty miejscami wyszedł ci tek kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 12 Października 2020 Autor Share Napisano 12 Października 2020 55 minut temu, Markuz napisał: Brudzing wanny zecydowanie lepiej. Brązowym filtrem bym całość pociągnął bo rzeczywiście trochę żółty miejscami wyszedł ci tek kolorek Przejechałem filtrem - trudno mi to uchwycić na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 12 Października 2020 Autor Share Napisano 12 Października 2020 I tak mi to wyszło Koledzy. Gąsienica z góry i z boku już założona na kola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 12 Października 2020 Share Napisano 12 Października 2020 Czy to zdjęcie przekłamuje, czy sypnąłeś czymś suchym na te gąsienice? Trudno mi sobie wyobrazić gąski utaplane w mokrym błocku - bo tak to wygląda na fotografiach, posypane miejscami suchym podłożem (pyłem, piachem itp). Pomyśl może czy nie ujednolicić bardziej "stopnia wilgotności podłoża" (okropne, ale lepszej frazy na poczekaniu nie wymyślę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 12 Października 2020 Autor Share Napisano 12 Października 2020 17 minut temu, zaruk napisał: Czy to zdjęcie przekłamuje, czy sypnąłeś czymś suchym na te gąsienice? Trudno mi sobie wyobrazić gąski utaplane w mokrym błocku - bo tak to wygląda na fotografiach, posypane miejscami suchym podłożem (pyłem, piachem itp). Pomyśl może czy nie ujednolicić bardziej "stopnia wilgotności podłoża" (okropne, ale lepszej frazy na poczekaniu nie wymyślę). Ha. Żebym to wiedział jak:) robiłem według poradnika z forum : burnt iron + pigment + fixer + przetarcia. Dodałem jeszcze trochę rdzy miejscam . Może powinienem raz jeszcze przetrzeć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 12 Października 2020 Share Napisano 12 Października 2020 A może fixer nie dotarł we wszystkie miejsca? Te suche drobiny wyglądają jak pigmenty, których nie dotknął fixer. Może kropelka tu i tam mogłaby pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 12 Października 2020 Autor Share Napisano 12 Października 2020 dodam - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 12 Października 2020 Autor Share Napisano 12 Października 2020 Nie wiem co jest nie tak z tymi gąskami. Co bym nie zrobił efekt jest podobny. Poratujcie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Października 2020 Share Napisano 12 Października 2020 Prawą gąsienice masz tył na przód założoną. Brodzing gąsek jak dla mnie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 12 Października 2020 Autor Share Napisano 12 Października 2020 Godzinę temu, Markuz napisał: Prawą gąsienice masz tył na przód założoną. Brodzing gąsek jak dla mnie ok. Dzięki za zwrócenie uwagi. Poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 13 Października 2020 Share Napisano 13 Października 2020 22 godziny temu, Markuz napisał: Prawą gąsienice masz tył na przód założoną. Brodzing gąsek jak dla mnie ok. Mnie się brudzenie też podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 14 Października 2020 Autor Share Napisano 14 Października 2020 Powoli zbliżam się do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 14 Października 2020 Share Napisano 14 Października 2020 Z kalką coś jest nie teges. W złym miejscu ją przylepiłeś. No i sam napis jest błędny, powinno być Za Rodinu - За Родину Zalecam jednolite tło do zdjęć. Arkusz kartonu białego to nie duży wydatek może ze złoty pięćdziesiąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 14 Października 2020 Autor Share Napisano 14 Października 2020 4 godziny temu, Markuz napisał: Z kalką coś jest nie teges. W złym miejscu ją przylepiłeś. No i sam napis jest błędny, powinno być Za Rodinu - За Родину Zalecam jednolite tło do zdjęć. Arkusz kartonu białego to nie duży wydatek może ze złoty pięćdziesiąt. A racja. Po małym śledztwie okazuje się, że nie tylko Trumpeter ma błąd na tej kalce. Oczywiście chciałem skorygować. Oczywiście ściągnąłem razem z farbą. Oczywiście boki wieży do malowania. Cóż.... ale przynajmniej nie będzie babola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 17 Października 2020 Autor Share Napisano 17 Października 2020 To chyba będzie na tyle. Co myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 (edytowane) Przetrzyj jeszcze koła i gąsienice w miejscu styku z kołami czymś metalicznym i chyba będzie A i jeszcze można zapuścić ciemny wash na kratki na płycie nadsilnikowej. Jak na 72 to bardzo fajnie wyszło Edytowane 17 Października 2020 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 Jeśli nie jest za późno, to spróbowałbym nieco "rozmyć" zacieki widoczne na przednim pancerzu. Mam wrażenie, że zbyt ostro odcinają się od otoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 Liny bym jeszcze troszeczkę zgasił bo srebrzą się za bardzo no i końcówki pomalował bym w kolorze kamuflażu. Zapasową gąskę też bym trochę zgasił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 17 Października 2020 Autor Share Napisano 17 Października 2020 Dzięki Panowie za wszystkie opinie. Da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi