JFM Napisano 11 Października 2020 Share Napisano 11 Października 2020 (edytowane) Dzień dobry, Wóz sztabowy 11. batalionu czołgów pływających (do 1974 r. średnich), 7. Łużyckiej Dywizji Desantowej. Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez JFM 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 Pojazd chyba nieznany szerszemu gronu. A to prawdziwy rodzynek w Polsce . Na palcach jednej ręki można policzyć ile ich u nas było. Przepiękny model który chciałbym posiadać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 bardzo ładny piaseczek zarzucony do fotek robi klimacik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 13 Listopada 2020 Share Napisano 13 Listopada 2020 Świetny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 Musiałem obejrzeć oryginał, żeby sprawdzić czy te szpary na przednim pancerzu istnieję, myślę o czymś w rodzaju wieżyczek i ich łączenie z przednią płytą. Szkoda bo się to rzuca w oczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 Można powiedzieć - Topas w swoim środowisku naturalnym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JFM Napisano 14 Listopada 2020 Autor Share Napisano 14 Listopada 2020 2 godziny temu, copycat napisał: Musiałem obejrzeć oryginał, żeby sprawdzić czy te szpary na przednim pancerzu istnieję, myślę o czymś w rodzaju wieżyczek i ich łączenie z przednią płytą. Szkoda bo się to rzuca w oczy. To nie jest szpara tylko światłocień - złudzenie fotooptyczne. W rzeczywistości kaponiera ma rant/faze, która w połączeniu z przednią płytą pancerza tworzy kąt prosty. Tylko tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 Super pojazd z 7 ŁDD. Jak zawsze klasyka gatunku, czyli pierwsza klasa. Przypuszczam, że pojazd powstał z podwozia Trumpetera (PT-76 lub BTR-50), nadbudówki konwersja PanzerShop oraz gąsienice "ruchome "z zestawu Trumpeter 02047? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 Jestem na tak!A to żółte "oczojebne"na rufie to do czego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JFM Napisano 14 Listopada 2020 Autor Share Napisano 14 Listopada 2020 Tak, przy czym zaznaczyć tu trzeba, że gąsienice to rzeźnia... 4 minuty temu, piotrkur napisał: Jestem na tak!A to żółte "oczojebne"na rufie to do czego??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JFM Napisano 14 Listopada 2020 Autor Share Napisano 14 Listopada 2020 (edytowane) 14 minut temu, piotrkur napisał: Jestem na tak!A to żółte "oczojebne"na rufie to do czego??? To były drewniane kołki malowane na żółto. Na okręty desantowe pojazdy wjeżdżały tyłem. W różnym okresie służby, różni kierowcy mieli różne umiejętności, chodziło o to żeby nie narobili za dużo szkód. Choć zdarzało się, że pojazd wypychał z ODSa pojazd gdy ten pierwszy nie chciał odpalić... Edytowane 14 Listopada 2020 przez JFM doprecyzowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 Teraz, JFM napisał: Choć zdarzało się, że pojazd wypychał pojazd gdy ten pierwszy nie chciał odpalić... Mi też się zdarzało samochód z promu wypychać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 O czym wy mówcie jak pchać to pchać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Listopada 2020 Share Napisano 15 Listopada 2020 15 godzin temu, JFM napisał: Tak, przy czym zaznaczyć tu trzeba, że gąsienice to rzeźnia... Potwierdzam, że gąsienice to masakra. Małe chińskie ludziki wymyśliły doklejane zęby do ogniw. Ja jestem w stanie skleić ok. 10 ogniw dziennie. Potem idę na lufę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi