rudy0007 Napisano 11 Września 2022 Share Napisano 11 Września 2022 22 minuty temu, Psar77 napisał: Są średnie ale... takie właśnie mają być. Bo i różnice między Light i Dark Ghost Grey są nikłe. Ja malowalem farbami RC od AK. Jeszcze się zastanawiam czy nie dać taśmy i pociągnąć wyraźniej tą granicę... Czyli mam dobrze Ja robiłem od taśmy i za dużo to nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 11 Września 2022 Autor Share Napisano 11 Września 2022 (edytowane) No dobra.... niby ok: ... ale jak sie bliżej przyjrzeć, to się okazuje, że nie tak łatwo Ultrą zrobić ładne przejście "z ręki": Wiec się chyba grzecznie przeproszę z patafixem i spróbuję raz jeszcze A! Jeszcze news ! Tak w sumie powiązany z tematem. Słyszeli, że od 13ego do 19ego września w Gdyni cumuje USS Kearsarge?! Jadę zobaczyć AV-8B na żywo ! @mirage3Pioter Ty masz blisko do morza - rozeznałbyś temat jakie będą opcje czy tylko z daleka, czy też z bliska będzie można oglądać Edytowane 12 Września 2022 przez Psar77 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 12 Września 2022 Share Napisano 12 Września 2022 10 godzin temu, Psar77 napisał: Wiec się chyba grzecznie przeproszę z patafixem i spróbuję raz jeszcze Praktyka czyni mistrza, ważniejsza od aerografu jest konsystencja farby i ciśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 17 minut temu, Roland_Sebastian napisał: Praktyka czyni mistrza, ważniejsza od aerografu jest konsystencja farby i ciśnienie. Może faktycznie farba była trochę za gęsta? No nic - może dzisiaj jeszcze raz spróbuję. Wydaje mi się, że jak będę malowal jasnym na ciemne to granica wyjdzie lepiej niż ciemnym na jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 12 Września 2022 Share Napisano 12 Września 2022 @Psar77 Tylko z tego co mówia to USS Kearsarge wejdzie do portu MW na uzupełnienie zapasów...chociaż może i na nabrzeże Francuskie a to jest zaraz obok więc kto wie, chwilę postoi. Zobaczę w środę bo we wtorek to będzie ciemno jak w doopie wejście do portu ok. 20.00. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 20 minut temu, mirage3 napisał: @Psar77 Tylko z tego co mówia to USS Kearsarge wejdzie do portu MW na uzupełnienie zapasów...chociaż może i na nabrzeże Francuskie a to jest zaraz obok więc kto wie, chwilę postoi. Zobaczę w środę bo we wtorek to będzie ciemno jak w doopie wejście do portu ok. 20.00. To dawaj znać - ja tutaj w blokach startowych czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Września 2022 Share Napisano 12 Września 2022 18 godzin temu, Psar77 napisał: ale jak sie bliżej przyjrzeć, to się okazuje, że nie tak łatwo Ultrą zrobić ładne przejście "z ręki" Da się, da się . Mocno rozcieńczonym jasnym szarym przymaluj odkurz i będzie dobrze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 17 minut temu, barszczo napisał: Da się, da się . Mocno rozcieńczonym jasnym szarym przymaluj odkurz i będzie dobrze . Wlasnie tak zamierzam zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 Ale najpierw... trochę trzeba pójść w detal ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 13 Września 2022 Autor Share Napisano 13 Września 2022 W dniu 12.09.2022 o 10:48, mirage3 napisał: ...chociaż może i na nabrzeże Francuskie a to jest zaraz obok więc kto wie, chwilę postoi. Wlasnie wyczytalem, ze wlasnie przy Nabrzeżu Francuskim będzie cumował. Ale też, że przypływa umyć pojazdy, które tam pod pokładem trzyma. Generalnie spora operacja logistyczna. Tutaj więcej info Jutro rano wchodzi do portu więc może bierz aparat, lornetkę i jedź jak masz opcję Tymczasem w hangarze zrobiłem podwozie. Jak je pomaluję to dojdzie jeszcze kilka cynowych kabelków w naturalnym kolorze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 14 Września 2022 Autor Share Napisano 14 Września 2022 W dniu 12.09.2022 o 18:42, barszczo napisał: Da się, da się . Mocno rozcieńczonym jasnym szarym przymaluj odkurz i będzie dobrze . Kurde balans! Chyba się udało Pojechałem też po ciemnoszarym, żeby był trochę bardziej wypłowiały - myślę, że jest lepiej. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Września 2022 Share Napisano 14 Września 2022 Brawo, jest bardzo dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 16 Września 2022 Autor Share Napisano 16 Września 2022 Wyrównałem jeszcze nieco , tu i ówdzie poprawiłem i tak wygląda baza pod kalki w naturalnym świetle: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 16 Września 2022 Share Napisano 16 Września 2022 Niby nic szczególnego, dwa kolorki szaro-szary no ale... Podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 16 Września 2022 Share Napisano 16 Września 2022 6 godzin temu, burzatg napisał: Niby nic szczególnego, dwa kolorki szaro-szary no ale... Podoba się A nieprawda - to trzy kolorki i jest szaro-szaro-szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 17 Września 2022 Autor Share Napisano 17 Września 2022 Trwają ciężkie walki z hasegawowskimi kalkami Nie lubię wielkopowierzchniowych kalek. Szczególnie z tak grubym filmem. No ale walczę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 18 Września 2022 Share Napisano 18 Września 2022 Cała Hasegawa niestety. Czy mamy tutaj do czynienia z jakimś małym niedociągnięciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 18 Września 2022 Autor Share Napisano 18 Września 2022 15 minut temu, rudy0007 napisał: Cała Hasegawa niestety. Czy mamy tutaj do czynienia z jakimś małym niedociągnięciem Możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Września 2022 Share Napisano 20 Września 2022 i tu powinna wkroczyc "3" bilmodela, do kalek jak blacha. Zresztą sprawdziłbym poprawnosc merytoryczną kalek, w moim AV-8B+ są merytorycznie do luftu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 20 Września 2022 Autor Share Napisano 20 Września 2022 Godzinę temu, Moses napisał: i tu powinna wkroczyc "3" bilmodela, do kalek jak blacha. Zresztą sprawdziłbym poprawnosc merytoryczną kalek, w moim AV-8B+ są merytorycznie do luftu No tutaj też to troszkę kuleje, ale jak sprawdzałem malowanie tego egzemplarza to różnie z tym bywało różnych okresach czasu. Generalnie to jest ok ale do kitu są oznaczenia na wlotach powietrza i gwiazdy na napływach przednich dysz. No ale nic ju na to nie poradzę. I tak jestem zadowolony, że jakoś siadły te kalki. Teraz czekam aż stwardnieje ten błysk, bo go nie żalowalem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Września 2022 Share Napisano 20 Września 2022 Oj te kalki strasznie się odetną przy washu. Punktowo nanies na nie kilka warstw błyszczacego lakieru, nastepnie przepoleruj gąbką, powinno to usunąć widoczny schodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 20 Września 2022 Autor Share Napisano 20 Września 2022 (edytowane) 41 minut temu, Moses napisał: Oj te kalki strasznie się odetną przy washu. Punktowo nanies na nie kilka warstw błyszczacego lakieru, nastepnie przepoleruj gąbką, powinno to usunąć widoczny schodek Nie ucz ojca dzieci robić - odsyłam do kalek w galeriach moich F-14 i F-117 Po to właśnie schnie tel lakier, żebym mógł przeszlifowac kalki na rowno z płatowcem Edytowane 20 Września 2022 przez Psar77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jl Napisano 20 Września 2022 Share Napisano 20 Września 2022 47 minut temu, Moses napisał: Oj te kalki strasznie się odetną przy washu. Punktowo nanies na nie kilka warstw błyszczacego lakieru, nastepnie przepoleruj gąbką, powinno to usunąć widoczny schodek 5 minut temu, Psar77 napisał: Nie ucz ojca dzieci robić - odsyłam do kalek w galeriach moich F-14 i F-117 Po to właśnie schnie tel lakier, żebym mógł przeszlifowac kalki na rowno z płatowcem Dziewczyny, nie kłóćcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Września 2022 Share Napisano 20 Września 2022 10 minut temu, Psar77 napisał: Po to właśnie schnie tel 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 20 Września 2022 Autor Share Napisano 20 Września 2022 7 minut temu, jl napisał: Dziewczyny, nie kłóćcie się. Gdzie tam jakie kłótnie. My tu z Mosesem jako jedni z nielicznych robimy dla Marines I ani nam w głowie kłótnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi