abtb Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 (edytowane) Witam Reanimacja Lancastera zakończona. Wyszło jak wyszło. Nie każdemu pewnie będzie się podobać , ale trudno,, jakoś przeżyję . Model został wzbogacony o nowe lufy z QB, bomby z zestawu "uzupełniającego" RAF Airfixa oraz linki anten. Reszta to eksperyment malarski. Czy warto było wyciągać trupa z szafy? Myślę, że tak, tym bardziej, że model Airfixa jest chyba jedynym modelem Lancastera z silnikami gwiazdowymi. Avro Lancaster B.II, skądś tam, gdzieś tam w Anglii ] I tera można walić z FLAK -ów I nie jest to moje ostatnie słowo w kwestii "herbacianych" bomberów Edytowane 18 Października 2020 przez abtb 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 znając Twoje umiejętności mogłeś mu "dostrugać" Tallboy'a - bo to temat ostatnio bardzo na czasie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 Fajna, solidna robota -nareszcie nie-rura . A jesli coś spieprzyłeś - to Ty wiesz najlepiej - nie pierwszy rzut oka nie widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Października 2020 Autor Share Napisano 18 Października 2020 Poproszę o oświecenie w temacie spieprzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 Tryb warunkowy - "jeśli" - nie "na pewno" - nie doczytałeś dokładnie postu - nie bądź suweren 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 Lancaster - zapewne jeden z ciekawszych bombowców IIWŚ. Co do samego wykonania zarzutów żadnych mieć nie można, wygląda jak wygląda, a wygląda bardzo dobrze Ma za to jeden minus, oczywiście tylko w mojej ocenie, ma też jeden bardzo duży plus. Pierwszy '-' : jakoś nie do końca podobają mi się te rozjaśnienia, jakiś taki za bardzo wypłowiały. Wiem że taki był zamysł, mnie jeszcze taka technika za bardzo nie przekonuje. '+' za to jest taki, że później nie będziesz mógł marudzić i wymyślać, że czarny kolor kamuflażu jest be, jest trudny i nie do zrobienia Czyli jakiś Phantom z czarnym spodem... Może może Całość mocne 5- 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 Ja już widły naostrzyłem a tu doopa .Nie mam się do czego przyczepić."Ciasteczko" jest , wersja rzadko spotykana jest .Na temat malowania się nie wypowiadam bo każdy robi tak jak lubi. Podoba mi się. Przez chwilę naszła mnie myśl żeby swojego zacząć ale nie.Jeszcze nie ta pora i nie ten czas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 Ładny "herbaciany bomberek" Moje Lancastery (z tym że ze stajni Revlla) czekają na wenę, czas i "poprawienie warsztatu" ; będą w wersji Mk. I i III z 300 Dywizjon Bombowy "Ziemi Mazowieckiej" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Października 2020 Autor Share Napisano 19 Października 2020 (edytowane) Dziękuję za opinie 17 godzin temu, rudy0007 napisał: jakoś nie do końca podobają mi się te rozjaśnienia, jakiś taki za bardzo wypłowiały. Jak wspomniałem we wstępie - nie każdy będzie zadowolony z efektu końcowego . Ale taki był pomysł na ten samolot 17 godzin temu, rudy0007 napisał: jakiś Phantom z czarnym spodem 16 godzin temu, Xmen napisał: Przez chwilę naszła mnie myśl żeby swojego zacząć I to jest bardzo dobry pomysł 16 godzin temu, Xmen napisał: ale nie.Jeszcze nie ta pora i nie ten czas. A to jest bardzo zła myśl 15 godzin temu, Slawek_26869 napisał: Ładny "herbaciany bomberek" Dzięki Edytowane 19 Października 2020 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Października 2020 Share Napisano 19 Października 2020 Nareszcie jakiś inny Lancaster, w sensie że bez Merlinów. Bardzo fajny model . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 19 Października 2020 Share Napisano 19 Października 2020 (edytowane) Należy jeszcze podkreślić jedną rzecz - - galerie większych samolotów, tj. więcej niż jeden silnik tłokowy to u nas spora rzadkość, dla tego tym bardziej trzeba pochwalić wykonawcę (będę się podlizywał jeszcze koledze z abecadłem na plecach, bo mam z nim pewien interes do przerobienia ) Co nie zmienia faktu, że faktycznie dominują mniejsze samoloty w galeriach. Bo w warsztatach te duże dominują w kategorii "zaczęte - nieskończone" - w tym miejscu pozdrowienia dla kolegów od Do 24, TB1 i Pe 8. Edytowane 19 Października 2020 przez WujekAlice 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Października 2020 Autor Share Napisano 19 Października 2020 18 minut temu, WujekAlice napisał: galerie większych samolotów, tj. więcej niż jeden silnik tłokowy to u nas spora rzadkość, Delikatnie napomknę że to jeden z trzech. Pozostałe sukcesywnie do końca roku powinny zagościć w galeriach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 19 Października 2020 Share Napisano 19 Października 2020 Nawet wiem jakie I czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi