Skocz do zawartości

L-29 Delfin 1/72 Eduard - tygrysek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Udało się skończyć delfina - samolot o numerze 2853, 11th Fighter Regiment, Zatec, Czechy 1993 rok - według instrukcji 🙂

Nie mam pojęcia skąd i co mi zarosiło przednią szybkę, ale na szczęście, wszystko co najciekawsze jest pod pozostałymi. Poza tym, o czym pisałem w warsztacie, paskudna jest grubość linii i ogólna jakość kalek - są mocno za grube (te są jak do skali 48 :) ) i baardzo delikatne, strzępią się od byle dotknięcia.

Sam model bardzo przyjemny w budowie, tylko eduard zapomniał o szczególe pt. wsadź ciężarki na dziób i delikatnie idzie na ogon, na szczęście troszkę blutaca pod przednie koło i jest ok. do zdjęć dałem więcej, żeby szybciej było.

Poniżej przedstawiam efekt prac:

galeria1.jpg

galeria2.jpg

galeria3.jpg

galeria4.jpg

galeria5.jpg

galeria6.jpg

galeria7.jpg

galeria8.jpg

galeria9.jpg

galeria12.jpg

galeria10.jpg

• Like 5
Napisano

Kurcze, zdarzyło się to, o czym myślałem, ale zapomniałem napisać:
czarne pasy przebijają spod kokard.
Można było pod spód nałożyć kalki lub psiknąć jakieś jasne kółka

• Like 1
Napisano
13 minut temu, Grzes napisał:

Kurcze, zdarzyło się to, o czym myślałem, ale zapomniałem napisać:
czarne pasy przebijają spod kokard.
Można było pod spód nałożyć kalki lub psiknąć jakieś jasne kółka

Zdjęcia i naświetlenie strasznie to wyciągają jak patrze, bo w rzeczywistości widoczne tylko mocno pod światło, ale masz racje...

Napisano

Podobają mi sie takie niecodzienne malowania samolotów. Ciekawie wyszedł ten delfin tygrysi :). 

• Like 1
Napisano

Ładny, czysty i staranny. Fajny model, szacun za walkę z kalkami. Nastepnym razem sprobuj wymalować tygryska :)

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Napisano

Fajne malowanie, to były kalkomanie, czy malowałeś te pasy ręcznie? Mam sentyment do tego modelu jeszcze z czasów dzieciństwa (KP). Co do ciężarka, to niestety mało kto napisze w instrukcji, że trzeba aplikować ciężarek do nosa, ja teraz w F-15 chyba z pół kilograma wpakowałem na wszelki wypadek 😉