Usul Napisano 21 Października 2020 Share Napisano 21 Października 2020 Udało się skończyć delfina - samolot o numerze 2853, 11th Fighter Regiment, Zatec, Czechy 1993 rok - według instrukcji Nie mam pojęcia skąd i co mi zarosiło przednią szybkę, ale na szczęście, wszystko co najciekawsze jest pod pozostałymi. Poza tym, o czym pisałem w warsztacie, paskudna jest grubość linii i ogólna jakość kalek - są mocno za grube (te są jak do skali 48 ) i baardzo delikatne, strzępią się od byle dotknięcia. Sam model bardzo przyjemny w budowie, tylko eduard zapomniał o szczególe pt. wsadź ciężarki na dziób i delikatnie idzie na ogon, na szczęście troszkę blutaca pod przednie koło i jest ok. do zdjęć dałem więcej, żeby szybciej było. Poniżej przedstawiam efekt prac: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Października 2020 Share Napisano 21 Października 2020 Kurcze, zdarzyło się to, o czym myślałem, ale zapomniałem napisać: czarne pasy przebijają spod kokard. Można było pod spód nałożyć kalki lub psiknąć jakieś jasne kółka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 21 Października 2020 Autor Share Napisano 21 Października 2020 13 minut temu, Grzes napisał: Kurcze, zdarzyło się to, o czym myślałem, ale zapomniałem napisać: czarne pasy przebijają spod kokard. Można było pod spód nałożyć kalki lub psiknąć jakieś jasne kółka Zdjęcia i naświetlenie strasznie to wyciągają jak patrze, bo w rzeczywistości widoczne tylko mocno pod światło, ale masz racje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 21 Października 2020 Share Napisano 21 Października 2020 Podobają mi sie takie niecodzienne malowania samolotów. Ciekawie wyszedł ten delfin tygrysi :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 21 Października 2020 Share Napisano 21 Października 2020 Ładny, czysty i staranny. Fajny model, szacun za walkę z kalkami. Nastepnym razem sprobuj wymalować tygryska Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Października 2020 Share Napisano 22 Października 2020 Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 26 Października 2020 Share Napisano 26 Października 2020 Gratuluję kończenia budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 26 Października 2020 Share Napisano 26 Października 2020 Fajne malowanie, to były kalkomanie, czy malowałeś te pasy ręcznie? Mam sentyment do tego modelu jeszcze z czasów dzieciństwa (KP). Co do ciężarka, to niestety mało kto napisze w instrukcji, że trzeba aplikować ciężarek do nosa, ja teraz w F-15 chyba z pół kilograma wpakowałem na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi