Abominus Napisano 12 Listopada 2020 Share Napisano 12 Listopada 2020 Witam grono maniax!!! Wracam po dłuższej nieobecności spowodowanej życiowymi zawirowaniami! Atakuję tym razem za pomocą sowieckiej myśli technicznej, która wyszła ruskim w czasach Wtoroj Mirowoj Wojny chyba najlepiej z pośród wszystkich fighterów jakie zaprojektowano z czerwoną gwiazdą. Zestaw to oczywiście przepak ze Zvezdy z tych "samoskładalnych i przyjemnych w budowie", wzbogacony o kolorową instrukcję. Faktycznie, miło się pracowało nad tym modelem w porze ciepłej (budowa jakoś wiosna/lato tego roku). Niezadowolony jestem z jakości kalek. Poza tym lekkie zabawy z weatheringiem. Dopiero teraz wrzucam na forum bo mnie jakoś wena na cyknięcie fotek naszła. Znęcajcie się!! O historii tego konkretnego Jaka dużo nie będę się rozwodził bo nie wiele znalazłem. Mini replika przedstawia samolot Jak-3 o nr. bocznym "19" należacy do 303 IAD, 18 GvIAP z początku 1945 roku, stacjonujący gdzieś na terenie dzisiejszej Polski. Wiem tyle, że w tym okresie ten Pułk lotniczy ostro naparzał się z niemaszkami w obszarze Braniewa. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 12 Listopada 2020 Share Napisano 12 Listopada 2020 Revell czyli Snap-kit Zwiezdy. Wersja defiladowa, czyli wypucowany i lśni jak dupa anioła podoba mi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Listopada 2020 Share Napisano 13 Listopada 2020 Fajny jest i bardzo mi się podoba malowanie.. Znów zaczynają mi się podobać myśliwce z okresu II WŚ i chyba sobie parę modeli sprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Listopada 2020 Share Napisano 13 Listopada 2020 Mnie również się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toke Napisano 13 Listopada 2020 Share Napisano 13 Listopada 2020 Bardzo ładnie wykonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 13 Listopada 2020 Share Napisano 13 Listopada 2020 Ładny, czysty. A jak sklejalność? Ostatnio w modelarskim tak na mnie patrzył, jakby chciał, żebym go wziął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 13 Listopada 2020 Share Napisano 13 Listopada 2020 Modelarko ok tylko pytanko bo na zdjeciu nie widać ale czy jak na schemacie nie powinna być linka anteny Raczej Ruscy już na końcówce wojny nie mieli problemów z radiostacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 14 Listopada 2020 Autor Share Napisano 14 Listopada 2020 11 godzin temu, sebastain napisał: Ładny, czysty. A jak sklejalność? Ostatnio w modelarskim tak na mnie patrzył, jakby chciał, żebym go wziął... Bierz następnym razem, bo sklejalność jest bezproblemowa. Sam się składa praktycznie. Bynajmniej ja na taki egzemplarz trafiłem. Czysta przyjemność 11 godzin temu, Adamo722 napisał: Modelarko ok tylko pytanko bo na zdjeciu nie widać ale czy jak na schemacie nie powinna być linka anteny Raczej Ruscy już na końcówce wojny nie mieli problemów z radiostacjami Na schemacie linka jest, na zdjęciach faktycznie nie ma. Mam jeszcze jedno zdjęcie tej maszyny i też nie zauważyłem tej linki. Cóż, zawsze można linkę "dołożyć" choć uważam, że bez niej model jakoś wizualnie nie traci na odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 Bardzo fajny, ale na mój gust mocno za czysty. Zwłaszcza, że masz oryginalne zdjęcia i mogłeś się pokusić o umieszczenie go w naturalnym otoczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 19 Listopada 2020 Autor Share Napisano 19 Listopada 2020 W dniu 17.11.2020 o 10:51, GreGG24 napisał: Bardzo fajny, ale na mój gust mocno za czysty. Zwłaszcza, że masz oryginalne zdjęcia i mogłeś się pokusić o umieszczenie go w naturalnym otoczeniu. Ja wiem, że ruskie to takie trochę flejtuchy były ale nawet na oryginalnych zdjęciach nie widać aby ten egzemplarz był jakoś drastycznie "dojechany". Muszę powiedzieć, że model nie jest idealnie czysty, zwłaszcza na dolnej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi