kubisz Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 Paczka linków, bez wnikania co tam w nich jest, sam sobie rozpracujesz: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=198850&page=1 https://maquette-garden.forumactif.com/t10977-m1078-force-special-en-total-scratch https://web.ipmsusa3.org/content/m1078-lmtv-special-forces-war-pig-detail-set-part-1 (2 strony) http://mmzone.co.kr/mms_tool/mt_view.php?mms_db_name=mmz_forum&no=252617&keyword=&where=0&mode=&start_page=2710 (generalnie in-boxy zestawu Pro Art Models mogą się bardzo przydać) https://shorty-production.blogspot.com/2018/05/m1078-lmtv-war-pig.html (na blogu kolesia są też wpisy z etapu budowy) https://intscalemodeller.com/viewtopic.php?f=46&t=11323 https://armorama.kitmaker.net/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=237777 (tu ostrożnie, bo koleś miał talent do fantazjowania podczas budowy konwersji) http://modelismoymodelistas.blogspot.com/2012/08/army-special-forces-lmtv-esc-135-by.html?m=1 (genialnie pomalowany model) O ile dobrze kojarzę, to Black Dog źle zrobił fototrawiony kosz na kanistry na obu burtach paki. Obejrzyj dobrze rozwiązania PAM, ja bym się tego trzymał. Również w kwestii elektroniki, ale tu nie mam pojęcia, co BD nawywijał. Zdjęć mam mało, bo też generalnie bardzo mało ich w sieci, wyślę Ci zaraz na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Listopada 2020 Autor Share Napisano 19 Listopada 2020 Dziękuję za linki. Większość znam, ale jeden fajny wybitnie. Black Dog dołożył poprawny zestaw elektroniki. Ten sam, co w PAM. Dobrze to wygląda. Model autorstwa Hugo tez znam- świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 no to siadam i paczam - powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 No to się cieszę, że konwersja wreszcie doczeka się złożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 A ta przyczepa to na pewno potrzebna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Listopada 2020 Autor Share Napisano 19 Listopada 2020 16 minut temu, kubisz napisał: A ta przyczepa to na pewno potrzebna? Bezapelacyjnie niezbędna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Listopada 2020 Autor Share Napisano 21 Listopada 2020 Dwa dłuższe wieczory i podbrzusze w miarę poskładane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Listopada 2020 Autor Share Napisano 23 Listopada 2020 Ciąg dalszy walki z Pigłorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Zdjęć nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Listopada 2020 Autor Share Napisano 23 Listopada 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Na razie jest ok. Weź no się chłopie postaraj przy malowaniu maneli, bo tu już lipa nie przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Listopada 2020 Autor Share Napisano 23 Listopada 2020 46 minut temu, kubisz napisał: Na razie jest ok. Weź no się chłopie postaraj przy malowaniu maneli, bo tu już lipa nie przejdzie. Pan się nie boi- postaram się conajmiej tak, jak w HMMWV Marines Recon Batt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 No ładnie, ale te ślady po wypychaczach na chlapaczach i pojedyncze widoczne łączenia części to tak zostaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Listopada 2020 Autor Share Napisano 23 Listopada 2020 @bulik58- 1/2 tego zestawu już mam, czyli niepełne M-ATV SOCOM. Jak ktoś znajdzie przyczepę ze zdjęcia w 1/35 lub 1/32 ro wchodzę w temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Znalazłem: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Jeśli masz 1/2 M-atv w wersji Socom to podziel się wiedzą dotyczącą przejścia z kabiny załogi do klatki na tyle. Widok od wewnątrz i od zewnątrz mnie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 9 minut temu, mandrivecs napisał: Jeśli masz 1/2 M-atv w wersji Socom to podziel się wiedzą dotyczącą przejścia z kabiny załogi do klatki na tyle. Widok od wewnątrz i od zewnątrz mnie interesuje. Szukając wnętrza znalazłem taką fotę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Listopada 2020 Autor Share Napisano 23 Listopada 2020 45 minut temu, kubisz napisał: Znalazłem: A koła z blaszki zrobi Tomcat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 (edytowane) No i to jest właśnie Twoje podejście do scratchu. Kanciate pudło z lekko tylko zaokrąglonym dachem i już przerażony Wracaj do sedna, nie daj się wciągnąć w spam z jakimś M-ATV. Jak przyjdzie na niego pora, to Ci dam zdjęcia wnętrza. Edytowane 23 Listopada 2020 przez kubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berni Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 Robisz mi ochotę na taką Świnię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Listopada 2020 Autor Share Napisano 27 Listopada 2020 7 minut temu, bulik58 napisał: makinen - co to za kolorek w kabinie? Tamiya NATO Green, ale na moim monitorze jakis jasny wyszedł. Może dlatego, ze lekko zdjęcia rozjaśniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Listopada 2020 Autor Share Napisano 27 Listopada 2020 Rozjaśnione jest zdjęcie. Farba bez mieszanek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 28 Listopada 2020 Share Napisano 28 Listopada 2020 (edytowane) Makinen błagam usuń te ślady po wypychaczach, a poza tym to wszystko okej. Edytowane 28 Listopada 2020 przez fanpancerki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 28 Listopada 2020 Autor Share Napisano 28 Listopada 2020 Część gratów pomalowana, część po sido, a kilka rzeczy na zdjeciu i masa w pudełku jeszcze nie tknięte 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 28 Listopada 2020 Share Napisano 28 Listopada 2020 Bardzo ładnie to wygląda, ale tym bardziej przy takim wykonaniu detali, powtórzę po raz kolejny pytanie, bo pierwsze pozostało bez odpowiedzi. Przy sklejeniu prawie 100 modeli zostawiasz takie koszmarne ślady po wypychaczach? Nawet jak nie chciało Ci się ich szpachlować, to aż się prosi odciąć zestawowy chlapacz i dokleić zdecydowanie cieńszy kawałek polistyrenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi