neptun1939 Napisano 6 Lutego 2021 Share Napisano 6 Lutego 2021 Wg. mnie ten zielony jest zły. Strasznie "oczoebny" jest. Powinien być bardziej pastelowy. Kolejna sprawa, to w wielu miejscach przebija spod zielonego biały i nie wygląda to za fajnie. Popraw przejścia kolorów, bo widać że nie były za dokładnie zamaskowane - widać białe "cienie", kolejna sprawa to są one strasznie "ostre". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 6 Lutego 2021 Autor Share Napisano 6 Lutego 2021 No niestety w obu zestawach Orange i red line Hataka taki daje na necie kilka Iłów z takim oczom... bnym jest...I na zdjęciach strasznie podbija różnicę z tym białym podkładem w latki... W realu tego tak mocno nie widzę Zastanawiam się czy nie przemalować go choćby jasnym 4BO z AK Real Color albo Gunze... Czyli zielonym pancernym... A przejścia kolorów mają być ostre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Lutego 2021 Share Napisano 6 Lutego 2021 (edytowane) Polecam MrPaint.Ja do swoich modeli WWS używam i wygląda to całkowicie inaczej.Jeżeli malowany w fabryce to przejścia barw ostre a jeżeli malowany w jednostce to "rozmyte". Rosjanie też stosowali do malowania "szablony". Edytowane 6 Lutego 2021 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 23 Marca 2021 Autor Share Napisano 23 Marca 2021 Ił się trochę posunął - washe, podmalunki, kalki... Montaż oszklenia i dziś miał być matowy warnish.. Figurki pomalowane i i sadzone w kabinie, dużo drobnicy też zrobione.. Ale się oparłem o szybkę i wzięła się i pękła Ale się udało naprawić teraz dokleić i pomalować.. Może za jakieś 2 tyg się skończy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 25 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2021 (edytowane) Ił się trochę wykończył, teraz czas na poprawki, antenkę i podstawkę... Ten zielony jest na oko nieco mniej żarówa a ciemny szary bardziej zróżnicowany ale tak mi robi zdjęcia telefon... i odpoczywa sobie na półce czekają na koncepcje wykończenia.. Edytowane 25 Kwietnia 2021 przez mysiek13 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 25 Kwietnia 2021 Share Napisano 25 Kwietnia 2021 Ładny Iłek. Nie podoba mi się tylko ta rdza dookoła wydechów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 25 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2021 Chodzi Ci na rurach że za jasny czy okopcenia wokół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 25 Kwietnia 2021 Share Napisano 25 Kwietnia 2021 44 minuty temu, mysiek13 napisał: Chodzi Ci na rurach że za jasny czy okopcenia wokół? Okopcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 25 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2021 A... to pigment Track Brown z Mig-a, bardzo ciemnyale jednak wpada w brąz... Można usunąć i zastąpić czarnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Kwietnia 2021 Share Napisano 25 Kwietnia 2021 A nie lepiej okopcenia zrobić aerografem ?. Myślę że ten pigment przy rurach wydechowych psuje odbiór modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 18 Maja 2021 Autor Share Napisano 18 Maja 2021 Okopcenia zredukowane zgodnie z radami... Założone klapy, podszlifowany spod, trzeba będzie to pomalować... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Maja 2021 Share Napisano 18 Maja 2021 Jeśli możesz to popraw klapy tzn. ustaw je pod mniejszym kątem będzie to lepiej wyglądać. Teraz wygląda jakby były ustawione pod kątem 90 stopni, wygląda to nie naturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 26 Lipca 2021 Autor Share Napisano 26 Lipca 2021 Klapy poprawione zgodnie z sugestią Mig-a... Mam nadzieję że lepiej i że spodobał się super precyzyjny przyrząd do pozycjonowania klap - w tajemnicy zdradzę że to kulki z plasteliny i kawałki odpadowego kartonika teraz podmalunki aero 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Lipca 2021 Share Napisano 27 Lipca 2021 Znacznie lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi