myszaty Napisano 28 Listopada 2020 Share Napisano 28 Listopada 2020 Czy ktoś używa w/w podkładu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 28 Listopada 2020 Share Napisano 28 Listopada 2020 (edytowane) Ja używałem czarnego BLACK PRIMER AND MICROFILLER ALC309. Moim zdaniem jakościowo porównywalny z Mr Surfacerem. zaleta - nie trzeba rozcieńczać wada - cena Jakbyś kupował, to zwróć uwagę czy jest to butelka 60 czy 120ml bo w wielu sklepach internetowych zauważyłem że zdjęcia pokazują jeszcze stare butelki 120ml. Edytowane 28 Listopada 2020 przez Fixer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 28 Listopada 2020 Share Napisano 28 Listopada 2020 Troszkę o nim piszę w swojej sadzawce. Generalnie znacznie lepsza przyczepność do żywicy niż surfacer kładziony aero, który to odrywał się od żywicy jak najgorsza farba akrylowa. (post raczej u dołu): 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 28 Listopada 2020 Share Napisano 28 Listopada 2020 Pod wszystkie "chromy, polerowane stale i inne" Alclada, używam najpierw Mr. Surfacera 1500 a później Mr. Color C black gloss. Efekty przyzwoite : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Listopada 2020 Autor Share Napisano 28 Listopada 2020 Biere!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 28 Listopada 2020 Share Napisano 28 Listopada 2020 Bier. Będzie Pan zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maly1904 Napisano 28 Listopada 2020 Share Napisano 28 Listopada 2020 A jeszcze lepszym rozwiązaniem będzie użycie GX-2 Black od Gunze zamiast C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 28 Listopada 2020 Share Napisano 28 Listopada 2020 Mam ten 120ml, 1/3 wylała mi się na podłogę i udo GX-2 Ueno Black jest lepszy, przede wszystkim wychodzi taniej, na dodatek daje grubszą warstwę, za to Alclad kładzie się cieniutko, wyciąga każdą ryskę na powierzchni. Najlepiej kłaść go na ładnie "zagąbkowany" Surfacer, żeby powierzchnia była idealna. A no i taki minus jak i lakierów Alclada - daje się paluchować bardzo łatwo, GX zasycha do macania w kilkanaście minut, a tu nawet po kilku godzinach da się palucha zostawić (ja chyba złapałem mocniej po 2-3 godzinach i musiałem poczekać aż doschnie, wyrównać gąbką i położyć jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Listopada 2020 Autor Share Napisano 28 Listopada 2020 Taniej??? jakim cudem? gx jest 18 ml, a alclada 60...oba ok 16- 20 zeta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 28 Listopada 2020 Share Napisano 28 Listopada 2020 GX rozrabiam ~ 1:3 z MLT. W Belgii GX-2 kosztuje €2,20 (10,5zł), Alclad €5,80 (26zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 29 Listopada 2020 Autor Share Napisano 29 Listopada 2020 (edytowane) Więc alclad jest już gotowy do aero?? Tu jest zygzak... w moje hobby gx to 16 zł, alclad 23... Gdyby gx był po dychu jak u ciebie to bym nawet nie kombinował, ja surfa bełtam nawet 1:5 1:8... Martwi mnie to wydłużone schnięcie alclada.. Wezmę gx i białego alclada...pokombinujemy, zobaczymy.. Edytowane 29 Listopada 2020 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2020 Alclad dotarł - pierwsze próby: rewelacja, mnie schnie na biegu, jeszcze musiałem rozcieńczyć (1 alclad +1aceton + 1 retarder) bo kijowo leciał Ale skubany wyciąga wszystkie paprochy i parchy na powierzchni... zmusza do precyzji . Piknie jeeeee!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 5 Grudnia 2020 Share Napisano 5 Grudnia 2020 O jaki primer konkretnie chodzi? Mam jakiś podkład Alclad II Primer ALC309 w buteleczce od Ammo Mig i leży toto już chyba parę lat, coś mi się źle nim malowało, już nawet nie pamiętam dlaczego i tak sobie leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2020 (edytowane) ALC - 306 - 60 primer & mikrofiller w składzie same fajne rzeczy, nitro, musi szybko schnąć. W sumie wszystkie składniki mam, tylko brakuje mi wypełniacza, może talk? Przypomina mi szpachlówkę tamki tylko baaaardzo rzadką ( mleko) - którą często nakładam obciętym pędzelkiem rozcieńczając cienkim klejem tamki ( a raczej mieszanką rozpuszczalników: skład prawie identyczny z bazą alclada) Czarne (g)ueno wypróbowane, primerek bardzo w pożo, ładnie się kładzie...równiutko, z błyskiem, Wchodzi na stałe do baterii razem z alcladem... Edytowane 5 Grudnia 2020 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi