Riczi Napisano 18 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2021 Trochę dzisiaj powalczyłem z żurawiami i zacząłem mocować relingi na dziobie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Stycznia 2021 Share Napisano 19 Stycznia 2021 Powodzenia przy malowaniu tych relingów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riczi Napisano 19 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2021 dzisiaj dalej jedziemy...relingi już skończone. Generalnie dużo dłubaniny przy żurawikach. Dużo roboty a mało efektów ,ale cóż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 19 Stycznia 2021 Share Napisano 19 Stycznia 2021 4 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Powodzenia przy malowaniu tych relingów Fakt, lepiej byłoby je pomalować przed klejeniem. Będziesz musiał kombinować z maskowaniem (co w części dziobowej sobie jakoś wyobrażam, ale malowanie wewnętrznej strony na wysokości nadbudówek i wież już mniej), albo zerwać, pomalować i przykleić raz jeszcze. Bo pędzelkiem moim zdaniem nie da rady zrobić tego porządnie. Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riczi Napisano 19 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2021 4 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Powodzenia przy malowaniu tych relingów Problem zauważyłem w tym że po malowane ,słabo się trzymają i odpadają przy byle dmuchnięciu. Dlatego spróbuję tej podobno gorszej opcji . Rzadka farba powinna ułatwić robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 20 Stycznia 2021 Share Napisano 20 Stycznia 2021 (edytowane) 5 godzin temu, Riczi napisał: Problem zauważyłem w tym że po malowane ,słabo się trzymają i odpadają przy byle dmuchnięciu. Dlatego spróbuję tej podobno gorszej opcji . Rzadka farba powinna ułatwić robotę. nie ułatwi - naciapiesz na pokład i porobisz gluty na relingach. Lepiej zerwij - tym bardziej jak się słabo trzymają. najlepiej jest relingi odtłuścić (aceton lub preparat do poczerniania blaszek - daje nawet jeszcze lepszą powierzchnie do malowania), pomalować obustronnie, przykleić i zrobić poprawki tam gdzie uszkodziłeś farbę przy ich montażu. Edytowane 20 Stycznia 2021 przez blacman 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riczi Napisano 3 Lutego 2021 Autor Share Napisano 3 Lutego 2021 (edytowane) w ciężkich bólach ale zbliżam się do finiszu i w dodatku tylny maszt do poprawki którego niezgrabnie odłamałem kawałek i oczywiście nie mogę już odnależć mimo usilnych poszukiwań podsumowując instrukcje z opakowań nadają się psu na budę Edytowane 3 Lutego 2021 przez Riczi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riczi Napisano 14 Lutego 2021 Autor Share Napisano 14 Lutego 2021 (edytowane) No i finisz. Teraz to już tylko będzie cieszył moje oko . Czas pomyśleć nad nowym projektem w tej skali . Docelowo podstawka. Edytowane 14 Lutego 2021 przez Riczi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 Gratuluję To teraz jeszcze tylko jakąś porządną galerię prosimy, bo jest na co patrzeć I koniecznie dużo zbliżeń (nie pytajcie, skąd ta wiśnia, sam sief zastanawiam ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 bardzo fajna budowa i relacja czekamy na galerię !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riczi Napisano 16 Lutego 2021 Autor Share Napisano 16 Lutego 2021 (edytowane) Docelowo wysmyczyłem dzisiaj taką podstawkę do niego. Pierwsze koty za płoty .W brew pozorom ta skala nie dość ,że mnie nie zniechęciła ,ale jeszcze bardziej zmotywowała do następnych modeli.... A na warsztat biorę teraz po pierwszych doświadczeniach cos z wyższej półki .. .ale to już inna historia Edytowane 16 Lutego 2021 przez Riczi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Lutego 2021 Share Napisano 16 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi