M4A2 Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 Mam problem. Chodzi o lusterko wsteczne w modelu czołg w skali 1/35. Jak pomalować? Zazwyczaj maluje się na srebrno, ale przecież nie odpowiada to rzeczywistości. Wystarczy spojrzeć na dowolny samochód. W lusterku nie widać przecież nic srebrnego, w lusterku widać ODBICIE obiektów z otaczającej przestrzeni. Jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 Kawałek folii aluminiowej albo plastikowe "sreberko" z cukierka? A na bogato to masz coś takiego: https://www.plastmodel.pl/p/850/36615/hasegawa-tf01-mirror-finish-trytool-series--inne-dodatki-dodatki-do-modeli.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 Są też zestawy gotowych lusterek do konkretnych pojazdów firmy Echelon, np do Matildy : https://www.scalemates.com/kits/echelon-fine-details-m357138-maltida-2-mkiii-iv-mirrors--225390 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 Chromowy pisak z firmy Molotov też daje dobre efekty. Choć oczywiście, nie będzie żadnego odbicia w lusterku i zastosowanie raczej do np. lusterek lotniczych w 1/48 itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek80 Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 folia samoprzylepna typu lustro weneckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 1. Folia transferowa na paznokcie. 2. lakier z efektem lustra - też na paznokcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 Możesz spróbować namalować to co się akurat mogło w lustrze odbić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Grudnia 2020 Share Napisano 5 Grudnia 2020 Właśnie rozmontowałem na części pierwsze rozbity wyświetlacz z telefonu huawei y6 ( nie mam pojęcia czy to istotne???) Ale do brzegu...zbudowany jest w sumie z kilku warstw różnych folii i szyby, jedna z tych folii jest idealnie lustrzana, cieniutka i można ją ciąć nożyczkami. Ręka ma odbita w celu prezentacji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 Niewątpliwie przedstawione tu sposoby są typowo modelarskie - czyli drogo i długo, żeby osiągnąć efekt ostateczny. Ja nie mam jednak nie mam takich ambicji super modelarza i mistrza obróbki, dlatego za 5 zł kupiłem kawałek folii lustrzanej. Pewnie wystarczy mi do końca życia, a jeszcze wnukom coś zostanie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi