Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
11 minut temu, Bartas89 napisał:

Dobrze wiedzieć :D Szkoda, że nie wiedziałem tego 3 tygodnie temu, to może już bym miał model na ukończeniu 🤣

Pamiętaj co Ci powiedziałem , powoli i bez pośpiechu a dojdziesz do zamierzonego celu. 

Napisano
19 minut temu, cayman napisał:

Pamiętaj co Ci powiedziałem , powoli i bez pośpiechu a dojdziesz do zamierzonego celu. 

Dobrze, Panie Psorze ☺️👍

Napisano

Czym i jak wypolerować oryginalny chrom? Czy lepiej tego nie robić, bo łatwo coś zepsuć?

Napisano
11 godzin temu, Bartas89 napisał:

Dobrze wiedzieć :D Szkoda, że nie wiedziałem tego 3 tygodnie temu, to może już bym miał model na ukończeniu 🤣

Przecież tam wyżej ktoś ci pisał o tym , nawet link do filmu z sklepu AGTOM był.

Tam Tomek tez miał taki problem :) 

• Haha 1
Napisano
1 godzinę temu, Przemek R napisał:

Przecież tam wyżej ktoś ci pisał o tym , nawet link do filmu z sklepu AGTOM był.

Tam Tomek tez miał taki problem :) 

To widocznie mi umknęło, bo byłem w transie lakierniczym xD 

• Like 1
Napisano
W dniu 8.01.2021 o 22:57, Dorotka napisał:

Gdyby "oczka" były uparte (a czasami naprawdę są), to co poniżej załatwia sprawę  🎅

Fisheye Eliminator Anti-Silicone Additive - 1 x 30ml | Paint for airbrush manufactured by Zero Paints (ref. ZP-3026) image

Może też być silicone  remover Plus 780 firmy Novol - litr za 15 zł...  Kąpie w tym wszystko przed podkładem...

Napisano
6 minut temu, SirCzajnik napisał:

Może też być silicone  remover Plus 780 firmy Novol - litr za 15 zł...  Kąpie w tym wszystko przed podkładem...

Nie może, bo to dwie różne rzeczy, o różnym przeznaczeniu :diabel:

Napisano
1 minutę temu, Dorotka napisał:

Nie może, bo to dwie różne rzeczy, o różnym przeznaczeniu :diabel:

Dlaczego różne?  Oba jak mi się wydaje to zmywacze/rozpuszczalniki  do silikonu ? ale może się mylę...

tego ze zdjęcia nie używałem a problemów oczkowych nie doświadczyłem jak dotąd...

Napisano
Teraz, SirCzajnik napisał:

Dlaczego różne?  Oba jak mi się wydaje to zmywacze/rozpuszczalniki  do silikonu ? ale może się mylę...

tego ze zdjęcia nie używałem a problemów oczkowych nie doświadczyłem jak dotąd...

Mylisz się... Ten od ZP lejesz do lakieru, którym malujesz... :diabel:

Napisano
Teraz, Dorotka napisał:

Mylisz się... Ten od ZP lejesz do lakieru, którym malujesz... :diabel:

Ok. Myślałem, że jest wykorzystywany do mycia strzykawki przed mieszaniem :) Temat prób z ZP jeszcze przede mną  😞 

Napisano
Teraz, SirCzajnik napisał:

Ok. Myślałem, że jest wykorzystywany do mycia strzykawki przed mieszaniem :) Temat prób z ZP jeszcze przede mną  😞 

Do mycia strzykawki to Novol się nadaje, tylko po co cokolwiek mieszać strzykawką, tym bardziej z tłoczkiem? 

Napisano

Ten preparat od ZP nie "pogryzie" się z Duxonem? Czy on jest tylko do lakierów od ZP?

Napisano
17 minut temu, Bartas89 napisał:

Ten preparat od ZP nie "pogryzie" się z Duxonem? Czy on jest tylko do lakierów od ZP?

Generalnie jest dedykowany do lakieru 2k ZP. Próbowałem z 3002 i się nie pogryzł. Czy będzie działał z Duxonem nie wiem, może tak, może nie. Duxon ma swoje odpowiedniki tego typu produktów.

• Thanks 1
Napisano

Pipeta szklana - 10zł
Kielonki plastikowe - 3zł za 50 sztuk? :D

Napisano

Ja tam cały czas odmierzam w strzykawkach , mam wrażenie ze w kieliszkach marnuje się farba.

I w koło wszystko ubabrane  :twisted:

Napisano
40 minut temu, Przemek R napisał:

Ja tam cały czas odmierzam w strzykawkach , mam wrażenie ze w kieliszkach marnuje się farba.

I w koło wszystko ubabrane  :twisted:

A ja praktycznie niczego nie odmierzam, bo co tu niby mieszać?  :diabel:

Napisano

Parę rozdziałów zostało zrobionych, a dokładnie sześć.

DWnJ1ls.jpg

ho3p4tX.jpg

3Q5jZGq.jpg

Pzbd85I.jpg

TLbx0EG.jpg

tOIpZ4E.jpg

Zastanawiam się też czy zmyć fabryczny chrom z tarcz hamulcowych. Ten chrom wydaje mi się taki mało realistyczny. Ale ja się nie znam i może taki ma właśnie być ten kolor?

Napisano
7 minut temu, Bartas89 napisał:

Zastanawiam się też czy zmyć fabryczny chrom z tarcz hamulcowych. Ten chrom wydaje mi się taki mało realistyczny. Ale ja się nie znam i może taki ma właśnie być ten kolor?

Na samych tarczach to raczej chromu się nie widuje...

Napisano
Godzinę temu, Dorotka napisał:

Na samych tarczach to raczej chromu się nie widuje...

Jaki kolor najlepiej by pasował? Titanium silver?