SzymonP. Napisano 10 Grudnia 2020 Share Napisano 10 Grudnia 2020 W ramach odskoczni od pojazdów w 1/35 lubię, sobię czasem coś zmalować. Niestety dopiero na przybliżeniu widać, że zrobiłem sporo błędów. Figurki kupione z 10 lat temu, wygrzebane z kartonu :) Chyba Alpine i Evolution. Malowane akrylami: AK 3rd Gen, Vallejo Model Colors, Andrea Miniatures Color, i co tam jeszcze wpadło w łapki. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 13 Grudnia 2020 Share Napisano 13 Grudnia 2020 Całkiem niezłe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 13 Grudnia 2020 Share Napisano 13 Grudnia 2020 Zestaw do szwima?Mam i ja go też na kiedyś tam może zrobię...Kolorystycznie parki mają poprawny odcień .Walczysz i jedziesz dalej z tematem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Grudnia 2020 Share Napisano 13 Grudnia 2020 jestem na TAK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 16 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2020 (edytowane) Walczę z kamuflażem na spodniach, zobaczymy co z tego wyjdzie. Do Calvina Tana jeszcze mi daleko, ale podglądam chłopaka i mam nadzieję, że choć trochę uda mi się go "skopiować" Edytowane 16 Grudnia 2020 przez SzymonP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 19 Grudnia 2020 Share Napisano 19 Grudnia 2020 Dębowy camo idzie dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 19 Grudnia 2020 Share Napisano 19 Grudnia 2020 (edytowane) Bedzie dobrze ..ale chyba te cętki powinny być jeszcze nieco drobniejsze i o bardziej zróżnicowanej wielkości. Buźka bardzo ładna. To kółeczko na czapce to chyba 3-barwne...? Fajna dziura w porciętach. Edytowane 19 Grudnia 2020 przez Mariusz 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 19 Grudnia 2020 Share Napisano 19 Grudnia 2020 Nie kółeczko a kokarda narodowa nosiły jednostki WH.Waffen SS mieli totenkopfa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 20 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2020 23 godziny temu, Mariusz 72 napisał: Bedzie dobrze ..ale chyba te cętki powinny być jeszcze nieco drobniejsze i o bardziej zróżnicowanej wielkości. Buźka bardzo ładna. To kółeczko na czapce to chyba 3-barwne...? Fajna dziura w porciętach. Dzięki, dodaje mi to motywacji do dalszej pracy nad figurkami. Buźkę nawet wykrywa aparat i łapie ostrość na oko, więc chyba wyszła nieźle. Co do kokardy, to faktycznie, gościu jest z SS i ma Totenkopfa, stąd parka zwana Charkówką i dębowe spodnie kamo, spodnie trochę poprawiłem, jak dokończę to wrzucę nowe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 20 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2020 Coś tam znakowane przy niedzieli, do poprawy buty, rękawice i drobne korekty. Jak na figurkę po 10 latach przerwy od malowania jestem całkiem zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 W kwestii merytoryki się nie znam, ale zmalowany pierwszorzędnie Wypadało by mu tylko jakąś lepszą giwerę dać, bo ta niestety jakościowo wygląda jak strugana z klocka drewna (szczególnie część gdzie lufa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 2 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2021 Niby święta to czas odpoczynku i sporo osób dodało dużo ciekawych zdjęć, a ja tak naprawdę mogłem coś tam podziałać tylko dwa dni. Moje wypociny poniżej: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 2 Stycznia 2021 Share Napisano 2 Stycznia 2021 Na prawdę całkiem przyzwoicie to wyszło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 Bardzo ładny. Jak uzyskałeś fakturę kożuszka? Malowaniem czy rzeźba była taka dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2021 3 godziny temu, Marcin M. napisał: Bardzo ładny. Jak uzyskałeś fakturę kożuszka? Malowaniem czy rzeźba była taka dobra? Rzeźba była tak dobra, to figurka Alpine Miniatures, jeden z najlepszych na rynku. Malowanie to jakiś ciemny brąz, jakiś Deck Tan i Offwhite na pojedyncze włosy nałożone metodą suchego pędzla i wash z farby olejnej żeby wycieniować fałdy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 10 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2021 Kolejna głowa do projektu figurek prawie skończona, jak starczy chęci i sił to poprawię błędy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 11 Stycznia 2021 Share Napisano 11 Stycznia 2021 jest ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 11 Stycznia 2021 Share Napisano 11 Stycznia 2021 Bardzo przyzwoicie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 11 Stycznia 2021 Share Napisano 11 Stycznia 2021 Twarz bardzo ładna, choć na lewym policzku wydaje się za ostre przejście kolorów na wysokosci ust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 11 Stycznia 2021 Share Napisano 11 Stycznia 2021 Mordka prezentuje się przyzwoicie Trochę martwi ta broń mniemca w parce, odstaje jakością od reszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 12 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2021 W dniu 11.01.2021 o 17:34, Marcin M. napisał: Twarz bardzo ładna, choć na lewym policzku wydaje się za ostre przejście kolorów na wysokosci ust. A dzięki, spróbuję to zlikwidować jakimś blendem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 12 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2021 W dniu 11.01.2021 o 17:49, LordDisneyland napisał: Mordka prezentuje się przyzwoicie Trochę martwi ta broń mniemca w parce, odstaje jakością od reszty... Hmm, może faktycznie mógłbym ją poprawić, ale muszę postudiować jakieś SBSy jak to dobrze zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 1 Lutego 2021 Autor Share Napisano 1 Lutego 2021 Kolejna figurka się tworzy, kolor wyszedł trochę za ciemny, chyba mam problemy z cieniowaniem bez używania czarnego i zamalowuje zbyt dużo koloru bazowego. Vallejo Feldgrau + rozjaśnienie AK sunny skin Tone, cienie to Feldgrau i czarny. Malowane akrylami. Dodatkowo zapomniałem dodać Tamiya Mat Medium i kolor wyszedł lekko satynowy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 2 Lutego 2021 Share Napisano 2 Lutego 2021 Świetnie figurki Ci wyszły, szczególnie ten w furażerce mi się bardzo podoba. Nie znam się zupełnie na tych niemieckich kamuflażach więc zapytam czy te kurtki były tylko w kolorze Feldgrau? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 2 Lutego 2021 Share Napisano 2 Lutego 2021 Jeśli chodzi o ten szary to ten model był w tym kolorze.IstniAł model rozpinany parki całkowicie i był we włoskim camo.Ten szary tylko do połowy. 2 godziny temu, Pitt35 napisał: Świetnie figurki Ci wyszły, szczególnie ten w furażerce mi się bardzo podoba. Nie znam się zupełnie na tych niemieckich kamuflażach więc zapytam czy te kurtki były tylko w kolorze Feldgrau? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi