Mariusz 72 Napisano 14 Grudnia 2020 Share Napisano 14 Grudnia 2020 (edytowane) Witam Od kilku lat małymi skokami buduje sobie taką oto makietkę. Figurki Italierki 1:72 + kopie żywiczne. Razem około 100 figurek. Pozostało mi jakieś 40 figurek do umalowania Fotki trochę słabe ale coś widać. Grenadierzy francuscy Fizylierzy austryjaccy Fizylierzy francuscy Edytowane 14 Grudnia 2020 przez Mariusz 72 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Grudnia 2020 Super Moderator Share Napisano 14 Grudnia 2020 Zrób zdjęcia z wiekszej odlagłosci. Żeby widac było całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 14 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2020 Tak to się zaczęło.... "trochę" później... Zależało mi aby każdy ludek był nieco inny. W większości to własne odlewy żywiczne. umalowne... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 14 Grudnia 2020 Share Napisano 14 Grudnia 2020 (edytowane) Ale to fajne!!! i to bez hitlerowców! Edytowane 14 Grudnia 2020 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 14 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2020 Armia Napoleona to w zasadzie pierwowzór dla hitlerowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 14 Grudnia 2020 Super Moderator Share Napisano 14 Grudnia 2020 Noooo, fajniusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 14 Grudnia 2020 Share Napisano 14 Grudnia 2020 Jak modyfikowałes figurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 14 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2020 (edytowane) Robiłem odlewy żywiczne. Po wyciągnięciu z formy są jeszcze dość miękkie. Można coś porzekręcać, ponaginać itp. Lekko naciąć i CA przykleić. Można tez same głowy poprzyklejać na różne sposoby. Poza tym te oryginalne nie dają się szlifować, a żywice elegancko i nie ma tych strzępków irytujących. Kilka odciąłem w pasie i poskładałem z dwóch. Niektórych skracałem innych wydłużałem (cięcie nóg). Polecam masy plastyczne (np. geen stuff) do uzupełniania braków. Ta sama figurka po odcięciu i wygięciu ręki: Ta sama figurka po skróceniu Edytowane 14 Grudnia 2020 przez Mariusz 72 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Grudnia 2020 Super Moderator Share Napisano 14 Grudnia 2020 Fajna sprawa. Jak będzie gotowa ta praca, to będzie na czym oko zawiesić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 14 Grudnia 2020 Share Napisano 14 Grudnia 2020 To są takie perełki które powodują że im dłużej się człowiek przygląda tym więcej widzi detali, smaczków, różnic i cały czas odkrywa coś nowego... Mnie tak zabetonowało za łepka na Panoramie Racławickiej...i takie winietki mają tak samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Grudnia 2020 Share Napisano 15 Grudnia 2020 O, całkiem niezłe patenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Grudnia 2020 Share Napisano 15 Grudnia 2020 zupełnie nie moje klimaty ale podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 20 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2020 Mała aktualizacja. Kilka figurek domalowałem. I jeszcze kilkunastu pozostało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Grudnia 2020 Share Napisano 22 Grudnia 2020 Hehe...żebyś zdążył !nim się wystrzelają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi