big buba Napisano 15 Grudnia 2020 Share Napisano 15 Grudnia 2020 Cześć! Po wieloletniej przerwie umieszczam kilka fotografii modelu czołgu t-62 z Afganistanu, a konkretnie w malowaniu Talibów. Nie wzorowałem się na jednej konkretnej maszynie., urzekła mnie kolorystyka i taki układ kamuflażu sobie wymyśliłem, choć nie odbiega mocno od tych które widziałem. W tej chwili pracuję nad podłożem które pokażę za jakiś czas, na mam nadzieję lepszych zdjęciach. Zespalając kolorystycznie model z podłożem poprawię jeszcze kilka miejsc malarsko. Z góry dziękuję za opinię. Pozdrawiam! Kuba 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 16 Grudnia 2020 Share Napisano 16 Grudnia 2020 Jak na talibskiego złoma, to jego stan jest zdecydowanie zbyt dobry, za mało tu rdzy i syfu. Ale jako baza do dalszych prac - bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Grudnia 2020 Share Napisano 17 Grudnia 2020 7 godzin temu, filipsg napisał: Jak na talibskiego złoma, to jego stan jest zdecydowanie zbyt dobry, za mało tu rdzy i syfu. Ale jako baza do dalszych prac - bardzo fajny Podpisuję się obiema rękami - ma potencjał. Ale trzeba by go jeszcze przeczołgać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i1117 Napisano 17 Grudnia 2020 Share Napisano 17 Grudnia 2020 Bardzo mi się podoba, lubię taki klimaty. Szczególnie podoba mi się surowość malowania i brudzenia. Kamuflarz też jest super - świetnie dobrane kolory. Dałbyś tylko większe zdjęcia następnym razem, bo nie widać detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 17 Grudnia 2020 Share Napisano 17 Grudnia 2020 Fajny, mi się podoba. Bardzo udany powrót do modelarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 14 Marca 2021 Autor Share Napisano 14 Marca 2021 Cześć! Dziękuję za komentarze. Wrzucam kilka zbliżeń. Fotki robili koledzy modelarze Uki76 i @micmal. W tej chwili pracuję nad podstawką . Jak skończę to też pokażę. Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 14 Marca 2021 Share Napisano 14 Marca 2021 1 godzinę temu, big buba napisał: Fotki robili koledzy modelarze Uki76 i @micmal. W tej chwili pracuję nad podstawką . Fotki Łukasz i Michał, no Paaanie...zgaduję zatem, że przy podstawce, to Ci sam Tomek Yantom pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 15 Marca 2021 Autor Share Napisano 15 Marca 2021 17 godzin temu, Rafał B napisał: Fotki Łukasz i Michał, no Paaanie...zgaduję zatem, że przy podstawce, to Ci sam Tomek Yantom pomaga To świetny pomysł! Niestety żaden z tych kolegów nie pomaga a wszystko mogłoby iść dużo sprawniej Na tych zezłomowanych maszynach luźno się wzorowałem. Na pierwszym planie t-62 z bocznymi fartuchami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 Model mi się podoba, oryginalne malowanie. Kwestia brudzenia pojazdu jest rzeczą względną. Jednym kolegom podobają się pojazdy mocno ubrudzone a drugim czyste w standardzie defiladowym/muzealnym. Wojna to nie tylko walka, kurz, błoto i rdza to też defilady, parady i przeglądy sprzętu przez wyższych przełożonych i notabli. W dniu 16.12.2020 o 23:32, filipsg napisał: Jak na talibskiego złoma, to jego stan jest zdecydowanie zbyt dobry, za mało tu rdzy i syfu. Ale jako baza do dalszych prac - bardzo fajny Jeśli robi się model na podstawce/dioramie to zgadzam się że tutaj jego brudzenie powinno być dostosowane do otoczenia więc poczekajmy z końcową oceną aż model stanie na podstawce. Ode mnie na razie piąteczka. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 16 Marca 2021 Autor Share Napisano 16 Marca 2021 Dziękuję za opinię. Model wbrew pozorom ma przedstawiać maszynę jeszcze na chodzie. Brudzenie i budowę wzorowałem na wielu pojazdach, przede wszystkim opierając się na fotografiach z bitwy o Kunduz w 2001 roku ( wtedy to Talibowie dostali niezłego łupnia i pożegnali się z tym miastem) gdzie tak brudnych jest wiele, tych z Sojuszu Północnego również. Powiem więcej, tam nawet Toyoty Hilux tak wyglądały Na razie podoba mi się taka forma prezentacji miniatury i generalnie takich inspiracji szukam. Może z czasem to się zmieni. Podstawka się robi a następny w kolejce ... cóż, też mocno zapylony i w piachu. Tylko tym razem izraelski będzie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi