pepociufakers Napisano 6 Stycznia 2021 Share Napisano 6 Stycznia 2021 (edytowane) Modele te skończyłem już ponad rok temu, więc już zdążył osiąść na nich kurz, ale nadarzyła się okazja i wcale nie aparatem zorka 5 zrobiłem kilka zdjęć. Modele z cyklu - francuskie pokraki. Aero MB-200 (licencyjny Bloch MB-200), i właśnie, że to Czechosłowacka wersja nie ma np. kapci na kołach (niestety bo one dodają uroku, ale osłony kół w tym przypadku były użyte tylko w jednym pierwszy egzemplarzu(w necie jest zdjęcie tego egzemplarza z wystawy, bodajże w Pradze), seryjne modele Aero już ich nie miały), brakuje w nim charakterystycznej kratownicy z przodu kadłuba (a tak jakoś brak weny żeby za to się zabrać, ta zestawowa jest nienaturalnie gruba) Oba modele wydane przez SMER. Aero MB-200 - przepak KP z poprawionym oszkleniem. Potez 540 - przepak hellera, ubogie wnętrze, jednak sam model przyjemnie sklejalny. Jeszcze brakuje kolejnej dwójki do brydża - Amiot 143 i Block MB 210 - może kiedyś i one powstaną. J. Edytowane 6 Stycznia 2021 przez pepociufakers 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Stycznia 2021 Share Napisano 6 Stycznia 2021 48 minut temu, pepociufakers napisał: nadarzyła się okazja i wcale nie aparatem zorka 5 zrobiłem kilka zdjęć. Klasyka zawsze w cenie Mają swój urok te samoloty, tak jak nasz przedwojenny LWS Żubr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 6 Stycznia 2021 Share Napisano 6 Stycznia 2021 17 minut temu, Grzes napisał: Klasyka zawsze w cenie Mają swój urok te samoloty, tak jak nasz przedwojenny LWS Żubr. Zgadzam się z Grzesiem, są tak brzydkie że aż piękne P.s. Mój MB-200 jeszcze orginał od KP z 1985 leży sobie w szafie i czeka na swoją kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 6 Stycznia 2021 Share Napisano 6 Stycznia 2021 Super parowozy! Budzą wspomnienia! Ja swojego MB.200 oddałem jakoś w 2005 r. synowi kolegi razem z innymi niesklejonymi rarytasami z lat 80-tych. Nie sądziłem wtedy, że jeszcze wrócę do sklejania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 6 Stycznia 2021 Share Napisano 6 Stycznia 2021 No fakt-urodą nie grzeszą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego W dniu 6.01.2021 o 18:11, pepociufakers napisał: Modele te skończyłem już ponad rok temu, więc już zdążył osiąść na nich kurz, ale nadarzyła się okazja i wcale nie aparatem zorka 5 zrobiłem kilka zdjęć. Modele z cyklu - francuskie pokraki. Aero MB-200 (licencyjny Bloch MB-200), i właśnie, że to Czechosłowacka wersja nie ma np. kapci na kołach (niestety bo one dodają uroku, ale osłony kół w tym przypadku były użyte tylko w jednym pierwszy egzemplarzu(w necie jest zdjęcie tego egzemplarza z wystawy, bodajże w Pradze), seryjne modele Aero już ich nie miały), brakuje w nim charakterystycznej kratownicy z przodu kadłuba (a tak jakoś brak weny żeby za to się zabrać, ta zestawowa jest nienaturalnie gruba) Oba modele wydane przez SMER. Aero MB-200 - przepak KP z poprawionym oszkleniem. Potez 540 - przepak hellera, ubogie wnętrze, jednak sam model przyjemnie sklejalny. Jeszcze brakuje kolejnej dwójki do brydża - Amiot 143 i Block MB 210 - może kiedyś i one powstaną. Hej czym malowałeś gondole silników Poteza? Super odcień aluminium:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 4 Lutego Autor Share Napisano 4 Lutego 8 godzin temu, jerzype napisał: Hej czym malowałeś gondole silników Poteza? Super odcień aluminium:) hej, to jest AK Xtreme Metal - Aluminium pokryty matem z Mr Hobby H-103. Wydaje mi sie ze uzylem tego mata nie tak jak zalecany bo po prostu naniosłem go na model tylko lekko rozcieńczony, i wyszedl dosc gleboki mat. Pzdr. Jaro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego W dniu 4.02.2024 o 20:38, pepociufakers napisał: hej, to jest AK Xtreme Metal - Aluminium pokryty matem z Mr Hobby H-103. Wydaje mi sie ze uzylem tego mata nie tak jak zalecany bo po prostu naniosłem go na model tylko lekko rozcieńczony, i wyszedl dosc gleboki mat. Pzdr. Jaro dzięki za informacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego W dniu 6.01.2021 o 18:11, pepociufakers napisał: Ciekawe konstrukcje, ten z lewej to taki Krokodyl Gienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego Chciałem dać złotOM łopatę ale za trzy, rozumiSZ, lata to co najwyżej brONz się należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 12 Lutego Share Napisano 12 Lutego Miód malinka - urocze straszydła. mam cały komplet. Bloch zrobiony, w wersji z malowaniem Vichy. Reszta w szuflandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi