pazazu Napisano 13 Lutego 2021 Share Napisano 13 Lutego 2021 I stało się, po 40 latach znów pancerka tyle, że nie z papieru a z plastiku. Wtedy było ISU 152 z Małego Modelarza 02/1980. Dziś Zvezda 1:35. Dużo przypatrywałem się na forach i blogach jak inni to robili i starałem się jak umiałem naśladować mistrzów. Trochę poczytałem o "brudzeniu" i postanowiłem też go upaprać. Sądzę, że jak na pierwszy raz to chyba nieźle poszło. Żona mnie pochwaliła a zna się na rzeczy bo mój teść to modelarz z 60 letnim stażem, tyle że w "papierzakach". Teraz czekam na Wasz werdykt. Za wszelkie uwagi dziękuję. Część fotek na "trawniczku" część na "bieliźnie". Podstawka z nawierzchnią pod "teciaka" powstanie jak ustąpią mrozy bo nie chcę zamarznąć w warsztaciku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 Jak na pierwszy model to spoko,dodał bym jeszcze niewyślizgane gąsienice pod kołami.Tak jak napisał kolega budując kolejne modele będziesz nabierał doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 Do bardzo słusznych uwag Kolegów dodał bym jeszcze nadmiar rdzy na gąsienicach (no chyba że to wrak stojący od paru tygodni, ale na taki nie wygląda) i linach holowniczych. Widząc taki stan lin pompotiech (помощник по техникe) czyli zastępca dowódcy kompanii ds. technicznych klął by długo, głośno i dosadnie, obrażając matki i babki (o ile nie prababki) załogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 16 Lutego 2021 Share Napisano 16 Lutego 2021 Fajny, podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 Jak na pierwszy raz super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 normalnie poczułem ten zapach smaru, paliwa i tego całegu brudu Bardzo ładny!!! ps. to pełni szcześcia brkauje mi tylko abyś przetarł wewnętrzą część gąsienic, tam gdzie koła ich dotykają podczas normalnej jazdy (chyba że maszyna już stoi długi czas, to wtedy co innego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 Z daleka wygląda lepiej niż z bliska. Przy budowie następnego modelu, wrzuć warsztat, koledzy podpowiedzą co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pazazu Napisano 27 Lutego 2021 Autor Share Napisano 27 Lutego 2021 Dzięki za wszystkie uwagi. Na pewno będą pomocne w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Lutego 2021 Share Napisano 28 Lutego 2021 (edytowane) jak na pierwszy raz to wyszło świetnie Edytowane 28 Lutego 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi