Marcin M. Napisano 20 Lutego 2021 Share Napisano 20 Lutego 2021 (edytowane) Alaaaaaaaaaarm! Tym radosnym okrzykiem zapraszam Was do mojego kolejnego warsztatu. Jako, że na dwóch ostatnich Wspaniałych będę musiał dłuższą chwilę poczekać (zrobienie nowych form i odlewów trochę może potrwać), postanowiłem pomalować to piękne popiersie. Lubię tę scenę: Teraz mogę ją mieć także na półce: In box: Hydroakustyk: Stary: Poza tym: I mosiężny pręcik Świetny odlew, świetna jakość. I to rzeźbione własnoręcznie! Mujin ma fajne pomysły i dobra rękę. Edytowane 22 Marca 2021 przez Marcin M. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 20 Lutego 2021 Share Napisano 20 Lutego 2021 Ale... Nie planujesz chyba całej załogi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 21 Lutego 2021 Share Napisano 21 Lutego 2021 (edytowane) Edytowane 21 Lutego 2021 przez piotrkur 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Lutego 2021 Autor Share Napisano 22 Lutego 2021 W dniu 20.02.2021 o 22:58, Baas ArK napisał: Ale... Nie planujesz chyba całej załogi? W sumie... scena odwszawiania byłaby ciekawa . Po obrobieniu wszystkich części i umyciu ich, zmontowałem całość na podstawce, używając plasteliny. Psiknąłem podkładami, czarnym i szarym. Dzięki temu, ze obie figury są połączone, światłocień zaznaczył się samoistnie. Po rozmontowaniu, łatwiej będzie je teraz malować uwzględniając szkic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 23 Lutego 2021 Share Napisano 23 Lutego 2021 fajny temat figurkowy, trzymam kciuki i będę zaglądał. Sam mam chrapkę na ten zestaw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 23 Lutego 2021 Autor Share Napisano 23 Lutego 2021 Wszystkie składowe na pozycjach wyjściowych. Zacząłem od hydroakustyka. Nie mam farb specjalnie dedykowanych do malowania mundurów Kriegsmarine, więc posiłkuję się szarościami, jakie mam dostępne. Mokromieszane. Bez jakichś fajerwerków, 1:10 to jednak mała skala się robi. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 23 Lutego 2021 Share Napisano 23 Lutego 2021 W telefonie staruszku miałem ustawiony dzwonek z ,,Das Boot"...nawet nie pamiętam marki tego fona... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 27 Lutego 2021 Autor Share Napisano 27 Lutego 2021 Od samego początku ta szara wersja mi nie pasowała, bardziej przypominało to drelich roboczy, niż cokolwiek mającego związek z mundurem KM. Może ewentualnie pancerniaka mógłbym w te kolory odziać. Koledzy M.A.V, chudyhunter i 7urgen, przedstawili odpowiednie kwity i obrałem kierunek - feldgrau. Akurat mam taki z dawnych czasów jeszcze. Jestem zadowolony z efektu. Mogę działać dalej(?). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Lutego 2021 Share Napisano 27 Lutego 2021 Sehr Gut 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 (edytowane) Obrałeś bardzo słuszny kierunek! już zaczyna to fajnie wyglądać Edytowane 1 Marca 2021 przez chudyhunter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Marca 2021 Autor Share Napisano 1 Marca 2021 (edytowane) No, dzięki Panowie za pomoc. Baza na buzi. Light skin pactry z dwarf skin vallejo. Parę warstw, a i tak nie do końca pokryło . Ale gorzej bywało i chwalili. To dopiero początek i mam nadzieje, że wyjdzie to jakoś na poziomie. Edit: Reikland i tak wszystko wyrównał M. Edytowane 1 Marca 2021 przez Marcin M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 3 Marca 2021 Share Napisano 3 Marca 2021 Na obecnym etapie to nie Okręt, ale "Noc żywych trupów". Kibicuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Marca 2021 Autor Share Napisano 3 Marca 2021 (edytowane) 49 minut temu, zaruk napisał: Na obecnym etapie to nie Okręt, ale "Noc żywych trupów". Kibicuję. Na obecnym . Ale wczoraj i dzisiaj popracowałem, żeby Hinrich z żywicy bardziej zaczął przypominać pierwowzór. Jak zwykle blend'n'glaze, różnocielistymi, tu głównie cadian fleshtone: A tu bardziej szczegółowo, po krawędziach i tak ogólnie, żeby rozświetlić. Paznokcie - z brudem za. Wystarczyło dodać brązowego i ziemistego washa na włosy i od razu kontrast się podbił. M. Edytowane 3 Marca 2021 przez Marcin M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Marca 2021 Autor Share Napisano 7 Marca 2021 Włosy i zarost. Na lewym policzku nie było wyrzeźbionych włosów, ręka będzie zasłaniała, podmalowałem, żeby nie było. Jutro brwi i zobaczę, co trzeba będzie poprawić. A i tak od oczu wszystko będzie zależeć. Bywajcie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 26 Marca 2021 Autor Share Napisano 26 Marca 2021 "...Dobry Bóg sypnął nam szuflę piasku..." No, mnie na pewno . Kolega z forum fanów filmu (Niemiec) pomógł mi trochę i teraz tytuł jest jak należy. Tymczasem pierwsza próba malowania lewego oka...nieudana... Trochę spanielowaty ten wzrok mu wyszedł. Nic to. Wiem, że rzeźba jest dobra, to ja nie umiem tego dobrze pomalować, na razie. Usta mu trochę poprawiłem plasteliną, bo na linii łączenia dostrzegłem ubytki i połączyłem tę część popiersia w całość, myślę, że to mi trochę ułatwi pozycjonowanie oczu względem reszty. wg kadru z filmu. M. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 27 Marca 2021 Autor Share Napisano 27 Marca 2021 2. podejście, muszę jeszcze popracować nad kątem ustawienia do zdjęcia. Powiększyłem trochę mu dolną wargę. Może domalować drugie oko i ustawiać zbieżność wg całości? M. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Marca 2021 Autor Share Napisano 29 Marca 2021 Drugie oko do pary. Dół tęczówki do delikatnej poprawy (makro jest bezlitosne ). Prawą brew wyreguluję, bo teraz dopiero zobaczyłem różnicę. M. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 Kurrrcze, podobny. Oryginał ma może nieco ciemniejsze tęczówki, ale nic to... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Marca 2021 Autor Share Napisano 30 Marca 2021 9 godzin temu, zaruk napisał: Oryginał ma może nieco ciemniejsze tęczówki, ale nic to... Dzięki, zaruk. Tez przestałem się tym martwić.. Zwłaszcza, że na różnych zdjęciach jego oczy mają różny odcień, nie mówiąc już o filmie. Dałem fenrisian grey, teraz w świetle dziennym nie są takie bławatkowe jak przy poprzednich próbach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2021 Pozostała jeszcze kwestia ust Hinricha. Pomyślałem, że może przez to nie mogę uchwycić podobieństwa. Na kadrze z filmu jego twarz jest raczej skupiona i napięta, u mnie - wciąż jakby zbyt heheszkowata. Zrobiłem jak z oczami, wykadrowałem. Trza tak było od razu. Przynajmniej wiem na czym stoję. Nikt nie mówił, że to będzie pizofkejk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 9 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2021 Myślę, że mogę teraz iść dalej. Przerobiłem usta, zmieniłem kolor warg, skorygowałem jeszcze raz położenie tęczówek. Już nie jest mu tak wesoło. Ciekawe ile zajmie mi zabawa ze Starym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 11 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2021 KaLeu. Zacznijmy od kurtki. Dark Rust i Heavy skintone na początek. Zwaszowane brązowym i nulnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2021 Stipling, washe i takie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 14 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2021 Jeszcze trochę kropkowania. Przymiareczka. Zaczynam lubić, choć jeszcze wiele mogę sp..ić. Bywajcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Kwietnia 2021 Share Napisano 14 Kwietnia 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi