PiotrekM Napisano 1 Kwietnia 2021 Share Napisano 1 Kwietnia 2021 Ford inż. Tańskiego. Zacząłem od podwozia: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 30 Maja 2021 Autor Share Napisano 30 Maja 2021 Góra zrobiona od podstaw z polistyrenu hips 0,25mm. Nity wyciskałem szpikulcem. Drzwi bedą otwarte, zamierzam dorobić wnetrze czyli fotel, kierownica, zbiornik paliwa itp. Będzie też otwarty właz na wieży i widoczny karabin maszynowy Maxim 7,92mm. Model złożony na sucho do zdjęcia. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 30 Maja 2021 Share Napisano 30 Maja 2021 Niezła robota, tym bardziej że takie to małe, fajnie te nity wyszły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Maja 2021 Share Napisano 30 Maja 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 30 Maja 2021 Share Napisano 30 Maja 2021 Pięknie wygląda Dzisiaj przeglądałem swój składzik i wpadł mi właśnie ten Ford w rękę. Chyba będzie następnym modelem, który zacznę. Największym wyzwaniem to będzie chyba kamuflaż w plamy i czarne obramowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 30 Maja 2021 Share Napisano 30 Maja 2021 Nitowanie bardzo udane. Świetnie, że się nie przebiłeś tym szpikulcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 31 Maja 2021 Share Napisano 31 Maja 2021 Brawo , wyszedł całkiem niczego sobie , zważywszy na to jakie to maleństwo . Postawić przy nim figurkę Tańskiego i będzie komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 Wincyj!!!! Piekna robota. Czekam na dalsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 21 Lipca 2022 Autor Share Napisano 21 Lipca 2022 Dodałem kilka detali. Jeszcze dodam światła i zacznę malowanie. Poniżej małe porównanie z samolotem Fokker D.VIII (E.V) 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 21 Lipca 2022 Share Napisano 21 Lipca 2022 Pięknie się prezentuje! Zapytuję o kolory, którymi go pomalujesz, bo akurat też mam rozgrzebanego Tf-c w 1/35 w sąsiednim wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Lipca 2022 Share Napisano 21 Lipca 2022 Piękna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 21 Lipca 2022 Share Napisano 21 Lipca 2022 Matko bosko kochano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 21 Lipca 2022 Share Napisano 21 Lipca 2022 Strach to malować , wygląda to imponująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 22 Lipca 2022 Share Napisano 22 Lipca 2022 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 22 Lipca 2022 Autor Share Napisano 22 Lipca 2022 Dziękuję za miłe słowa. Cieszę się, że się podoba. Kolorów jeszcze nie dobierałem. Jest kilka czarno-białych zdjęć tego pojazdu ale ciężko na ich podstawie cokolwiek wywnioskować. Myślę, że zrobię mniej więcej takie kolory jak sugeruje RPM. Wnętrze jasno szare, drzwi i klapy malowane z obu stron w kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 22 Lipca 2022 Share Napisano 22 Lipca 2022 To na zdjęciu to replika ale wiem że do tematu podeszli bardzo rzetelnie i myślę, że można się na nich wzorować. Pojazd należy do https://www.facebook.com/Grupa-Historyczno-Edukacyjna-Szare-Szeregi-1527980030773955/about/?ref=page_internal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 Co dalej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 21 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2023 Model został skończony w zeszłym roku. Poniżej wrzucam jeszcze kilka zdjęć z warsztatu. Naniosłem czarny podkład na cały model i trochę go pocieniowałem przed nałożeniem kamo. Plamy były malowane farbami tamiya + czarny cienkopis 0,1. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 W dniu 30.05.2021 o 21:27, zaruk napisał: Nitowanie bardzo udane. Świetnie, że się nie przebiłeś tym szpikulcem. Pozwoliłem sobie wrócić do tego stwierdzenia. Dawno temu na forum dla kartoniarzy znalazłem opis przyrządu do powtarzalnego wyciskania nitów w kartonowych elementach nadwozia. Zrobiłem sobie taki przyrząd. Tym urządzeniem da się nitować w cienkim hipsie. Jeśli autor wątku lub ktokolwiek byłby zainteresowany takim patentem to proszę o info np. na priv to udostępnię gdzieś te informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 Aż mi się przypomniały czasy młodości kiedy kleiłem te Fordy i inne cudaki w 1:72 z RPM. To były dobre chwile i fajne modele. Bardzo podoba mi się Twoja praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 24 Stycznia 2023 Share Napisano 24 Stycznia 2023 Daj tutaj jak wyciskasz te nity, kto będzie chcieł to zobaczy. Pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 24 Stycznia 2023 Share Napisano 24 Stycznia 2023 Nie chcąc zaśmiecać wątku koledze wykreowałem nowy watek w odpowiednim dziale. Zapraszam zainteresowanych tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 29 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2023 Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc przy budowie tego modelu modelu. Oto link do galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi