Baker Napisano 4 Kwietnia 2021 Share Napisano 4 Kwietnia 2021 Witam szanowne grono .Jestem tutaj nowy .Po wielu latach wracam do modelarstwa . To moj pierwszy model ktory moim zdaniem jest warty pokazania ( zanim zrobilem BF`a popelnilm jeszcze mustanga i i hellcata - wstawie jezeli ktos bedzie chcial zobaczyc moje prace . Zdaje sobie sprawe ze praca jak i zdjecia nie sa idealne ,prosze wybaczyc bo bylme w temacie nie obecny przez jakies 12 lat . Tyle w temacie , zapraszam do ogladania BG 109 Trop North africa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 5 Kwietnia 2021 Share Napisano 5 Kwietnia 2021 (edytowane) Niepotrzebnie zaszpachlowales połówki kadłuba za kabiną bo w oryginale były tam łączone. Nie wiem czy to wina fotek ale zastanawiam się czy nie wkleiłes podwozia odwrotnie. Na przyszłość nie rób zdjęć na ręczniku kuchennym bo wyglądają jak zrobione na papierze toaletowym. Jeśli chodzi o malowanie to raczej spoko mi się podoba Edytowane 5 Kwietnia 2021 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 5 Kwietnia 2021 Share Napisano 5 Kwietnia 2021 Jak Adamo napisał, meśki to jedyne modele gdzie nie trzeba szpachlować kadłuba I tak, koła są niestety odwrotnie... Pędzel? Jak tak, to całkiem fajne to malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 5 Kwietnia 2021 Share Napisano 5 Kwietnia 2021 Model pędzlowany całkiem spoko. Lini bym się zbytnio nie czepiał; nie zawsze ją widać. Raczej szpachlował bym łączenie skrzydła od działka do kadłuba. Cytat I tak, koła są niestety odwrotnie... Koła? Gdzie, jak? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baker Napisano 5 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2021 Dzieki panowi. Oopa raczej nie odwrotnie bo sa tak wyprofilowane ze odwrotnie sie raczej nie dalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 5 Kwietnia 2021 Share Napisano 5 Kwietnia 2021 OK. Przepraszam. Jakoś na zdjęciu (tym od spodu) wydawało mi się nie ten teges 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 5 Kwietnia 2021 Share Napisano 5 Kwietnia 2021 Spoko, koła są ok tylko osłony wyglądają na pomylone lewa/ prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baker Napisano 5 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2021 Rzeczywiscie cos z nimi nie tak obiecuje poprawe przy nastepnym modelu . Na warsztat wpada albo fw190 albo zero oba od tamiya 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 5 Kwietnia 2021 Share Napisano 5 Kwietnia 2021 Jeśli to pędzel - to wielki szacun. Jak zrobiłeś te odymienia? Faktycznie osłony kół trochę psują efekt Poza tym - wielki comeback :))) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Kwietnia 2021 Share Napisano 5 Kwietnia 2021 Model fajny... Ale ten papier, no weź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baker Napisano 5 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2021 Odymienia takimi cieniami tamiya cos jak kobiety maja do oczu , tylke ze te sa dla facetow, poprawka do modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baker Napisano 5 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2021 28 minutes ago, mandrivecs said: Model fajny... Ale ten papier, no weź... Jak wroce do domu to zrobie nowe fotki tle na tle bialego czystego papieru. Niestety nie bedzie to szybciej niz w piatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baker Napisano 5 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2021 Musze zmartwic szanowne grono bo model niestety malowany aerografem . Na swoja obrone mam tylo tyle ze to drugi w moim zyciu nie malowany pedzlem . Takze dajcie mi troche czasu a i airbrushowe malowania sie poprawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 5 Kwietnia 2021 Share Napisano 5 Kwietnia 2021 (edytowane) 14 godzin temu, Thalgonis napisał: meśki to jedyne modele gdzie nie trzeba szpachlować kadłuba Modele to nie wiem, ale produkty Messerschmitta to z pewnością nie jedyne samoloty z łączeniem poszycia wzdłuż osi kadłuba. Także komsomolska czujność zawsze w poważaniu. Edytowane 5 Kwietnia 2021 przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baker Napisano 6 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2021 Panowie tak popatrzylem na te pokrywy podwozia i wyglada ze ksztaltem pasuja do lukow podwozia . Wiec albo producent cos spieprzyl albo sam juz niewiem . :))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baker Napisano 6 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2021 A jeszcze jedne fotki bez papierowego recznika , ku zadowoleniu gremium :)) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baker Napisano 6 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baker Napisano 6 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 6 Kwietnia 2021 Share Napisano 6 Kwietnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 6 Kwietnia 2021 Share Napisano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) Koledze przyda się bardziej spód i koła Ale to tylko przykład Wg. mnie jest kilka opcji w modelarstwie. 1. (uwielbiam) Składam modele ponieważ to sprawia mi przyjemność. 2. Czytam, interesuję się, sprawdzam (praktykuje), ale jak nie wyjdzie to staram się poprawić przy następnym projekcie. 3. Każdy detal musi być 1 do 1 z oryginalnym inaczej model do du... Wybierz opcję która Ci odpowiada i jej się trzymaj. Jeżeli mogę coś podpowiedzieć to zrób czysty model (jeden, dwa) lub z delikatnym brudzeniem, ale to moja sugestia. Na tym i innych forach jest bimbalion modeli, galerii, warsztatów, warto tam zajrzeć. A propos jeżeli Fw 190 to tylko Edek. Powodzenia Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez Wojtek190 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baker Napisano 6 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2021 33 minutes ago, Wojtek190 said: 33 minutes ago, Wojtek190 said: Wg. mnie jest kilka opcji w modelarstwie. 1. (uwielbiam) Składam modele ponieważ to sprawia mi przyjemność. 2. Czytam, interesuję się, sprawdzam (praktykuje), ale jak nie wyjdzie to staram się poprawić przy następnym projekcie. 3. Każdy detal musi być 1 do 1 z oryginalnym inaczej model do du... Wybierz opcję która Ci odpowiada i jej się trzymaj. Jeżeli mogę coś podpowiedzieć to zrób czysty model (jeden, dwa) lub z delikatnym brudzeniem, ale to moja sugestia. Na tym i innych forach jest bimbalion modeli, galerii, warsztatów, warto tam zajrzeć. A propos jeżeli Fw 190 to tylko Edek. Powodzenia ja zdecydowanie nr1 i troszke nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Kwietnia 2021 Share Napisano 7 Kwietnia 2021 Adamo722- takich rysunków w sieci jest pełno. Co chcesz udowodnić? Że linia była? No była, tylko nie zawsze ją było widać, na wielu samolotach nawet słabo widać linie segmentów kadłuba. Jej obecność lub nie na modelu nie jest błędem. Każdy robi jak uważa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Kwietnia 2021 Share Napisano 7 Kwietnia 2021 23 godziny temu, Baker napisał: Panowie tak popatrzylem na te pokrywy podwozia i wyglada ze ksztaltem pasuja do lukow podwozia . Wiec albo producent cos spieprzyl albo sam juz niewiem . :))) Golenie, jak i pokrywki masz przyklejone zgodnie z instrukcją. Ten model tak ma i tyle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi