cayman Napisano 6 Kwietnia 2021 Share Napisano 6 Kwietnia 2021 Odpoczywając od motorków postanowiłem wrzucić na domowy warsztat Lambo Huracana od Aoshimy. Pogrzebałem trochę w necie i znalazłem taki oto egzemplarz. Przy kaście trzeba było trochę popracować, usunąć szwy i pogłębić linie podziału. Klamki drzwiowe prawie nie istniały i tu było najwięcej mozolnej pracy . Kolor bazowy to Verde Mantis dorobiony u Kolegi w mieszalni z prośbą o mniejszą ilość perły , żeby na modelu nie wyszedł brokat. Na dach poszedł czarny połysk GX-1 a na całość parę warstw cleara GX-112 i teraz czeka na polerkę. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 7 Kwietnia 2021 Share Napisano 7 Kwietnia 2021 Kolejna ławka parkowa (kolorystycznie) :)... widać wiosna już tuż.. tuż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 7 Kwietnia 2021 Share Napisano 7 Kwietnia 2021 Może do mojego BMW dodam czarny dach, będzie jak Lambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 7 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2021 4 minuty temu, toled napisał: Może do mojego BMW dodam czarny dach, będzie jak Lambo I to jest dobry pomysł. Do mojego Lambo dojdą jeszcze czarne felgi z zielonymi wstawkami . Mam jeszcze spojler od HD ale się zastanawiam czy go wykorzystać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 8 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2021 Proces malowania felg uważam za zakończony. Zamierzony efekt osiągnięty. Dodatkowo dojdą wentyle, imitacje śrub i logotypy. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 11 Kwietnia 2021 Share Napisano 11 Kwietnia 2021 Łaaaadnie. Te zielone wstawki malowane z ręki czy od szablonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 11 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2021 7 godzin temu, SnaQ napisał: Łaaaadnie. Te zielone wstawki malowane z ręki czy od szablonu? Ani z pędzla i z szablonu. 1.Biały surfacer 1500 Gunze 2.Kolor bazowy Verde Mantis z aero 3.Dwie warstwy cleara GX112 z aero 4.Na całą powierzchnię czarna emalia X1 Tamiyi z aero 5. Wacikiem nasączonym rozcieńczalnikiem do emalii X20 Tamki wycieranie powierzchni ( przy tych felgach proces zmywania zajął mi dobre 2 godziny) 6.Dwie mokre warstwy cleara GX 112 7.Finito 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2021 Dziękować, dobrze poszło i kocur wypolerowany. Na koniec dojdzie jeszcze wosk. Przy dachu trochę się zeszło , bo czarny kolor nie przepuści żadnej niedoróbki. Przód w komplecie. Który to Giugiaro z Aoshimy wymyślił reflektory-lampy przednie , to nie mam pojęcia ale to była budowa jak z klocków Lego. Ta sama czynność powtórzyła się przy lampach tylnych , a wszystko pasowało jak pięść do oka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Kwietnia 2021 Share Napisano 17 Kwietnia 2021 piękna żaba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 17 Kwietnia 2021 Share Napisano 17 Kwietnia 2021 A mogę Cię wkurzyć? Więc....CO TO?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2021 3 godziny temu, toled napisał: A mogę Cię wkurzyć? Więc....CO TO?! Sprawdzę, ale będę musiał założyć potrójne okulary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 25 Kwietnia 2021 Share Napisano 25 Kwietnia 2021 Łoooo Matko i Córko... podglądam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 29 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2021 Powoli i do przodu, układ hamulcowy gotowy do montażu. Następny etap to oszklenie pojazdu. Czytałem na Automotive Forums ,że to najsłabszy punkt tego modelu a konkretniej mówiąc dopasowanie i wklejenie szyb bocznych od zewnątrz, które krótko mówiąc w przenośni pasują ,,jak pięść do oka i h w d i kukuryku " . Tu trochę pracy było. W pierwszej kolejności pasowanie, szlifowanie a potem trzeba było dociąć z taśmy maskującej maski szyb od wewnątrz i zewnątrz i pomalować imitacje uszczelek oraz ramek .Na koniec zostało umiejętne wklejenie szyb. Reasumując , NIE POLECAM TEGO MODELU POCZĄTKUJĄCYM KOLEGOM. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Kwietnia 2021 Share Napisano 30 Kwietnia 2021 (edytowane) im dłużej go oglądam tym jestem bardziej pewny - ten zielony kolorek robi robotę to była bardzo słuszna koncepcja Edytowane 30 Kwietnia 2021 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 30 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2021 7 minut temu, M.A.V. napisał: im dłużej go oglądam tym jestem bardziej pewny - ten zielony kolorek robi robotę to była bardzo słuszna koncepcja To prawda ,ten zielony kolor z czarnym dachem robi robotę .Niestety nie do końca jestem zadowolony z oszklenia a trochę się napociłem żeby to wszystko spasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 30 Kwietnia 2021 Share Napisano 30 Kwietnia 2021 Problemy masz przy bocznych szybach bliżej tyłu? Nie pamiętam żebym jakieś miał i mi się podoba ten patent szyb z uszczelkami. Dzięki temu szyby nie są za głęboko jak w innych modelach i uszczelki się nie zalewają podczas malowania budy, a tu maja subtelne detale. Podejrzewam, że może u Ciebie problemem spasowania jest to, że te panele na którym jest wlew paliwa wklejałeś po malowaniu i widać, że są wyżej. Zresztą widać schodek względem drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi