cayman Napisano 6 Kwietnia 2021 Napisano 6 Kwietnia 2021 Odpoczywając od motorków postanowiłem wrzucić na domowy warsztat Lambo Huracana od Aoshimy. Pogrzebałem trochę w necie i znalazłem taki oto egzemplarz. Przy kaście trzeba było trochę popracować, usunąć szwy i pogłębić linie podziału. Klamki drzwiowe prawie nie istniały i tu było najwięcej mozolnej pracy . Kolor bazowy to Verde Mantis dorobiony u Kolegi w mieszalni z prośbą o mniejszą ilość perły , żeby na modelu nie wyszedł brokat. Na dach poszedł czarny połysk GX-1 a na całość parę warstw cleara GX-112 i teraz czeka na polerkę. 5 Cytuj
DarkWing Napisano 7 Kwietnia 2021 Napisano 7 Kwietnia 2021 Kolejna ławka parkowa (kolorystycznie) :)... widać wiosna już tuż.. tuż... Cytuj
toled Napisano 7 Kwietnia 2021 Napisano 7 Kwietnia 2021 Może do mojego BMW dodam czarny dach, będzie jak Lambo Cytuj
cayman Napisano 7 Kwietnia 2021 Autor Napisano 7 Kwietnia 2021 4 minuty temu, toled napisał: Może do mojego BMW dodam czarny dach, będzie jak Lambo I to jest dobry pomysł. Do mojego Lambo dojdą jeszcze czarne felgi z zielonymi wstawkami . Mam jeszcze spojler od HD ale się zastanawiam czy go wykorzystać . Cytuj
cayman Napisano 8 Kwietnia 2021 Autor Napisano 8 Kwietnia 2021 Proces malowania felg uważam za zakończony. Zamierzony efekt osiągnięty. Dodatkowo dojdą wentyle, imitacje śrub i logotypy. 4 1 Cytuj
SnaQ Napisano 11 Kwietnia 2021 Napisano 11 Kwietnia 2021 Łaaaadnie. Te zielone wstawki malowane z ręki czy od szablonu? Cytuj
cayman Napisano 11 Kwietnia 2021 Autor Napisano 11 Kwietnia 2021 7 godzin temu, SnaQ napisał: Łaaaadnie. Te zielone wstawki malowane z ręki czy od szablonu? Ani z pędzla i z szablonu. 1.Biały surfacer 1500 Gunze 2.Kolor bazowy Verde Mantis z aero 3.Dwie warstwy cleara GX112 z aero 4.Na całą powierzchnię czarna emalia X1 Tamiyi z aero 5. Wacikiem nasączonym rozcieńczalnikiem do emalii X20 Tamki wycieranie powierzchni ( przy tych felgach proces zmywania zajął mi dobre 2 godziny) 6.Dwie mokre warstwy cleara GX 112 7.Finito 2 Cytuj
cayman Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Napisano 17 Kwietnia 2021 Dziękować, dobrze poszło i kocur wypolerowany. Na koniec dojdzie jeszcze wosk. Przy dachu trochę się zeszło , bo czarny kolor nie przepuści żadnej niedoróbki. Przód w komplecie. Który to Giugiaro z Aoshimy wymyślił reflektory-lampy przednie , to nie mam pojęcia ale to była budowa jak z klocków Lego. Ta sama czynność powtórzyła się przy lampach tylnych , a wszystko pasowało jak pięść do oka. 3 Cytuj
cayman Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Napisano 17 Kwietnia 2021 3 godziny temu, toled napisał: A mogę Cię wkurzyć? Więc....CO TO?! Sprawdzę, ale będę musiał założyć potrójne okulary. Cytuj
GTiStyle Napisano 25 Kwietnia 2021 Napisano 25 Kwietnia 2021 Łoooo Matko i Córko... podglądam dalej. Cytuj
cayman Napisano 29 Kwietnia 2021 Autor Napisano 29 Kwietnia 2021 Powoli i do przodu, układ hamulcowy gotowy do montażu. Następny etap to oszklenie pojazdu. Czytałem na Automotive Forums ,że to najsłabszy punkt tego modelu a konkretniej mówiąc dopasowanie i wklejenie szyb bocznych od zewnątrz, które krótko mówiąc w przenośni pasują ,,jak pięść do oka i h w d i kukuryku " . Tu trochę pracy było. W pierwszej kolejności pasowanie, szlifowanie a potem trzeba było dociąć z taśmy maskującej maski szyb od wewnątrz i zewnątrz i pomalować imitacje uszczelek oraz ramek .Na koniec zostało umiejętne wklejenie szyb. Reasumując , NIE POLECAM TEGO MODELU POCZĄTKUJĄCYM KOLEGOM. 3 Cytuj
M.A.V. Napisano 30 Kwietnia 2021 Napisano 30 Kwietnia 2021 (edytowane) im dłużej go oglądam tym jestem bardziej pewny - ten zielony kolorek robi robotę to była bardzo słuszna koncepcja Edytowane 30 Kwietnia 2021 przez M.A.V. 1 Cytuj
cayman Napisano 30 Kwietnia 2021 Autor Napisano 30 Kwietnia 2021 7 minut temu, M.A.V. napisał: im dłużej go oglądam tym jestem bardziej pewny - ten zielony kolorek robi robotę to była bardzo słuszna koncepcja To prawda ,ten zielony kolor z czarnym dachem robi robotę .Niestety nie do końca jestem zadowolony z oszklenia a trochę się napociłem żeby to wszystko spasować. Cytuj
jakub476 Napisano 30 Kwietnia 2021 Napisano 30 Kwietnia 2021 Problemy masz przy bocznych szybach bliżej tyłu? Nie pamiętam żebym jakieś miał i mi się podoba ten patent szyb z uszczelkami. Dzięki temu szyby nie są za głęboko jak w innych modelach i uszczelki się nie zalewają podczas malowania budy, a tu maja subtelne detale. Podejrzewam, że może u Ciebie problemem spasowania jest to, że te panele na którym jest wlew paliwa wklejałeś po malowaniu i widać, że są wyżej. Zresztą widać schodek względem drzwi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi