krzychu83 Napisano 9 Kwietnia 2021 Share Napisano 9 Kwietnia 2021 Cześć Dłubię od jakiegoś czasu BTR-40 od Trumpetera. Docelowo ma być w oznakowaniu Wojska Polskiego Mam blaszki, koła i kalki od Mr.Decal Jak na razie sama dłubanina, zdążyłem zjeb...ać kilka cieńkich elementów, ale co tam... Spasowanie większośći elementów ok, aczkolwiek to co najważniejsze - podłogę, burty, przód to lekko zpier...li, ale co tam, szpachla wszystko pokryje wracam do roboty,,,,pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Kwietnia 2021 Share Napisano 9 Kwietnia 2021 Oooo! Znow coś ciekawego i innego. Do tego z blaszkami. Popatrzę sobie z przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Kwietnia 2021 Share Napisano 9 Kwietnia 2021 Dobra robota - elegancko wygląda. Pojazd ciekawy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Kwietnia 2021 Share Napisano 9 Kwietnia 2021 Pan to jest jednak fachowiec!!!! Siadam i patrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) Dobra, złożony i gotowy do położenia podkładu. Osłony reflektorów będą inne niż oryginał (prostokątne), próbowałem dorobić je z drutu, ale widocznie talentu mi brak i cierpliwości , bo istnego wkur..wu dostałem próbując je jakoś wymodelować Trudno, jestem niedzielnym lepiaczem i takie rzeczy jakoś przeżyję.... Edytowane 15 Kwietnia 2021 przez krzychu83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2021 Podkłady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 17 Kwietnia 2021 Share Napisano 17 Kwietnia 2021 Doklej czarne krzyże i kręcimy "Czterech pancernych i pies" Jak się znudzi przemalujesz na zielono. Zmienność decyzji świadczy o ciągłości dowodzenia- przepraszam -warsztatu 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 BTR piękny Chyba zacznę swojego btra 152 od Trumpka bo leży i tak na mnie patrzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 W dniu 17.04.2021 o 17:09, robertmodelarz napisał: Zmienność decyzji świadczy o ciągłości dowodzenia I tu się mylisz Robercie!Zmienność decyzji obnaża słabość dowódcy..Ale czarne krzyże były by dobrym rzutem ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 19 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2021 (edytowane) Malowany mieszanką żółtej i czarnej 5:4 (Hataka orange) Kalki od Mr.Decal, pierwszy raz z nimi pracowałem, kładą się świetnie. Oczywiście nie byłbym sobą gdybym czegoś nie zje..zł- musiałem oderwać piłę, nie pomyślałem że pod nią pójdzie kalka...ach... Edytowane 19 Kwietnia 2021 przez krzychu83 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 19 Kwietnia 2021 Share Napisano 19 Kwietnia 2021 Godzinę temu, krzychu83 napisał: Malowany mieszanką żółtej i czarnej 5:4 (Hataka orange) A próbowałeś mieszankę z ochrą a nie żółtą ? Miałoby to odcień brązowo - khaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 19 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2021 15 minut temu, martinello napisał: A próbowałeś mieszankę z ochrą a nie żółtą ? Miałoby to odcień brązowo - khaki. Nie, ale na pewno w przyszłości spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 20 Kwietnia 2021 Share Napisano 20 Kwietnia 2021 ,Kolor i modulacja, wyszła pierwsza klasa. Kaleki też extra siadły. Czy można zamówić taki zestaw w Mr.Decal? Na stronie jest tylko lotnictwo i kolej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Kwietnia 2021 Share Napisano 20 Kwietnia 2021 23 minuty temu, robertmodelarz napisał: ,Kolor i modulacja, wyszła pierwsza klasa. Kaleki też extra siadły. Czy można zamówić taki zestaw w Mr.Decal? Na stronie jest tylko lotnictwo i kolej. Tu jest zastosowanaraczej technika rozjasniej panelowych a nie modulacja, co nie zmienia faktu, że bardzo fajny model sie szykuje. Najbardziej podoba mi się dobra robota z fototrawionkami. Zaglądam i cieszę się, że coś nowego się pojawia prócz klasycznych Tygrysów, Panter i T-34. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 20 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2021 5 godzin temu, robertmodelarz napisał: Czy można zamówić taki zestaw w Mr.Decal? Na stronie jest tylko lotnictwo i kolej. Myślę, że tak, napisz do niego. Te robił mi na podstawie oryginalnego zdjęcia, inny komplet robił na podstawie starych kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 20 Kwietnia 2021 Share Napisano 20 Kwietnia 2021 2 minuty temu, krzychu83 napisał: Myślę, że tak, napisz do niego. Te robił mi na podstawie oryginalnego zdjęcia, inny komplet robił na podstawie starych kalkomanii. Dziękuję za info napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 21 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2021 Pomalowałem detale, nałożyłem wash oraz zacieki. KM wziąłem z zestawu BRDM-1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 23 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2021 Sam model skończyłem, w weekend jakąś prostą podstawkę spłodzę i gdzieniegdzie ewentualne drobne obicia blachy, ale delikatne 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 23 Kwietnia 2021 Share Napisano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Wyszła bardzo bojowa maszyna, kolor powala. Korba robi robotę!!!! Antena zajefajna. Obić to już nie dawaj- krawędzie niektóre, ołówkiem delikatnie przetrzyj i tyle. Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 23 Kwietnia 2021 Share Napisano 23 Kwietnia 2021 ostrożnie z 'ogniem' bo jest MOC! a podstawkę tak (i figurkę) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 23 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2021 43 minuty temu, robertmodelarz napisał: Obić to już nie dawaj- krawędzie niektóre, ołówkiem delikatnie przetrzyj i tyle. Oczywiście, tylko tam gdzie faktycznie mogła farba sie ścierać 9 minut temu, Gerd napisał: a podstawkę tak (i figurkę) Z figurantem będzie kłopot bo rzeżbić nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 23 Kwietnia 2021 Share Napisano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) 54 minuty temu, krzychu83 napisał: Oczywiście, tylko tam gdzie faktycznie mogła farba sie ścierać Z figurantem będzie kłopot bo rzeżbić nie umiem Jakby tych figurantów lekko podszlifował na naszych; Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 23 Kwietnia 2021 Share Napisano 23 Kwietnia 2021 Coś w tym guście jak w BTR -152: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 24 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2021 (edytowane) hmmm specem od piechoty nie jestem. Hełmy niby te same, ale mundury to raczej już nie. Mam zestaw Dragona z AK-47, prędzej dołożę tam jakieś graty wyposażenia i broń ręczną, aniżeli figurki., tylko że gratów mało na rynku z tego co patrzę... Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez krzychu83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 30 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2021 Skończony... Niedługo wrzucę do działu Galeria. Pozdrawiam 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi