tomekk Napisano 22 Września 2021 Autor Share Napisano 22 Września 2021 Spód pomalowany w dwóch kolorach. Jednak podczas malowania kamuflażu zastosuję maskowanie, brakuje mi precyzji w rękach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 23 Września 2021 Autor Share Napisano 23 Września 2021 Mam jeszcze pytanie do Kolegów, jaki był kolor wnętrza skrzydeł pod przerywaczami (chyba dobrej nazwy użyłem) na górnej powierzchni skrzydeł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Września 2021 Share Napisano 23 Września 2021 Przejście kolorów pod spodem pomaluj z taśmą maskującą. Tam nie było "miękkiego" przejścia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 24 Września 2021 Autor Share Napisano 24 Września 2021 Tak się zastanawiałem podczas malowania i maskowałem trochę w powietrzu, poprawi się. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 25 Września 2021 Autor Share Napisano 25 Września 2021 Pomalowane. Granica pomiędzy niebieskim i szarym poprawiona. Pokusiłem się o malowanie bez maskowania, no i się udało. Nie jest idealnie, ale jestem zadowolony. O ile z Mr. Color nie miałem problemów z doborem parametrów, o tyle z ziemistą emalią Humbrola już tak. Za mało rozcieńczałem. Wszystko kwestią treningu. Teraz trzeba wszystko na błysk i dalej... Aha, co do łat to miałem 2 wersje z tego samego okresu, różnice były niewielkie, wybrałem z opracowania Godło i barwa w lotnictwie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Września 2021 Share Napisano 25 Września 2021 No Panie! Ładny będzie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 25 Września 2021 Autor Share Napisano 25 Września 2021 Grzesiu, musi być ładny, dziękuję za pozytywną ocenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xatrix_pl Napisano 26 Września 2021 Share Napisano 26 Września 2021 Bardzo ładnie, kibicuje w pierwszym rzędzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 26 Września 2021 Autor Share Napisano 26 Września 2021 Dzisiaj część elementów została połączona do kadłuba, w nadchodzącym tygodniu reszta detali, a później kalkomanie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Września 2021 Share Napisano 26 Września 2021 Tomku, w międzyczasie latałem jeszcze po moich archiwach. Znalazłem dosłownie dwie fotki MiGów z baniakiem podkadłubowym, w tym tylko jedno Miga z łaciatym kamo (ale słaba jakość). Wydaje się więc, że niezbyt często z tym zbiornikiem latały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 26 Września 2021 Autor Share Napisano 26 Września 2021 Wygląda że zrobienie baniaka w całości w aluminium nie będzie błędem. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 26 Września 2021 Share Napisano 26 Września 2021 ''Wygląda że zrobienie baniaka w całości w aluminium nie będzie błędem'' - lepiej w szarym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 26 Września 2021 Autor Share Napisano 26 Września 2021 To jest ten szary-gołębi, czy jasno szary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 26 Września 2021 Share Napisano 26 Września 2021 (edytowane) W przypadku malowania 'gołębio-szarego' były w takim samym kolorze /np ''101'', ''065'', ''115''/. W przypadku tego 'nielota' -''457'' już mam wątpliwość- prawdopodobnie tak jak spód s-tu. A dodatkowo fantazyjny baniak od ''21'' go pod skrzydłem... Edytowane 26 Września 2021 przez mcrec1962 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Września 2021 Share Napisano 30 Września 2021 Dorzucę do powyższych zdjęć dwa ze służby z innymi wariantami malowania baniaków podkadłubowych: Srebrne Łaciate 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 1 Października 2021 Autor Share Napisano 1 Października 2021 Z tym zbiornikiem to namieszane już mam całkowicie. Mam jeszcze do przemalowania girlandy do podwieszania R60, zrobię na szaro, jedno ze zdjęć stodwudziestki z numerem bez białej obwódki tak przedstawia. Przyjmę więc, że zbiornik będzie tak samo. Przy okazji dziękuję wszystkim za dotychczasową pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 1 Października 2021 Share Napisano 1 Października 2021 ''Z tym zbiornikiem to namieszane już mam całkowicie...'' Ano nie jest to wszystko takie... Jako ciekawostkę podam ,że kiedyś jedna ze 'szparek'', tych łaciatych ,miała ruchomą część skrzydła w kolorze srebrnym.Trochę czasu już upłynęło/prawie 40lat/ , więc dokładnie nie pamiętam czy to ''845'' czy ''846'' i po której stronie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Października 2021 Share Napisano 1 Października 2021 3 godziny temu, tomekk napisał: Z tym zbiornikiem to namieszane już mam całkowicie. Taki był plan 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 1 Października 2021 Share Napisano 1 Października 2021 PTB podkadlubowy -góra ciemno zielony z kamuflażu,dół jasno niebieski z kamuflażu. Na podstawie czeskich 23 remontowanych w Dreźnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 1 Października 2021 Autor Share Napisano 1 Października 2021 ...hmm... a może bez zbiornika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 1 Października 2021 Share Napisano 1 Października 2021 Czyli 50 na 50 jak mawiają,,analitycy rynku finansowego,, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 3 Października 2021 Share Napisano 3 Października 2021 (edytowane) Tomekk A wiesz ze Ci ICM robi klasyczny psikus i jak skończysz tak fajnie męczyć tego, to ma wyjść new tooling Edytowane 3 Października 2021 przez mysiek13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 3 Października 2021 Share Napisano 3 Października 2021 Jestem pod wrażeniem...gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Października 2021 Share Napisano 3 Października 2021 4 godziny temu, mysiek13 napisał: ICM robi Taki dobrobyt będzie? Wiadomo coś więcej, np. jak będzie rozwiązane łączenie ruchomych części skrzydeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 3 Października 2021 Share Napisano 3 Października 2021 26 minut temu, Grzes napisał: Taki dobrobyt będzie? Wiadomo coś więcej, np. jak będzie rozwiązane łączenie ruchomych części skrzydeł? Nic nie wiadomo, tylko tyle, że zapowiedzieli na przyszły rok start rodziny 23/27. Nie wiadomo jakie wersje pierwsze, kiedy to będzie, żadnych zdjęć, renderów, nic. Ale patrząc na ich Foxbaty to jakoś jestem optymistyczny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi