Rzeznik Napisano 30 Kwietnia 2021 Share Napisano 30 Kwietnia 2021 Dzień dobry, w końcu się zmotywowałem by zrobić i wrzucić fotki mojego małego gniota. Wahałem się, czy publikować te obrazki, bo model mi nie wyszedł, ale jak się powiedziało A to trzeba w końcu powiedzieć B. No to zapraszam do oglądania: Pozdrawiam serdecznie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Kwietnia 2021 Share Napisano 30 Kwietnia 2021 Fajny "maluch". Wbrew pozorom jednokolorowe malowanie nie jest takie łatwe jak się może wydawać. Mógłbyś wytłumaczyć dlaczego na skrzydłach jest oznaczenie literowe Danii "OY" a z boku kadłuba jest SP?Pytam z czystej ciekawości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 30 Kwietnia 2021 Share Napisano 30 Kwietnia 2021 51 minut temu, Rzeznik napisał: Dzień dobry, w końcu się zmotywowałem by zrobić i wrzucić fotki mojego małego gniota. Wahałem się, czy publikować te obrazki, bo model mi nie wyszedł, ale jak się powiedziało A to trzeba w końcu powiedzieć B. No to zapraszam do oglądania: Fałszywa skromność. Jest dobrze... co najmniej. Ja ze swoją muszką zaczekam trochę, aby wszyscy zapomnieli o Twojej . Narobiłeś się przy oddaniu powierzchni. 37 minut temu, Xmen napisał: Mógłbyś wytłumaczyć dlaczego na skrzydłach jest oznaczenie literowe Danii "OY" a z boku kadłuba jest SP?Pytam z czystej ciekawości. Tak chyba (prawie) powinno być -> http://szybowce.fotoedytor.com/galeria/displayimage.php?album=41&pos=0 Nie wiem tylko jak z kolorem steru kierunku... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Kwietnia 2021 Share Napisano 30 Kwietnia 2021 13 minut temu, Kon_Bar napisał: Tak chyba (prawie) powinno być Dzięki za wyjaśnienie.Pytałem bo mnie to zaciekawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Kwietnia 2021 Share Napisano 30 Kwietnia 2021 Fajnie wykonana Mucha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 30 Kwietnia 2021 Share Napisano 30 Kwietnia 2021 Ile czasu robiłeś ten model? Pytam z ciekawości bo skleiłem szybowiec raz będąc dzieckiem, na technice chyba. Było tam może 7 części? Połówki kadłuba, skrzydła, stateczniki i owiewka I wtedy zajęło mi to 5 minut Wiem, że teraz to byłaby inna rozmowa. Dlatego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Kwietnia 2021 Share Napisano 30 Kwietnia 2021 5 godzin temu, Rzeznik napisał: mojego małego gniota Zdecydowanie niesprawiedliwa ocena, zarówno modelu, jak i autora. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 4 Maja 2021 Share Napisano 4 Maja 2021 Fajna Mucha podoba mi się :).! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 4 Maja 2021 Autor Share Napisano 4 Maja 2021 Dziękuję za pozytywny odbiór. W dniu 30.04.2021 o 13:43, Xmen napisał: Fajny "maluch". Wbrew pozorom jednokolorowe malowanie nie jest takie łatwe jak się może wydawać. Mógłbyś wytłumaczyć dlaczego na skrzydłach jest oznaczenie literowe Danii "OY" a z boku kadłuba jest SP?Pytam z czystej ciekawości. Tu bardziej chodzi o połyskujące wykończenie. W dniu 30.04.2021 o 17:33, kozborn napisał: Ile czasu robiłeś ten model? Pytam z ciekawości bo skleiłem szybowiec raz będąc dzieckiem, na technice chyba. Było tam może 7 części? Połówki kadłuba, skrzydła, stateczniki i owiewka I wtedy zajęło mi to 5 minut Wiem, że teraz to byłaby inna rozmowa. Dlatego pytam Oj zeszło mi z tym, ale nie potrafię określić ile to było, bo działałem także nad innymi projektami . Najbardziej właśnie problemów sprawiła mi powłoka lakiernicza. co do malowania to zabazowałem się na tym zdjęciu: A tu jako ciekawostka fotka tejże much przez zmianą obywatelstwa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 4 Maja 2021 Share Napisano 4 Maja 2021 Wybacz, ale szybowce są dla mnie z gruntu nieciekawe jako konstrukcje. ALE wiem, że to kwestia indywidualna. Jestem pod wrażeniem, że ktoś jest tym zafascynowany. Czy kleisz też samoloty? To naprawdę niezwykłe podejście do modelarstwa i gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 6 Maja 2021 Autor Share Napisano 6 Maja 2021 W dniu 5.05.2021 o 00:00, kozborn napisał: Wybacz, ale szybowce są dla mnie z gruntu nieciekawe jako konstrukcje. ALE wiem, że to kwestia indywidualna. Jestem pod wrażeniem, że ktoś jest tym zafascynowany. Czy kleisz też samoloty? To naprawdę niezwykłe podejście do modelarstwa i gratuluję. Oczywiście, że kleję samoloty. Jak poszperasz w moim profilu to może odnajdziesz. Co do szybowców - nie jestem nimi zafascynowany - lubię je na równi z innymi statkami powietrznymi, a Muszkę chciałem mieć bo już kiedyś była u mnie w domu, klejona przez mojego ojca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Maja 2021 Share Napisano 28 Maja 2021 Piekny model !!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi