Matys Napisano 18 Maja 2021 Napisano 18 Maja 2021 Wszyscy się bardzo cieszyli jak ten model został zapowiedziany, więc mam nadzieję, że mój model to pierwszy z wielu, które pojawią się na tym forum Rzadko miewam tak, że zabieram się za model od razu jak do mnie przyjdzie, ale na dobrego Mirage'a 2000 czekałem bardzo długo i nie mogłem się powstrzymać. Sklejony prosto z pudła - poza kalkami i pitotem. Sam model jest po prostu genialny, ale nie całkowicie pozbawiony problemów. Brak punktów mocowań w wielu miejscach nieco utrudnia składanie - w szczególności na przykład lotki pocisków. Dysza, ze względu na podział części, to koszmar do złożenia, jak będę robił następnego to raczej się zaopatrzę w jakąś żywicę. Detal i wierność oryginałowi za to na wysokim poziomie, szkoda tylko, że klapy podwozia są zaprojektowane jako otwarte - na ziemi powinny być zamknięte, a ich spasowanie nie było idealne. Tradycyjnie u mnie model malowany pędzlem (pędzlowanie tych rondli od masek to droga droga przez mękę). Koniec gadania, pora na zdjęcia: 9 Cytuj
Vieh_san Napisano 18 Maja 2021 Napisano 18 Maja 2021 Fajny, trochę mi ten wash wygląda na niedotarty przy wlotach powietrza i przy owiewce. Może kwestia zdjęć. Cytuj
Fixer Napisano 18 Maja 2021 Napisano 18 Maja 2021 Za Modelsvita zawsze plus Sam mam Mirage 4000 w szafie i rzeczywiście - jakość i detal rewelacyjna. Zobaczymy jak będzie z montażem. Mam też cichą nadzieję, że Modelsvit wypuści wersję 'N' albo przynajmniej 'D'. ASMP zawsze można z zestawu Hellera podebrać Cytuj
Rafał B Napisano 19 Maja 2021 Napisano 19 Maja 2021 7 godzin temu, M.A.V. napisał: jak na pędzel i 72 to świetnie pomalowany Całkowicie zgadzam się z przedmówcą Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi