Matys Napisano 18 Maja 2021 Share Napisano 18 Maja 2021 Wszyscy się bardzo cieszyli jak ten model został zapowiedziany, więc mam nadzieję, że mój model to pierwszy z wielu, które pojawią się na tym forum Rzadko miewam tak, że zabieram się za model od razu jak do mnie przyjdzie, ale na dobrego Mirage'a 2000 czekałem bardzo długo i nie mogłem się powstrzymać. Sklejony prosto z pudła - poza kalkami i pitotem. Sam model jest po prostu genialny, ale nie całkowicie pozbawiony problemów. Brak punktów mocowań w wielu miejscach nieco utrudnia składanie - w szczególności na przykład lotki pocisków. Dysza, ze względu na podział części, to koszmar do złożenia, jak będę robił następnego to raczej się zaopatrzę w jakąś żywicę. Detal i wierność oryginałowi za to na wysokim poziomie, szkoda tylko, że klapy podwozia są zaprojektowane jako otwarte - na ziemi powinny być zamknięte, a ich spasowanie nie było idealne. Tradycyjnie u mnie model malowany pędzlem (pędzlowanie tych rondli od masek to droga droga przez mękę). Koniec gadania, pora na zdjęcia: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 18 Maja 2021 Share Napisano 18 Maja 2021 Fajny, trochę mi ten wash wygląda na niedotarty przy wlotach powietrza i przy owiewce. Może kwestia zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Maja 2021 Share Napisano 18 Maja 2021 Te Mirage to ładne maszyny. Model fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 18 Maja 2021 Share Napisano 18 Maja 2021 Za Modelsvita zawsze plus Sam mam Mirage 4000 w szafie i rzeczywiście - jakość i detal rewelacyjna. Zobaczymy jak będzie z montażem. Mam też cichą nadzieję, że Modelsvit wypuści wersję 'N' albo przynajmniej 'D'. ASMP zawsze można z zestawu Hellera podebrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Maja 2021 Share Napisano 18 Maja 2021 jak na pędzel i 72 to świetnie pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 19 Maja 2021 Share Napisano 19 Maja 2021 7 godzin temu, M.A.V. napisał: jak na pędzel i 72 to świetnie pomalowany Całkowicie zgadzam się z przedmówcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi