Skocz do zawartości

Pz.Kpfw.IV-Ausf H Academy 1:35

MayonesEXG7

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Evildead napisał:

Jak nie przyklejona, to można tą line na palcach wyprostować , tak jak kostkę trzymasz bo pokręciła się troszkę, będzie lepiej wyglądać

Jeszcze ułoże-pękło mi ucho od liny na CA kleiłem-podczas ukladania.Sprawdzałem jak się będzie zwijać.Dzięki Marcin  Alienus-staram sie🙄😀.

5 godzin temu, MayonesEXG7 napisał:

Jeszcze ułoże-pękło mi ucho od liny na CA kleiłem-podczas ukladania.Sprawdzałem jak się będzie zwijać.Dzięki Marcin  Alienus-staram sie🙄😀.

Bulik-czytaj uważnie😀🤣

Ten hipsa hopa 0.3 mm płaskowniki i sprężyny-tylne błotniki na wykałaczce-z drutu kabelkowanego-0.3 mm.Pytanie odnośnie koloru koncówki z uchem holu liny-psikłem aero xf60-line walne silver,a na to brąz mrhobby nr310 z szarą z przecierką-taka barwa wydaje się adekwantna😁🤔.Zdjęcie przed montażem haków.

20220327_102309.jpg

20220327_103951.jpg

20220327_104008.jpg

Edytowane przez MayonesEXG7

Godzinę temu, Evildead napisał:

Przykładałeś te sprężyny na miejsce ? Jak się prezentują ? Pokaż :)

Jedna wyglada-spoko druga rozciągnąć musiałbym-ale dorabiac czesci sama przyjemnosc😀🤣🤘

Gąski trzeba zdetalowac i spiąć-mr hobby 310 brązowy kolor-zakurzę ję lekko między przęsłami xf60-bo to gumowe-na styku z ziemią na srebrno.Tracki glossować na gumie czy darować sobie?i tamka black line panel?Mam AK066-tym pin wash pojazdu-czy tamką lepiej czarną po lakierze🤔.20220328_002754.thumb.jpg.f2970c901658535a191c3988684289db.jpg

Gąski gumowe-w pindu z nimi-na nitkę🤣Dorobiłem spawy🤣.Farba odlatywała-poprawki😀 Wszystko odpada-ale doklejam dzielnie ponownie😋Nie dam się hyhy.

20220328_195651.jpg

20220328_195633.jpg

20220328_195239.jpg

20220328_195220.jpg

20220328_195521.jpg

2 godziny temu, orzechu500 napisał:

Jeśli lina nie chce Ci się układać to ją opal nad zapaliczką i wtedy zwiń, oczywiście daj jej wcześniej osiągnąć;) ten zabieg powinien ją zmiękczyć

Jeszcze mam ją układać?Cuma stalowa pękła już raz-mały naciąg,na zrywanie miała🙄

1 hour ago, MayonesEXG7 said:

Jeszcze mam ją układać?Cuma stalowa pękła już raz-mały naciąg,na zrywanie miała🙄

A prostowałeś ją przed zwinięciem? Nie chodzi o sam naciąg a o jej powyginanie, zobacz sobie na tych dwóch przykładach:

Screenshot_20220329-020841_Chrome.jpg

Screenshot_20220329-020759_Chrome.jpg

• Thanks 1

1 minutę temu, TAW napisał:

No ale gąsienic chyba nie zostawisz w takim stanie. Czy hamulec wylotowy tego egzemplarza był malowany na czarno czy to próba okopcenia?

Psikałem aero-mogę stlumić okopcenie, po glossie olejami-gasienic brak innych.

Z tego co pamiętam właz górny-załogantów wieży i dowódcy,nie był większy od średnicy znalezionej w domu blaszce 1mm? Karwa mać-zgubiłem wlaz-myslę dolepić 2-3mm hips,na grubość odpowiadającej pancernej sztuce- szlifnąć na rantach,aby zaokrąglic-jeszcze poszukam tej części-bardach modelowy🤣.Jak by co-od kupie właz-dość mam tego modelu już-ale już na finishu😁.

20220330_233240.jpg

• MayonesEXG7 changed the title to Pz.Kpfw.IV-Ausf H Academy 1:35