MayonesEXG7 Napisano 24 Marca 2022 Autor Share Napisano 24 Marca 2022 (edytowane) Wydech na epoxy putty tamiya-szlif,a potem przecierka-do udoskonalenia jeszcze. Edytowane 24 Marca 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 26 Marca 2022 Autor Share Napisano 26 Marca 2022 Dorobiłem montaż haków z płaskownikami-na linę holowniczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 26 Marca 2022 Share Napisano 26 Marca 2022 Jak nie przyklejona, to można tą line na palcach wyprostować , tak jak kostkę trzymasz bo pokręciła się troszkę, będzie lepiej wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 26 Marca 2022 Share Napisano 26 Marca 2022 Linę koniecznie wyprostuj i napręż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 26 Marca 2022 Share Napisano 26 Marca 2022 Jakość Twoich zdjęć sie zdecydowanie poprawila - brawo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 26 Marca 2022 Autor Share Napisano 26 Marca 2022 1 godzinę temu, Evildead napisał: Jak nie przyklejona, to można tą line na palcach wyprostować , tak jak kostkę trzymasz bo pokręciła się troszkę, będzie lepiej wyglądać Jeszcze ułoże-pękło mi ucho od liny na CA kleiłem-podczas ukladania.Sprawdzałem jak się będzie zwijać.Dzięki Marcin Alienus-staram sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 26 Marca 2022 Autor Share Napisano 26 Marca 2022 5 godzin temu, MayonesEXG7 napisał: Jeszcze ułoże-pękło mi ucho od liny na CA kleiłem-podczas ukladania.Sprawdzałem jak się będzie zwijać.Dzięki Marcin Alienus-staram sie. Bulik-czytaj uważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 (edytowane) Ten hipsa hopa 0.3 mm płaskowniki i sprężyny-tylne błotniki na wykałaczce-z drutu kabelkowanego-0.3 mm.Pytanie odnośnie koloru koncówki z uchem holu liny-psikłem aero xf60-line walne silver,a na to brąz mrhobby nr310 z szarą z przecierką-taka barwa wydaje się adekwantna.Zdjęcie przed montażem haków. Edytowane 27 Marca 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 Przykładałeś te sprężyny na miejsce ? Jak się prezentują ? Pokaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 Godzinę temu, Evildead napisał: Przykładałeś te sprężyny na miejsce ? Jak się prezentują ? Pokaż Jedna wyglada-spoko druga rozciągnąć musiałbym-ale dorabiac czesci sama przyjemnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 (edytowane) Gąski trzeba zdetalowac i spiąć-mr hobby 310 brązowy kolor-zakurzę ję lekko między przęsłami xf60-bo to gumowe-na styku z ziemią na srebrno.Tracki glossować na gumie czy darować sobie?i tamka black line panel?Mam AK066-tym pin wash pojazdu-czy tamką lepiej czarną po lakierze. Edytowane 27 Marca 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 (edytowane) Po co połysk na tą gumę , daj jakieś pigmenty i kończ to wszystko , wash lepiej brązowy ten od ak , zawsze możesz zapuścić dwa różne na boku i porównać co lepiej Edytowane 28 Marca 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 28 Marca 2022 Autor Share Napisano 28 Marca 2022 (edytowane) Gąski gumowe-w pindu z nimi-na nitkęDorobiłem spawy.Farba odlatywała-poprawki Wszystko odpada-ale doklejam dzielnie ponownieNie dam się hyhy. Edytowane 28 Marca 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 28 Marca 2022 Autor Share Napisano 28 Marca 2022 (edytowane) Lina pękła to jąskręcałem Edytowane 28 Marca 2022 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 28 Marca 2022 Autor Share Napisano 28 Marca 2022 Uwaga-pomysł na dioramę-już czas na urlop w góry Hyhy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Jeśli lina nie chce Ci się układać to ją opal nad zapaliczką i wtedy zwiń, oczywiście daj jej wcześniej osiągnąć;) ten zabieg powinien ją zmiękczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 (edytowane) Nie no ładny ten rysunek aerkiem.MISZCZOSKI. Edytowane 28 Marca 2022 przez push-up78 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 28 Marca 2022 Autor Share Napisano 28 Marca 2022 1 godzinę temu, push-up78 napisał: Nie no ładny ten rysunek aerkiem.MISZCZOSKI. No ba.Ah te moje kocie ruchy aerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 28 Marca 2022 Autor Share Napisano 28 Marca 2022 2 godziny temu, orzechu500 napisał: Jeśli lina nie chce Ci się układać to ją opal nad zapaliczką i wtedy zwiń, oczywiście daj jej wcześniej osiągnąć;) ten zabieg powinien ją zmiękczyć Jeszcze mam ją układać?Cuma stalowa pękła już raz-mały naciąg,na zrywanie miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 1 hour ago, MayonesEXG7 said: Jeszcze mam ją układać?Cuma stalowa pękła już raz-mały naciąg,na zrywanie miała A prostowałeś ją przed zwinięciem? Nie chodzi o sam naciąg a o jej powyginanie, zobacz sobie na tych dwóch przykładach: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 29 Marca 2022 Autor Share Napisano 29 Marca 2022 Spróbuje.Musze uważać-by ją nie skręcić ponownie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 30 Marca 2022 Autor Share Napisano 30 Marca 2022 Chipowanie-już mnie ręka boli od pincety. Takie na szybko focie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 30 Marca 2022 Share Napisano 30 Marca 2022 No ale gąsienic chyba nie zostawisz w takim stanie. Czy hamulec wylotowy tego egzemplarza był malowany na czarno czy to próba okopcenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 30 Marca 2022 Autor Share Napisano 30 Marca 2022 1 minutę temu, TAW napisał: No ale gąsienic chyba nie zostawisz w takim stanie. Czy hamulec wylotowy tego egzemplarza był malowany na czarno czy to próba okopcenia? Psikałem aero-mogę stlumić okopcenie, po glossie olejami-gasienic brak innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 30 Marca 2022 Autor Share Napisano 30 Marca 2022 (edytowane) Z tego co pamiętam właz górny-załogantów wieży i dowódcy,nie był większy od średnicy znalezionej w domu blaszce 1mm? Karwa mać-zgubiłem wlaz-myslę dolepić 2-3mm hips,na grubość odpowiadającej pancernej sztuce- szlifnąć na rantach,aby zaokrąglic-jeszcze poszukam tej części-bardach modelowy.Jak by co-od kupie właz-dość mam tego modelu już-ale już na finishu. Edytowane 30 Marca 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi