matejson Napisano 19 Czerwca 2021 Napisano 19 Czerwca 2021 Cześć, Właśnie skończyłem swojego kolejnego "cywila". Zestaw AVD w skali 1/72. Do tego blachy z SG Modelling, żywiczne koła z Snake Model i własny scratch. Warsztat znajdzie tutaj. 15 Cytuj
Grzes Napisano 19 Czerwca 2021 Napisano 19 Czerwca 2021 Lubię takie cywilne scenki zrobione z pomysłem. Jak dla mnie jedna rzecz psuje wygląd - niemal wszystkie elementy są pokryte białymi kropkami. Tak jakbyś psiknął po całości gotową dioramkę. Zapytam - jak się sklejało AVD? 1 Cytuj
M.A.V. Napisano 19 Czerwca 2021 Napisano 19 Czerwca 2021 świetna podstawka a ostatnia fotka z zapałką miażdży Cytuj
copycat Napisano 20 Czerwca 2021 Napisano 20 Czerwca 2021 Betoniarkę myje się po robocie, ale to jedyny minus. No chyba, że to taki pomysł na dioramę. Reszta rewelacja, świetny model. Cytuj
matejson Napisano 20 Czerwca 2021 Autor Napisano 20 Czerwca 2021 14 godzin temu, Grzes napisał: Lubię takie cywilne scenki zrobione z pomysłem. Jak dla mnie jedna rzecz psuje wygląd - niemal wszystkie elementy są pokryte białymi kropkami. Tak jakbyś psiknął po całości gotową dioramkę. Zapytam - jak się sklejało AVD? Nie wiem zbytnio, o które biały kropki chodzi. Zdjęcia są wyostrzone to pewnie potęguje efekt. AVD skleja się idealnie - bez grama szpachli. Konwersje były raczej czysto estetycznie jak np. tablice rejestracyjne, pióra wycieraczek czy lusterka boczne. Dzięki za komentarze. Cytuj
Adamerio Napisano 26 Czerwca 2021 Napisano 26 Czerwca 2021 Fajnie wyszło, podoba mi się malowanie kratownic razi trochę wspomniane kropkowanie, ale może tak jak piszesz - to wina zdjęć 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi