wuen Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Ferrari F430... Zabrałem się za tzw. kastę Wywierciłem i wypiłowałem otwory na kierunkowskazy (zaznaczone na czerwono), pogłębiłem linie podziałów pomiędzy elementami (igłą do aero). Po tych zabiegach "psiknąłem" podkładem - mieszanka 1 cz. Mr.Surfacer 1000 + 1 cz. Mr.Base White 1000 + 4 cz. Mr.Color Thiner f-my Gunze Dzięki temu "na jaw wyszły" niedoróbki - zostały zeszlifowane a inne zaszpachlowane i zeszlifowane - teraz znowu podkład i na to kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Oj piękna (kolejna) maszynka się święci .Do modelu brak zastrzeżeń ,jedynie trzymać kciuki żeby się wszystko udało Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Widzę, że zostałem sam ... W związku z tym zakładam nowy wątek o F430 - Mythosa skończę jeszcze tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Witam po meeeega długiej przerwie. Nie wiedziałam, że będę miała aż tak mało czasu... Moje Ferrari Testarossa stoi już od kilku tygodni na półeczce, lecz nie miałam zbyt dużo czasu,a by dodawać zdjęcia do relacji. Koledzy, wasze modele są naprawdę ekstra, szczególnie podoba mi się model wuena. Wrzucam parę zdjęć z budowy, a wieczorem wstawię fotki ukończonego modelu. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 (edytowane) Witam. Oto obiecane zdjęcia Ferrari Testarossa Tamiyi: Edytowane 22 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 CZEMU TA TERRAROSA NIE MA LUSTERKA??Jak byś mógł to wyślij i więcej zdjątek mana.I powiedz jeszcze jak go wogle pomalowałeś a może to kalki dhl?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 kruko95, po pierwsze adize jest dziewczyną . Po drugie - to ferrari ma jedno lusterko, bo to poprostu taka wersja . Napisy DHL na Manie adize malowała przy pomocy szablonów, ale mogę się mylić TU masz przykład Testarossy z jednym lusterkiem . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 sorry o tym lusterku nie wiedziałem o i tym że jest dziewczyną też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 adize - dzięki ... Szkoda, że fotki ciutek nieostre ale autko wygląda OK - zwłaszcza podoba mi się welurowa tapicerka na fotelach Coś się stało z prawą przednią lampą ale reszta jest bardzo bardzo[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Tak to były szablony na tym TGA....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 No adize ładna kolekcja xD Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Jka na panne nieźle wyszło, krzywy masz reflektor od strony balastu, przydałyby się jakieś linie podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Jak pisałem kilka stron wcześniej prace nad 360 nadal trwają niestety z braku czasu baaardzo powoli, ale już bliżej do końca, brakuje już tylko szczegółów, zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Te paseczki są boskie , z resztą jak cały model Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Tak dla motywacji kolegów i ku pokrzepieniu serc wrzucam link (mam nadzieję, że nie znacie) http://www.automotiveforums.com/vbulletin/showthread.php?t=914881 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Testarossa jak i 360 świetnie się prezentują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Trojan ferrari z twojego linku to chyba najlepsze wykonanie tego modelu jakie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 "no i dalej z tym kamieniem pod górke" Ferrarka dostała siateczki we wlotach, końcówki wydechów, kierunkowskazy, tylne światła, koniki na siedzeniach sie pomalowały ;-) Zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Wszystko fajnie tylko na pierwszym zdjęciu widać jakby był lakier lekko obdrapany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Na 4 zdjęciu widać,że trzeba jeszcze trochę wypolerować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Wszystko fajnie tylko na pierwszym zdjęciu widać jakby był lakier lekko obdrapany Raczej nie dokładnie wypolerowane, pyzatym wszystko tip-top Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 witam postanowilem ze podlubie troche przy f50 jest on czarny z tego powodu ze wszyscy robia czerwone ferrari :p dlatego dla odmiany bedzie inny kolorek i rowniez z tego powodu ze czarnych jest malo. co do fotek daje tylko fotki pomalowanej budy osrka ze jest popalcowana ale to na szybko i moje pytanie malowal ktos z was karbon albo kevlar?? bym byl wdzieczny jak by mi ktos z tem pomogl bo tego nigdy nie robilem a tu jest strasznie duzo czesci z tego oto materialu:) foto:(sorka za jakosc ale swiatlo bylo kiepskie) pomalowany jest tez zderzak ktorego nie ma na zdjeciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Znam gościa, który malował sobie taki wzór na masce w skali 1:1. Roboty z tym od cholery. Do modelu polecam kupić specjalną folię do oklejenia - mniej "pieprzenia" a efekt na pewno będzie o niebo lepszy. Są do wyboru różne wzory i skale. Pojawiają się czasem na allegro ewentualnie trzeba poszukać w sklepach modelarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi