MajorStachu Napisano 20 Lipca 2021 Share Napisano 20 Lipca 2021 (edytowane) Dzisiaj w pewnym sklepie zobaczyłem taki model i przypomniałem sobie o tej pracy zbiorowej wiec go kupiłem. Odrazu mówię że ten model będzie robiony na "szybko". Bo mam inne modele do dokończenia. Na początek inbox. Edytowane 21 Lipca 2021 przez MajorStachu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 20 Lipca 2021 Share Napisano 20 Lipca 2021 Najlepsze w tym zestawie jest.. pudełko bo kalkomanie obawiam się są wydrukowane ładnie ale mogą kruszyć się w kontakcie z wodą... Wypraski koszmarne i są one skopiowane z wyprasek zestawu Lindberg. Z wersją GR7 ten zestaw nie ma nic wspólnego i jedyne co z niego można zrobić to prototyp YAV-8B. Kibicuję i obserwuję Twoje poczynania z tym fatalnym zestawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Lipca 2021 Share Napisano 20 Lipca 2021 27 minut temu, Staryfajter1954 napisał: Najlepsze w tym zestawie jest.. pudełko pudełko też spier...... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 20 Lipca 2021 Share Napisano 20 Lipca 2021 57 minut temu, M.A.V. napisał: pudełko też spier...... Szkoda, że reszta nadaje się do kosza… :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 21 Lipca 2021 Share Napisano 21 Lipca 2021 Abstra:bip:ąc od tego co wsadzają do pudełek i jako co sprzedają to zastanawia mnie jedna rzecz. Często mają ciekawe propozycje malowań oznaczeń, których opracowanie wymaga jakiegoś wysiłku i pewnego ogarnięcia (nawet jeśli kopiują od kogoś), a okraszone są głupimi błędami (jak tu na pudełku), podpisy i opisy kolorów żywcem przeniesione metodą ctrl+c , ctrl+v z innych ich modeli itp. Jakby ktoś zaczynał projekt instrukcji na trzeźwo, a kończył po pijaku. Dr. Jekyll i Mr. Hyde. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 21 Lipca 2021 Share Napisano 21 Lipca 2021 Taa... Ten nierówny poziom, to że nigdy się nie wie, kiedy na jakiś fuckup się trafi... Tak sobie pomyślałem, że MisterCrap p****olą dokładnie to co Hobby 2000 robi dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 21 Lipca 2021 Share Napisano 21 Lipca 2021 Godzinę temu, pmroczko napisał: Taa... Ten nierówny poziom, to że nigdy się nie wie, kiedy na jakiś fuckup się trafi... Tak sobie pomyślałem, że MisterCrap p****olą dokładnie to co Hobby 2000 robi dobrze... Mam dokładnie takie samo zdanie. Hobby 2000 to klasa i przykład wysokiej klasy konfekcjonera modeli redukcyjnych. Jest drożej ale za to pod każdym względem lepiej. Mister Craft niestety ale raczej nie odnajduje się zbyt dobrze jako konfekcjoner chociażby ze względu na kruche kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 21 Lipca 2021 Autor Share Napisano 21 Lipca 2021 (edytowane) Taka informacja dopiero co zacząłem sklejać to już musiałem przerabiać podwozie bo było za szerokie i kadłub nie chciał się że sobą złączyć. Edytowane 21 Lipca 2021 przez MajorStachu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 21 Lipca 2021 Share Napisano 21 Lipca 2021 2 godziny temu, MajorStachu napisał: Taka informacja dopiero co zacząłem sklejać to już musiałem przerabiać podwozie bo było za szerokie i kadłub nie chciał się że sobą złączyć. Zerknij na warsztat kolegi Mosesa, który wcześniej robił ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 25 Lipca 2021 Autor Share Napisano 25 Lipca 2021 Możesz dać link bo nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 25 Lipca 2021 Share Napisano 25 Lipca 2021 2 godziny temu, MajorStachu napisał: Możesz dać link bo nie mogę znaleźć. Proszę bardzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 26 Lipca 2021 Autor Share Napisano 26 Lipca 2021 Dziękuję bardzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 26 Lipca 2021 Share Napisano 26 Lipca 2021 to chyba najgorszy model Mistercrafta. skleiłem go na sucho. Ciekawy jestem jak wyjdzie. To już drugi harrier na tym podcascie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 26 Lipca 2021 Share Napisano 26 Lipca 2021 2 godziny temu, MajorStachu napisał: Dziękuję bardzo Nie ma sprawy :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 26 Lipca 2021 Share Napisano 26 Lipca 2021 18 minut temu, bart207skw napisał: to chyba najgorszy model Mistercrafta. skleiłem go na sucho. Ciekawy jestem jak wyjdzie. To już drugi harrier na tym podcascie Zgadzam się. Mister Craft powinien to dziadostwo wywalić ze swojej oferty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 26 Lipca 2021 Share Napisano 26 Lipca 2021 Ten Harrier i stary Karaś z Kobyłki, którego na szczęście zastąpiono Hellerowym to dwa największe maszkarony z MC. Karasia już nie ma, teraz kolej na tę mydelniczkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 26 Lipca 2021 Share Napisano 26 Lipca 2021 4 godziny temu, mandrivecs napisał: Ten Harrier i stary Karaś z Kobyłki, którego na szczęście zastąpiono Hellerowym to dwa największe maszkarony z MC. Karasia już nie ma, teraz kolej na tę mydelniczkę. Karaś przynajmniej jest zestawem zabytkowym i ma jakąś wartość sentymentalną. Natomiast Harrier z Mister Crafta to ani sentyment ani vintage ani ładny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 26 Lipca 2021 Share Napisano 26 Lipca 2021 6 godzin temu, Staryfajter1954 napisał: Zgadzam się. Mister Craft powinien to dziadostwo wywalić ze swojej oferty. Najlepszym rozwiązaniem byłby zakup starych wyprasek samolotów w 1/72 od Hasegawy. Tamten Harrier czy F-16 to przeskok w porównaniu z tym co teraz MC pakuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 26 Lipca 2021 Share Napisano 26 Lipca 2021 (edytowane) W dniu 26.07.2021 o 15:49, mandrivecs napisał: Najlepszym rozwiązaniem byłby zakup starych wyprasek samolotów w 1/72 od Hasegawy. Tamten Harrier czy F-16 to przeskok w porównaniu z tym co teraz MC pakuje. Zgadzam się. Rozmawiałem o tym z Michałem Maleszką ale podejrzewam, że na to raczej nie pójdzie ze względu na swój profil działania i tqrget, którym są dzieci a nie typowi modelarze. Edytowane 28 Lipca 2021 przez Staryfajter1954 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 26 Lipca 2021 Share Napisano 26 Lipca 2021 Cena czyni cuda. Pytanie ile MC płaci za komplet ramek do tego pseudoharriera, jeśli zestaw do sprzedaży w detalu trafia za około 23 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 4 Września 2021 Autor Share Napisano 4 Września 2021 Po długiej przerwie spowodowanej tym że totalnie zepsułem klejenie połuwek kadłuba postanowiłem spróbować je za niedługo naprawić. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi