Skocz do zawartości

BANDA ŁYSEGO (KTO Rosomak M1M, IBG 1:35)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Vnoszę do sądu szanownego społeczeństwa mojego drugiego Rośka...

Zestaw IBG 35032 KTO Rosomak Polish APC The Green Devil.
Akcesorium:
- "blachi od Flachi" (Mk.Fl)
FFF3501P ROSOMAK / Siatki ramy podwozia
FFF3501R ROSOMAK / Koła Michelin XZL
FFF3502R ROSOMAK M1 / Pancerz przedni Rafael
FFF3503P ROSOMAK / Przecinaki kabli
FFF3503R ROSOMAK M1 / Kamery KDN-1
FFF3504P ROSOMAK / Opancerzenie wanny
FFF3508P Zestaw BFT
- kalki TORO model
- figurki TORO model (namalowane przez kolege)
- liny EUREKA XXL
- lufa i antena Master

Banda_Lysego_mf04.JPG

Banda_Lysego_mf05.JPG

Banda_Lysego_mf10.JPG

Banda_Lysego_mf11.JPG

Banda_Lysego_mf12.JPG

Banda_Lysego_mf13.JPG

Banda_Lysego_mf14.JPG

Banda_Lysego_mf15.JPG

Banda_Lysego_mf16.JPG

Banda_Lysego_mf20.JPG

Banda_Lysego_mf01.JPG

Banda_Lysego_mf02.JPG

Banda_Lysego_mf03.JPG

Banda_Lysego_mf06.JPG

Banda_Lysego_mf07.JPG

Banda_Lysego_mf08.JPG

Banda_Lysego_mf09.JPG

Banda_Lysego_mf17.JPG

Banda_Lysego_mf18.JPG

Banda_Lysego_mf19.JPG

Edytowane przez Lonestar
  • Like 10
Napisano

Brawo, za koncepcję, aranżację i wykonanie.  Długa lista dodatków  waloryzacyjnych- otwarte drzwi i włazy,  Bardzo bojowa postawa dowódcy w wieży!!!!! Gratulacje.☝️ 

Napisano

Ogólnie ok. Jeśli robiłeś konkretny wóz przydały by się do porównania fotki rzeczywistego wozu z misji dla podglądających. Największy babol to widzę nad przedziałem silnika masz pancerz Rafaela, a boki i tył to późniejszy pancerz HSW (powinien być cały produkcji Rafaela w kolorze zielonym, później piaskowym). Z tego co kojarzę, to akurat ten wóz powinien mieć zasobniki za tylnymi kołami, w miejscu pędników wodnych. Figurka dowódcy w położeniu marszowo-obserwacyjnym przy pootwieranym co się da z tyłu też nie gra. 

Napisano
15 minut temu, mandrivecs napisał:

Ogólnie ok. Jeśli robiłeś konkretny wóz przydały by się do porównania fotki rzeczywistego wozu z misji dla podglądających. Największy babol to widzę nad przedziałem silnika masz pancerz Rafaela, a boki i tył to późniejszy pancerz HSW (powinien być cały produkcji Rafaela w kolorze zielonym, później piaskowym). Z tego co kojarzę, to akurat ten wóz powinien mieć zasobniki za tylnymi kołami, w miejscu pędników wodnych. Figurka dowódcy w położeniu marszowo-obserwacyjnym przy pootwieranym co się da z tyłu też nie gra. 

To Flacha dał mi listę tego, czego potrzebuję na Bande Łysego - zaufałem mu, sam nie mam tej wiedzy... Powiedział mi, że BŁ ma pancezrz HSW (Rafael też mam, ale będzie na zielonym OSS-D)
Foto z patrolu s zielonym zasobnikem z lewej strony znam, no tam nie ma tylnych siatek -  a gdzie są, to nie ma  zasobnika (bo nie ma do nich dostępu)

banda_Lysego_imageproxy (49).jpg

7LXhzoxh.jpg

Napisano

Ja tu widzę przód od Rafaela (jak u ciebie) ale boki też. Zobacz na ostatnie zdjęcie - przy tylnych światłach na bocznych burtach masz wycięcia prostokątne (widać wycięcia w krawędzi opadających blach). To Rafael. W HSW masz te światła wpuszczone w blachę bez nacięć od dołu - jest jednolita krawędź.

Napisano

To ten sam wóz co ten pokazany od tyłu?1874348424_RosomakBandaLysego_01.jpg.5bcdc4f7c78d5e7dcb0600b22dcd28fa.jpg

Czy wcześniej nie był taki?

189664281_RosomakBandaLysego_04.thumb.jpg.0fc7dad13d45c4c5f7f31f63764f3bc1.jpg

pozdrawiam

Napisano

ManiekB - to zdjęcie piaskowego, które wrzuciłeś ma na bokach pancerz HSW. Ale nie widać co ma na "nosie" oraz numerów rejestracyjnych. To nie wygląda na maszynę o numerach UB02324 który zbudował Lonestar. 

Banda Łysego to była bodajże nazwa oddziału i te oznaczenia nosiło wiele wozów - rosomaki, cougar. Ten zielony z Twojego zdjęcia ma inne numery. Muszę bo przeszukać zdjęcia, ale wydaje mi się, że właśnie UB02324 najpierw był zielony, a potem został przemalowany. Co do kolorów i typów to generalnie najpierw były zielone w wersji krajowej, bez dodatkowego pancerza, potem zielone z pancerzem Rafaela, potem piaskowe w wersji M1M (z pancerzem HSW) i potem dla ujednolicenia zielone z pancerzem Rafaela przemalowano na piaskowy kolor (patrz UB02324). To oczywiście maszyny z wieżą HITFIST.

Napisano
Godzinę temu, Lonestar napisał:

To Flacha dał mi listę tego, czego potrzebuję na Bande Łysego - zaufałem mu, sam nie mam tej wiedzy... Powiedział mi, że BŁ ma pancezrz HSW (Rafael też mam, ale będzie na zielonym OSS-D)
Foto z patrolu s zielonym zasobnikem z lewej strony znam, no tam nie ma tylnych siatek -  a gdzie są, to nie ma  zasobnika (bo nie ma do nich dostępu)

Zgodnie z powyższymi naszymi rozważaniami i zdjęciem ManiekB to była też Banda Łysego z HSW i Flacha miał rację. Ale było też parę bo innych i nie był to wóz UB02324, który zbudowałeś. HSW nie ma pancerza nad silnikiem, tylko układ jak z pudła.

Jak miałeś foto z patrolu, to trzeba było zrobić jak na zdjęciu, z zasobnikiem, bez siatek...

Napisano
4 minuty temu, mandrivecs napisał:

Banda Łysego to była bodajże nazwa oddziału i te oznaczenia nosiło wiele wozów - rosomaki, cougar.

Och, stąd to wszystko się bierze...
Myślałem, że z napisem BANDA ŁYSEGO jest tylko ten jeden Rosomak - UB02324.
Cougar 4x4 znam, zbuduję go z Kinetic (czasem), też widziałem MaxxPro BŁ - coś jeszcze?

Napisano

Tu masz kawałek mojego warsztatu (już sprzed 5 lat) - kurde trzeba to kiedyś skończyć. Do BadBoysa wygrzebałem praktycznie wszystkie foty dostępne w sieci, gdzie widać praktycznie każdą stronę. Do swojego też byś coś więcej znalazł. Ta sama historia jest z wozami oznaczonymi RATS.

Napisano
5 minut temu, Lonestar napisał:

Och, stąd to wszystko się bierze...
Myślałem, że z napisem BANDA ŁYSEGO jest tylko ten jeden Rosomak - UB02324.
Cougar 4x4 znam, zbuduję go z Kinetic (czasem), też widziałem MaxxPro BŁ - coś jeszcze?

Cygara mam gdzieś kilka zdjęć. MaxxPro nie widziałem, choć słyszałem że takowy był. Masz zdjęcie..?

Napisano
1 minutę temu, mandrivecs napisał:

MaxxPro nie widziałem, choć słyszałem że takowy był. Masz zdjęcie..?

Mam (no nie wiem skąd).
Ja chcę czasem zbudować Lalunie i naszego Świętego Wacława.

MRAP_Off papasmurf.jpg