Lonestar Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 (edytowane) Vnoszę do sądu szanownego społeczeństwa mojego drugiego Rośka... Zestaw IBG 35032 KTO Rosomak Polish APC The Green Devil. Akcesorium: - "blachi od Flachi" (Mk.Fl) FFF3501P ROSOMAK / Siatki ramy podwozia FFF3501R ROSOMAK / Koła Michelin XZL FFF3502R ROSOMAK M1 / Pancerz przedni Rafael FFF3503P ROSOMAK / Przecinaki kabli FFF3503R ROSOMAK M1 / Kamery KDN-1 FFF3504P ROSOMAK / Opancerzenie wanny FFF3508P Zestaw BFT - kalki TORO model - figurki TORO model (namalowane przez kolege) - liny EUREKA XXL - lufa i antena Master Edytowane 18 Sierpnia 2021 przez Lonestar 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Brawo za temat!! Podoba mi się :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Brawo, za koncepcję, aranżację i wykonanie. Długa lista dodatków waloryzacyjnych- otwarte drzwi i włazy, Bardzo bojowa postawa dowódcy w wieży!!!!! Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Za tego nabitego pluszaka ale reszta SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lonestar Napisano 18 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2021 No już w zestawie Toro miś pluszastek był... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Ogólnie ok. Jeśli robiłeś konkretny wóz przydały by się do porównania fotki rzeczywistego wozu z misji dla podglądających. Największy babol to widzę nad przedziałem silnika masz pancerz Rafaela, a boki i tył to późniejszy pancerz HSW (powinien być cały produkcji Rafaela w kolorze zielonym, później piaskowym). Z tego co kojarzę, to akurat ten wóz powinien mieć zasobniki za tylnymi kołami, w miejscu pędników wodnych. Figurka dowódcy w położeniu marszowo-obserwacyjnym przy pootwieranym co się da z tyłu też nie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Tutaj masz foto z patrolu. Widać zielony zasobnik z lewej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lonestar Napisano 18 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2021 15 minut temu, mandrivecs napisał: Ogólnie ok. Jeśli robiłeś konkretny wóz przydały by się do porównania fotki rzeczywistego wozu z misji dla podglądających. Największy babol to widzę nad przedziałem silnika masz pancerz Rafaela, a boki i tył to późniejszy pancerz HSW (powinien być cały produkcji Rafaela w kolorze zielonym, później piaskowym). Z tego co kojarzę, to akurat ten wóz powinien mieć zasobniki za tylnymi kołami, w miejscu pędników wodnych. Figurka dowódcy w położeniu marszowo-obserwacyjnym przy pootwieranym co się da z tyłu też nie gra. To Flacha dał mi listę tego, czego potrzebuję na Bande Łysego - zaufałem mu, sam nie mam tej wiedzy... Powiedział mi, że BŁ ma pancezrz HSW (Rafael też mam, ale będzie na zielonym OSS-D) Foto z patrolu s zielonym zasobnikem z lewej strony znam, no tam nie ma tylnych siatek - a gdzie są, to nie ma zasobnika (bo nie ma do nich dostępu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Ja tu widzę przód od Rafaela (jak u ciebie) ale boki też. Zobacz na ostatnie zdjęcie - przy tylnych światłach na bocznych burtach masz wycięcia prostokątne (widać wycięcia w krawędzi opadających blach). To Rafael. W HSW masz te światła wpuszczone w blachę bez nacięć od dołu - jest jednolita krawędź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lonestar Napisano 18 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Rozumiem... Myślałem, że wszystkie afgańskie żółte są z HSW, a zielone są z Rafaelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 To ten sam wóz co ten pokazany od tyłu? Czy wcześniej nie był taki? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lonestar Napisano 18 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2021 10 minut temu, ManiekB napisał: Czy wcześniej nie był taki? BŁ = UB02324, twój zielony 2192 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 ManiekB - to zdjęcie piaskowego, które wrzuciłeś ma na bokach pancerz HSW. Ale nie widać co ma na "nosie" oraz numerów rejestracyjnych. To nie wygląda na maszynę o numerach UB02324 który zbudował Lonestar. Banda Łysego to była bodajże nazwa oddziału i te oznaczenia nosiło wiele wozów - rosomaki, cougar. Ten zielony z Twojego zdjęcia ma inne numery. Muszę bo przeszukać zdjęcia, ale wydaje mi się, że właśnie UB02324 najpierw był zielony, a potem został przemalowany. Co do kolorów i typów to generalnie najpierw były zielone w wersji krajowej, bez dodatkowego pancerza, potem zielone z pancerzem Rafaela, potem piaskowe w wersji M1M (z pancerzem HSW) i potem dla ujednolicenia zielone z pancerzem Rafaela przemalowano na piaskowy kolor (patrz UB02324). To oczywiście maszyny z wieżą HITFIST. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Godzinę temu, Lonestar napisał: To Flacha dał mi listę tego, czego potrzebuję na Bande Łysego - zaufałem mu, sam nie mam tej wiedzy... Powiedział mi, że BŁ ma pancezrz HSW (Rafael też mam, ale będzie na zielonym OSS-D) Foto z patrolu s zielonym zasobnikem z lewej strony znam, no tam nie ma tylnych siatek - a gdzie są, to nie ma zasobnika (bo nie ma do nich dostępu) Zgodnie z powyższymi naszymi rozważaniami i zdjęciem ManiekB to była też Banda Łysego z HSW i Flacha miał rację. Ale było też parę bo innych i nie był to wóz UB02324, który zbudowałeś. HSW nie ma pancerza nad silnikiem, tylko układ jak z pudła. Jak miałeś foto z patrolu, to trzeba było zrobić jak na zdjęciu, z zasobnikiem, bez siatek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lonestar Napisano 18 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2021 4 minuty temu, mandrivecs napisał: Banda Łysego to była bodajże nazwa oddziału i te oznaczenia nosiło wiele wozów - rosomaki, cougar. Och, stąd to wszystko się bierze... Myślałem, że z napisem BANDA ŁYSEGO jest tylko ten jeden Rosomak - UB02324. Cougar 4x4 znam, zbuduję go z Kinetic (czasem), też widziałem MaxxPro BŁ - coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Tu masz kawałek mojego warsztatu (już sprzed 5 lat) - kurde trzeba to kiedyś skończyć. Do BadBoysa wygrzebałem praktycznie wszystkie foty dostępne w sieci, gdzie widać praktycznie każdą stronę. Do swojego też byś coś więcej znalazł. Ta sama historia jest z wozami oznaczonymi RATS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 5 minut temu, Lonestar napisał: Och, stąd to wszystko się bierze... Myślałem, że z napisem BANDA ŁYSEGO jest tylko ten jeden Rosomak - UB02324. Cougar 4x4 znam, zbuduję go z Kinetic (czasem), też widziałem MaxxPro BŁ - coś jeszcze? Cygara mam gdzieś kilka zdjęć. MaxxPro nie widziałem, choć słyszałem że takowy był. Masz zdjęcie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lonestar Napisano 18 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2021 1 minutę temu, mandrivecs napisał: MaxxPro nie widziałem, choć słyszałem że takowy był. Masz zdjęcie..? Mam (no nie wiem skąd). Ja chcę czasem zbudować Lalunie i naszego Świętego Wacława. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 No to był takowy MaxxPro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lonestar Napisano 18 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Jezszce kolejne pytanie do następnego Rosomaka (Hoplit OSS-D) - tutaj Rafael, tak? Jest więcej jego zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Tak, to Rafael - przód, tył, boki. Akurat tego też mam tylko to jedno zdjęcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 20 Sierpnia 2021 Share Napisano 20 Sierpnia 2021 (edytowane) "Banda Łysego" to pluton Zgrupowania Bojowego "Brawo" z 16bpd. Plutonem dowodził.... "Łysy" Cieszę się też że Lalunia ma wzięcie. Edytowane 20 Sierpnia 2021 przez Gerd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Sierpnia 2021 Share Napisano 20 Sierpnia 2021 Zielony i paskowy Rosomak (BŁ) to różne zmiany tej samej ekipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi