_OldMan_ Napisano 5 Grudnia 2021 Share Napisano 5 Grudnia 2021 Dlatego napisałem, że mam wrażenie. A czy wymiar kalkomanii jest poprawny to tego nie wiem. Ale ogólnie, dobra robota, mam nadzieję, że 7 grudnia zdąży wystartować do celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 6 Grudnia 2021 Share Napisano 6 Grudnia 2021 " Ale ogólnie, dobra robota, mam nadzieję, że 7 grudnia zdąży wystartować do celu. " no, Amerykanie na pewno sie nie spodziewaja nalotu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 6 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2021 (edytowane) Dokonało się. Dziś zero dostało ostatnie poprawki i zabiegi. - lekki wash na nity z mieszanki Italian Sand i Italian Brown z MM - Lekka eksplotacja: kilka rainsów, kilka obić/odrapań, leciutkie okopcenia i odymienia - doklejone brakujące elementy. Silnik wklejony: KMy z igieł na miejscu: Silnik zakryty osłoną i doszła antenka: I efekt finalny wszystkich dzisiejszych zabaw. Taka pseudo galeria - bez zdjęcia maskowania oszklenia i przed pólmatem, którym właśnie zostało Zeke pokryte I patrzymy pod spódniczkę japonce: I odpowiadając na pytania czy jutro wystartuje... Według informacji jakie udało mi się znaleźć to pilot tego płatowca nadał słynne "Tora! Tora! Tora!". Tylko, że w mojej miniaturze lotnika zabraknie i ataku nie będzie: Galeria pojawi się najpewniej w weekend. Edytowane 6 Grudnia 2021 przez neptun1939 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 6 Grudnia 2021 Share Napisano 6 Grudnia 2021 Po dwa czerwone paski na końcówkach łopat śmigła chyba winny się znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 6 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2021 19 minut temu, kapsel napisał: Po dwa czerwone paski na końcówkach łopat śmigła chyba winny się znaleźć. No właśnie w instrukcji malowania tego nie ma., dlatego ich nie malowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 6 Grudnia 2021 Share Napisano 6 Grudnia 2021 Może poszukaj zdjęć z epoki. Wydaje mi się że jednak te paski były regulaminowo nanoszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 wszystkie hinomaru powinny miec tą samą średnicę. W skali 72 to 12 mm. A gdzie powinny być namalowane (w którym miejscu) to wystarczy popatrzeć na fotki.... te na kadłubie masz zupełnie od czapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 11 minut temu, zegeye napisał: zupełnie od czapy. Aż mi ulżyło Wiedziałem, że jak Zbychu zajrzysz do "japońskich warsztatów" to ktoś dostanie "bęcki" Ale na szczęście nie padło na mnie (do czasu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 34 minuty temu, abtb napisał: Wiedziałem, że jak Zbychu zajrzysz do "japońskich warsztatów" to ktoś dostanie "bęcki" Ale na szczęście nie padło na mnie Jeszcze nie malowałeś słoneczek. Cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 35 minut temu, zaruk napisał: Jeszcze nie malowałeś słoneczek. Cierpliwości. Godzinę temu, abtb napisał: (do czasu ) Ze słoneczkami dam radę. Mi to się oberwie za co innego. Oj będzie grubo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 11 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2021 Tak jak mówiłem, na 80 rocznicę był gotów, a teraz ostateczne Finito w warsztacie i obiecana galeria: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi