Jump to content

F-15C 'Baz', Hasegawa, 1:72

GreGG24
 Share

Recommended Posts

Model ukończyłem już kilka tygodni temu, bez uzbrojenia, potem jeszcze dopieszczałem rakiety.

Dopiero w ten weekend udało mi się zrobić mu sesję zdjęciową.

Generalnie to stara Hasegawa, wzbogacona o elementy z zestawu ZOOM Eduarda, żywiczny fotel Quickboost oraz przepiękne żywiczne dysze z ResKita, bo te zestawowe są tragiczne.

Malowany akrylami Mr Hobby, tytanowa powierzchnia to Vallejo Metal Color w odcieniu srebrnym. Efekty to głównie siuwaksy z AMMO.

Kalkomanie wytworzył na zamówienie Mr Decal, stencile są zestawowe.

Jakby co, można rzucać gromy.

IMG_8065.thumb.JPG.5347d51961a9c62e0daabe90ad7e2b64.JPG

IMG_8066-001.thumb.JPG.a0d9d14206d24187b9a0fa553cc4b835.JPG

IMG_8067.thumb.JPG.f791ab7eae89d02579be0fa386b4504f.JPG

IMG_8062.thumb.JPG.ee6b3cd0e62ca273988b8a1b695936a3.JPG

IMG_8063.JPG

Edited by GreGG24
  • Like 11

12 godzin temu, kozborn napisał:

Bardzo zacny. Jeśli można - poproszę zdjęcia brzucha

Podpinam się pod prośbę kolegi. Podoba mi się subtelne przejście kolorów. Odnoszę wrażenie, że zabrakło cierpliwości na wyprowadzenie tu i ówdzie łączenia elementów (dziób przy wiatrochronie, łączenie kadłuba przy krawędzi natarcia skrzydła. Generalnie bardzo fajny odbiór 👍

Sam jestem na końcowym etapie prac nad F-15 w wersji E Academy, uzbrojenia tam mnóstwo. Te no

10 minut temu, burzatg napisał:

Podpinam się pod prośbę kolegi. Podoba mi się subtelne przejście kolorów. Odnoszę wrażenie, że zabrakło cierpliwości na wyprowadzenie tu i ówdzie łączenia elementów (dziób przy wiatrochronie, łączenie kadłuba przy krawędzi natarcia skrzydła. Generalnie bardzo fajny odbiór 👍

Sam jestem na końcowym etapie prac nad F-15 w wersji E Academy, uzbrojenia tam mnóstwo. Te no

Dwa zdjęcia mam, chociaż zrobione komórką na szybko.

Nie mogę powiedzieć, że zestaw mi się dobrze robiło, zwłaszcza łączenie płatów oraz części przedniej (kokpitu z dziobem) pozostawia wiele do życzenia, poszło tam sporo szpachli, a i tak nie jestem zadowolony z efektu. Co niestety widać zwłaszcza przy krawędzi natarcia.

CC0B6669-B266-436B-9CDC-C53908F7DC14.jpeg

1741C8A3-77CB-4838-8477-C80D4F515177.jpeg

• Thanks 2

W dniu 3.10.2021 o 18:31, Mates napisał:

Fajnie wyszedł jako całość. Na jednym ze zdjęć widać zdaje się łączenie połówek w częsci nosowej.

Dzięki. No cóż, nobody is perfect. Ale się staram :)