M.A.V. Napisano 1 Grudnia 2021 Napisano 1 Grudnia 2021 (edytowane) W dniu 29.11.2021 o 19:21, Vieh_san napisał: Instrukcja podaje, że ze sterburty ma być srebrna farba (rozumiem światło białe), a bakburta czerwona. Na renderach widziałem zielone i czerwone, a dodatkowo zastanawia mnie czy raczej nie powinno być jak z samolotami, zamiast zielonego to niebieski? I czy na tych masztach z flagami (przepraszam za ten brak wiedzy o nazewnictwie) na dziobie i rufie też było jakieś oświetlenie? wg prawa międzynarodowego oświetlenie nawigacyjne kolorowe na okrętach tylko czerwone i zielone : podczas wojny było tak samo - na niszczycielach światła burtowe były w rejonie mostka Edytowane 1 Grudnia 2021 przez M.A.V. 1 Cytuj
Vieh_san Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Napisano 1 Grudnia 2021 11 minut temu, M.A.V. napisał: wg prawa międzynarodowego oświetlenie nawigacyjne kolorowe na okrętach tylko czerwone i zielone : podczas wojny było tak samo - na niszczycielach światła burtowe były w rejonie mostka Tak, są pod mostkiem. Wygląda na to, że z tym schematem dam radę. Nie wiedziałem tylko czy podczas II wś było inaczej. Bo Japończycy właśnie często zamiast zielonego światła mają niebieskie. Cytuj
Vieh_san Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Napisano 3 Grudnia 2021 (edytowane) To ostatnie pytanko przysięgam i kończę. Na jaki kolor pomalować te całe olinowanie? Czarne czy bardziej miedziane/brązowe? Edit. Okazuje się że będę musiał dorobić 3 takie rzeczy jak na fotce, do "odciągów" idących w dół. Edytowane 3 Grudnia 2021 przez Vieh_san Cytuj
M.A.V. Napisano 3 Grudnia 2021 Napisano 3 Grudnia 2021 Całkowicie czarne będzie się trochę za bardzo rzucało w oczy - jak chcesz kryć kolorem to ja bym szedł w kolorystykę "ciemnoszarą" 1 Cytuj
Vieh_san Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Napisano 3 Grudnia 2021 Dziękuję bardzo @M.A.V.No bo bez niczego mam srebrne druciki. Za mocno to mi się świeci, a nie mogę nigdzie znaleźć informacji o tym nawet z jakiego materiału to wszystko jest, czy to metalowe, czy niektóre to zwykła lina. Zdjęć też żadnych nie znalazłem, nawet innych okrętów, tak żeby było można coś z tego wywnioskować Cytuj
Vieh_san Napisano 4 Grudnia 2021 Autor Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) No to finito, flaga i napis na podstawce pojawią się w galerii. Z tego miejsca bardzo bym chciał wszystkim podziękować za wsparcie bez którego na pewno nie osiągnął bym tego co mi się tutaj udało. Jestem muszę przyznać zadowolony w miarę z efektu. W galerii pewnie ostudzą mi głowę Dobrze, więcej już nie gadam Do zobaczenia w galerii Zapraszam do galerii Edytowane 4 Grudnia 2021 przez Vieh_san Cytuj
blacman Napisano 12 Stycznia 2022 Napisano 12 Stycznia 2022 W dniu 3.12.2021 o 21:21, Vieh_san napisał: To ostatnie pytanko przysięgam i kończę. Na jaki kolor pomalować te całe olinowanie? Czarne czy bardziej miedziane/brązowe? Edit. Okazuje się że będę musiał dorobić 3 takie rzeczy jak na fotce, do "odciągów" idących w dół. Olinowanie raczej szare. To w kółeczku też szare. Ewentualnie można pokusić się o izolatory - były one na każdym praktycznie odciągu tu masz przykładowe kolory lamp na sygnalizatorze taktycznym (odwrócony krzyż) 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi