czak45 Napisano 1 Lipca 2008 Share Napisano 1 Lipca 2008 Ładne malowanie zrobiłeś, szkoda, że sam model to taki gniot Ale jak piszesz to miałbyc trening. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Mam pytanko. Mam ten zestaw i w nim są różne typy kół, co one oznaczają? Wersje czy może fabryki różne produkowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Wersje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 No nie powiem robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Model bardzo ładnie Ci wyszedł, nie ma jak zimowe kamo. Ale sama bryła modelu w sobie ( jakość , szczegółowść ) porażka .. Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 3 Września 2009 Autor Share Napisano 3 Września 2009 Witam, doszedłem do wniosku, że nie dokończone projekty zbyt mi ciążą. Stąd wakacje mijają mi pod znakiem starych prac. Wróciłem między innymi do tego gniotka. Kiedyś tam nałożyłem na niego trochę błotnych pigmentów. Ostatnio zacząłem robić podstawkę, pomalowałem figurkę (takie moje "widzimisie") i zmniejszyłem grubość włazu (nadal wygląda ubogo, ale przynajmniej nie wygląda jak ekstra grube drzwi od sejfu). To tyle. Błotniste podłoże zamierzam wymodelować przy użyciu szpachli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pfeifer Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Metamorfoza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Zimowe kamo wyszła bardzo dobrze, ale jak sam zauważyłeś model to mega gniot. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 4 Września 2009 Autor Share Napisano 4 Września 2009 Witam, wczoraj z grubsza położyłem szpachlę do drewna. Rano wyryłem miejsce pod tygryska i dodałem tu i tam rozrzedzonej szpachli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 5 Września 2009 Autor Share Napisano 5 Września 2009 Witam, całość przeszlifowałem papierem ściernym. Następnie naniosłem Surfacera w różnych konsystencjach. I pomalowałem. Miało to być ciemne błoto. I kurczę, sam już nie wiem jak mi to wyszło. Co sądzicie? Bo plastycznie to mi się nawet podoba, ale merytorycznie... czy nie wygląda jakby jechał po wzburzonym morzu? Może jakiś filtr, czy coś? Jeszcze kwestia kałuż - spróbuję je zrobić z wikolu. Próbował już ktoś taki patent? Może jakiś inny pomysł? Bo w ostateczności pożyczę od Piotrka Vallejowego specyfiku, ale wolałbym najpierw pobawić się w metody chałupnicze. (czołg nie jest jeszcze dopasowany do podłoża - dopiero jak go przymocuje to "podleję" go błotem) Fotka w świetle naturalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 7 Września 2009 Autor Share Napisano 7 Września 2009 Z grubsza przymocowałem czołg do błota. To białe na podwoziu nie jest jeszcze pomalowane - tam mniej więcej będą rozjaśnienia. Koła mi się nie podobają i chyba całkiem je zabłocę jak na poniższej fotografii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jezier Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Łoł b.ładnie wygląda to kamo , a blotko... ja bym jeszcze dopieścił ciemnobrązowym metodą suchego pędzla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 jest dobrze Jarek, dawaj dalej. błoto powinno być tylko bardziej lśniące chyba ale to na samym końcu. szkoda tylko że to Hasegawa ale na to jużnic nie poradzisz :-) efekt i tak jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Troszku te błoto taki panzer grau jest, ja bym lekko zbrązowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Ale zrób coś z lufą kaemu bo wygląda jak sopel wetknięty w w jarzmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 9 Września 2009 Share Napisano 9 Września 2009 Nie no model porażka... Mi by było szkoda nawet farb na niego... Ale za to malowanie to w 100% nadrabia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 9 Września 2009 Share Napisano 9 Września 2009 To był jeden z pierwszych modeli jakie skleiłem. Totalny gniot i wielki respekt, że to poskładałeś do kupy wogóle. W moim podwozie było całkowicie sknocone i taśma gąsienicy była za krótka. Reszta części to też wielka tragedia. Jakieś szpary w płytach kadłuba etc. Samo Twoje wykonanie modelu to osobny temat. Ogromny kontrast do jakości tego G. Duże piwko za wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 9 Września 2009 Autor Share Napisano 9 Września 2009 Witam, dzięki za komentarze To błoto też mi nie dawało spokoju. Zaopatrzyłem się więc w pigmenty Vallejo i nałożyłem je rozcieńczone w White Spiricie. Muszę przyznać, że efekt o niebo lepszy. Tylko teraz mam mały problem - pigmenty dość swobodnie przylegają do podłoża i brudzą paluchy. Są też matowe a błoto powinno być raczej satynowe. Z tym, że satyna Vallejo odpada, bo pod nią pigmenty strasznie zmieniają kolor i się ujednolicają (jak mniemam każdy lakier spowoduje taki efekt). Jest na to jakieś remedium? Np. te utwardzacze MIGu? Fotki jutro, jak naładuję akumulatorki do aparatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 10 Września 2009 Autor Share Napisano 10 Września 2009 Zdjęcia. Początek: Tu dodałem jeszcze trochę pigmentów i ustawiłem przy świetle dziennym. Kwestia utrwalenia pigmentów nadal otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 a nie możesz tego tak zostawić? jakby co to możesz spróbować to utrwalić pigment fixerem MiGa (zmieni się kolor) a jak wyschnie jeszcze na wierzch wetrzeć trochę pigmentu, powinno być dobrze. ale jeśli ten efekt Ci się podoba to najlepiej zostawić i zabrać siędo nowego modelu. pozdrawiam. PS. jakbyś chciał trochę fixera to się odezwij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 Powiem tyle... białe kamo jest świetne i w pełni realistyczne. Nie podoba mi się trochę ten śnieg, ale nie ze względu na wykonanie. Żeby mi tak wychodziły modele w 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 11 Września 2009 Autor Share Napisano 11 Września 2009 a nie możesz tego tak zostawić? jakby co to możesz spróbować to utrwalić pigment fixerem MiGa (zmieni się kolor) a jak wyschnie jeszcze na wierzch wetrzeć trochę pigmentu, powinno być dobrze. ale jeśli ten efekt Ci się podoba to najlepiej zostawić i zabrać siędo nowego modelu. pozdrawiam.PS. jakbyś chciał trochę fixera to się odezwij. Najważniejszym powodem chęci utrwalenia pigmentów jest fakt, że mam nadzieję wysłać tego gniotka na zachód i nie wiem, czy luźne pigmenty by nie przeszkadzały w pakowaniu. Pomijając już fakt, że miało to być mokre błoto - czyli lekko błyszczące W fixera i tak i tak chyba już przyszedł czas się samemu zaopatrzyć. Póki co mam tydzień "urlopu". Może pod żaglami zdecyduje się co z tym fantem zrobić Dzięki za wszystkie komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi