slawekmalysek Napisano 18 Października 2021 Share Napisano 18 Października 2021 Nie zrozum mnie źle ale kleisz blaszki a plastik nie do końca "obrobiony" ,makro jest bezlitosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 18 Października 2021 Autor Share Napisano 18 Października 2021 21 minut temu, slawekmalysek napisał: Nie zrozum mnie źle ale kleisz blaszki a plastik nie do końca "obrobiony" ,makro jest bezlitosne Nooo, to jest straszne...czego oczy nie widzą, pokaże zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 24 Października 2021 Autor Share Napisano 24 Października 2021 Czołem, kończę etap składania do kupy tego wszystkiego. Co do kolorków, myśle, że wezmę z Gunze: linoleum https://www.mojehobby.pl/products/C606-IJN-Linoleum-Dek-Color-Flat.html Kadłub i reszta: https://www.mojehobby.pl/products/C602-IJN-Hull-Color-Sasebo-Flat.html\ Kwestia jaki doł kadłuba? Jak proponuje Hasegawa, czyli ta: https://www.mojehobby.pl/products/C029-Hull-Red-Semi-Gloss.html Czy proponujecie coś innego lub jakąś mieszankę farb? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 26 Października 2021 Autor Share Napisano 26 Października 2021 Dorobiłem te cholerne relingi... uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 30 Października 2021 Autor Share Napisano 30 Października 2021 Pomalowany podkładem oraz wstępnie pocieniowany... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 31 Października 2021 Share Napisano 31 Października 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 31 Października 2021 Share Napisano 31 Października 2021 Za mało kontrastu, wszystko zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 31 Października 2021 Autor Share Napisano 31 Października 2021 Niekoniecznie, podobnie robię na pancerne i jakoś daje rade, maluję z reguły laserunkowo, cieńkimi warstwami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 31 Października 2021 Share Napisano 31 Października 2021 Zawsze jakby miało zniknąć można postshading spróbować zrobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 11 Listopada 2021 Autor Share Napisano 11 Listopada 2021 Pomaziany... (w jednym miejscu muszę poprawić linoleum, bo pod maskowanie farba podeszła) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Listopada 2021 Share Napisano 11 Listopada 2021 Pan Nauczyciel to uczy plastyki czy techniki? Wykonanie i malunki genialne. Ja wczoraj otrzymałem 16 szt. rogali Świętomarcińskich rogali prosto z Poznania. Tanie nie są, ale jakie dobre. Trzyma mnie do dzisiaj!!!!! Tradycja ich spożywania została mi po pobieraniu nauki w szkole przy ul. Bukowskiej -dawno dawno temu..........Potem w Polskę nas wysłali............ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 12 Listopada 2021 Autor Share Napisano 12 Listopada 2021 19 godzin temu, robertmodelarz napisał: Pan Nauczyciel to uczy plastyki czy techniki? Wykonanie i malunki genialne. Dziękuję Szanowny kolego, pan nauczyciel uczy gry na fortepianie 19 godzin temu, robertmodelarz napisał: Ja wczoraj otrzymałem 16 szt. rogali Świętomarcińskich rogali prosto z Poznania. Tanie nie są, ale jakie dobre. Trzyma mnie do dzisiaj!!!!! Tradycja ich spożywania została mi po pobieraniu nauki w szkole przy ul. Bukowskiej -dawno dawno temu..........Potem w Polskę nas wysłali............ Pyszności...jadło się , ze szkoły na ul.Solnej miałem niedaleko do rynku, a tam w okolicy sprzedawali najlepsze rogale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 (edytowane) W dniu 17.10.2021 o 03:03, M.A.V. napisał: takiego używam : sorry ,że zaśmiecam wątek ale gdzie kupię toto ? szukałem w papierniczych sklepach ,na stoiskach w marketach i dupa! zamówić? ew. może sklepach dla plastyków? Edytowane 14 Listopada 2021 przez slawekmalysek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 4 minuty temu, slawekmalysek napisał: ale gdzie kupię toto ? https://allegro.pl/listing?string=klej bcg http://gamahobby.eu/pl/p/Klej-BCG-Brand-Clear-Glue-przezroczysty/3082 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 1 godzinę temu, _OldMan_ napisał: https://allegro.pl/listing?string=klej bcg http://gamahobby.eu/pl/p/Klej-BCG-Brand-Clear-Glue-przezroczysty/3082 ok. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 20 Listopada 2021 Autor Share Napisano 20 Listopada 2021 naniosłem wash, a właściwie filtr... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 20 Listopada 2021 Share Napisano 20 Listopada 2021 prezentuje się świetnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 20 Listopada 2021 Share Napisano 20 Listopada 2021 Elegancja Franc... ups Elegancja Japońska すばらしい! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 jest moc ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 zwodowany.....śruby dokręcą nurkowie....czekam na prace wykończeniowe ,,,,, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 @krzychu83 a mam pytanie, jakich farb użyłeś do niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 21 Listopada 2021 Autor Share Napisano 21 Listopada 2021 (edytowane) Dzięki Panowie, może jednak coś z tego wyjdzie 28 minut temu, Vieh_san napisał: a mam pytanie, jakich farb użyłeś do niego? Z palety Gunze C606 IJN Linoleum deck C602 IJN Sasebo Hull C029 hull red wash - Ak302 - wash for grey deck Pozdrawiam Edytowane 21 Listopada 2021 przez krzychu83 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 A gdzie relingi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 21 Listopada 2021 Autor Share Napisano 21 Listopada 2021 1 godzinę temu, Superbe napisał: A gdzie relingi? , będą na końcu montowane (przed olinowaniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 49 minut temu, krzychu83 napisał: , będą na końcu montowane (przed olinowaniem) I to jest SŁUSZNA koncepcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi