bart207skw Napisano 18 Października 2021 Share Napisano 18 Października 2021 W sumie nie powinno się wchodzi drugi raz do tej samej rzeki... Miałem już nie robić tygrysa z MC. w końcu zrobile4m już Kangaroo Tiger... Ale jednak. To dzięki wymianie modeli Staryfajter1954. Obiecałem, ze zrobię to robię. Jak na ta chwilę mam wrażenie ze kadłub jest lepiej spasowany od tego z Kangura. Wersja oczywiście niemiecka. Z rzeczy do dorobienia - tylko dekielek na wirnikiem - reszta z pudła. na ta chwile model powstaje w przerwach na schnięcie farby na vintigowym lynxie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Października 2021 Share Napisano 18 Października 2021 Podziwiam samozaparcie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 19 Października 2021 Share Napisano 19 Października 2021 No to jedziesz z tym koksem ! Dasz radę ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 21 Października 2021 Autor Share Napisano 21 Października 2021 Info dla zainteresowanych. Obecnie jestem na etapie sklejania szlifowanie i szpachlowania wszystkich elementów, w tym kadłuba. Nawet szkoda zdjęć robić - w kangaroo tiger jest wszystko krok po kroku - tutaj jest to samo. Ale ogólnie mam wrażenie, że ten egzemplarz jest lepiej spasowany... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 5 Listopada 2021 Autor Share Napisano 5 Listopada 2021 mały update. wszystko już po szlifowane i poszpachlowane. powoli czas dłubać dalej. zdjęcia: - już z dopasowaną i wypolerowaną szyba, - sklejone i pomalowane wyloty gazów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 2 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2021 witam. temat wcale nie umarł tylko czekał na swoja kolej po skończonym Lynxie. wnętrze w tygrysie zrobione. oszklenie spasowane. podczas szpachlowania po ściągnięciu taśmy maskującej okazało się że szybka pękła i trzeba nowa. mam zapas. teraz wszystko od nowa... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Jedziesz z tym wiatrakiem dalej. ! Kibicuję i trzymam kciuki za efekt końcowy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 10 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2021 powoli bo powoli, ale zmierzam do końca. ponownie dużo pracy było ze spasowaniem oszklenia i polerowaniem zadry po ramce. postęp prac na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 Nic nie widać na zdjęciach . Poszukaj jakiejś dużej , w jednolitym kolorze kartki i rób zdjęcia na jej tle . Najlepiej się sprawdza błękit . Wątek nabierze czystości . Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 10 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2021 36 minut temu, Hello napisał: Nic nie widać na zdjęciach . Poszukaj jakiejś dużej , w jednolitym kolorze kartki i rób zdjęcia na jej tle . Najlepiej się sprawdza błękit . Wątek nabierze czystości . Hello to jest zdjęcie na surowo z warsztatu. podkładka ma już dobre 20 lat i wiele wspomnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 17 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2021 dłubie sobie dalej. coraz bliżej końca... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Grudnia 2021 Share Napisano 17 Grudnia 2021 Tam są dwa kolory zielonego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 (edytowane) W dniu 17.12.2021 o 11:07, mandrivecs napisał: Tam są dwa kolory zielonego? Dokładnie Kawał roboty z tymi Tigrami zrobiłbyś jakiś lepszy jakościowo zestaw np revella Edytowane 20 Grudnia 2021 przez Mitrandir 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2021 17 godzin temu, Mitrandir napisał: Dokładnie Kawał roboty z tymi Tigrami zrobiłbyś jakiś lepszy jakościowo zestaw np revella przyjdzie na to czas - może na tego rocznicowego... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2021 model skończony. zastanawiam się nad galeria bo nie do końca jestem zadowolony z efektu końcowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2021 dodam tylko, ze kalki mimo posmarowania ich dwukrotnie płynem mikroscale liquid decal darły się podczas nakładania. jako zastępstwo kalki tez z mc ale z jednego zestawów uh-1d - i o dziwo mimo kładzenia saute be płynów nie podarły się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 (edytowane) Rób galerię, Model fajnie wygląda. Ja ze swojego F16 też nie jestem zadowolony, ale galerie się zrobi. Edytowane 21 Grudnia 2021 przez tlb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 Wg mnie wygląda lepiej niż Kangurzy Tiger 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 Detali nie widać, ale jest fajnie. Zrób galerię obowiązkowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 Wystarczyło zapytać ... Dostałbyś kalki z revella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 5 godzin temu, Mitrandir napisał: Wystarczyło zapytać ... Dostałbyś kalki z revella Nie było by hardkorowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 22 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2021 16 godzin temu, Mitrandir napisał: Wystarczyło zapytać ... Dostałbyś kalki z revella kutwa... ale z drugiej strony to jest pure mistercraft... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 22 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2021 17 godzin temu, mandrivecs napisał: Detali nie widać, ale jest fajnie. Zrób galerię obowiązkowo. dlatego zdjęcia będą w oddali na czarnym tle, aby nadal nic nie było widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2021 zapraszam do galerii: tutaj: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi