IIQBAII Napisano 1 Listopada 2021 Autor Share Napisano 1 Listopada 2021 (edytowane) Mała aktualizacja. Wszystkie koła wyszlifowane i spasowane. Dodatkowo wykonałem swoje pierwsze spawy. Są duże ale takie mają być. Zimmerit wstępnie na dolnej płycie będzie mocny wybrakowany. Przyszła pora na szlifowanie i składanie ogniw... Edytowane 1 Listopada 2021 przez IIQBAII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 1 Listopada 2021 Share Napisano 1 Listopada 2021 43 minuty temu, IIQBAII napisał: Zimmerit wstępnie na dolnej płycie będzie mocny wybrakowany. .. Zrób coś z zimmem bo wygląda jak dodatkowe dopancerzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IIQBAII Napisano 1 Listopada 2021 Autor Share Napisano 1 Listopada 2021 28 minut temu, slawekmalysek napisał: Zrób coś z zimmem bo wygląda jak dodatkowe dopancerzenie Na fotce jest tymczasowo przylepiony na patafix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 1 Listopada 2021 Share Napisano 1 Listopada 2021 3 godziny temu, IIQBAII napisał: Na fotce jest tymczasowo przylepiony na patafix. Domysliłem się, że nie na stałe dlatego napisałem zrób a nie usuń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IIQBAII Napisano 1 Listopada 2021 Autor Share Napisano 1 Listopada 2021 Troszkę się szlifnie od spodu i będzie bardziej płaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 1 Listopada 2021 Share Napisano 1 Listopada 2021 W dniu 23.10.2021 o 18:29, IIQBAII napisał: Co do śladów odpaleń to widziałam kilka różnych wersji ( na modelu) i zdecydowałem się na wyraźne ślady. Będą ładnie widoczne. Jak widać na fotkach to takie ślady były w tych miejscach, tylko jest to nałożona pasta "zimmerit" w tych bardzo dziwnych miejscach.(zielone strzałki) Być może w oglądanych przez Ciebie modelach takie coś tam było, ale na pewno to nie ślady po palnikach. W miejscach gdzie nie ma pasty to powierzchnia jest gładka (czerwone strzałki), i nie ma nad czym dyskutować moim zdaniem. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IIQBAII Napisano 1 Listopada 2021 Autor Share Napisano 1 Listopada 2021 4 minuty temu, meser262 napisał: Jak widać na fotkach to takie ślady były w tych miejscach, tylko jest to nałożona pasta "zimmerit" w tych bardzo dziwnych miejscach.(zielone strzałki) Być może w oglądanych przez Ciebie modelach takie coś tam było, ale na pewno to nie ślady po palnikach. W miejscach gdzie nie ma pasty to powierzchnia jest gładka (czerwone strzałki), i nie ma nad czym dyskutować moim zdaniem. Pozdrawiam Krzysztof Spoko, fajne fotki. Jak pisałem, tak nie się podoba i tak zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 1 Listopada 2021 Share Napisano 1 Listopada 2021 OK. Twój model i decyzja że to wersja SF. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IIQBAII Napisano 8 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2022 Cześć! Wypadałoby coś wstawić Przez ten czas udało mi się sporo zrobić. Generalnie kadłub jest już prawie gotowy. Wykonałem nowe spawy i dodałem kilka na płycie silnikowej. Zimmerit zeszlifowałem zgodnie z sugestią kolegi, dodatkowo mocno go uszkodziłem. Na kadłubie dojdą jeszcze ślady trafień. Gąsienice i koła zostaną zdjęte do malowania. Pod kratami wentylacyjnymi nic nie ma, więc postanowiłem narysować i wydrukować uproszczony model wentylatorów i chłodnic. To teraz wieża. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 8 Stycznia 2022 Share Napisano 8 Stycznia 2022 (edytowane) Hmm, narobiłeś się by wydrukować mało widoczne pod siatkami chłodnice to chyba km-u bez rozwiercenia lufy nie zostawisz ?. W sumie sugerowałbym, przy takiej waloryzacji lufkę metalową ( np. : https://www.mojehobby.pl/products/MG-34-Panzerlauf-lufy-niemieckiego-karabinu-maszynowego-wersja-czolgowa-w-opancerzonej-oslonie-2-szt..html ) lub https://www.mojehobby.pl/products/Zestaw-2-luf-do-niemieckich-czolgowych-karabinow-maszynowych-MG-34.html ). Edytowane 9 Stycznia 2022 przez Rack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 8 Stycznia 2022 Share Napisano 8 Stycznia 2022 (edytowane) Ten Zimmerit na prawe stronie na dole może można by bardziej urozmaicić ?, dół wygląda teraz trochę jak od linijki Edytowane 8 Stycznia 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IIQBAII Napisano 9 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2022 Nie dopatrzyłem tej lufy, rozwierce ją. Zimmerit poprawię, dodam kilka drobnych ubytków. Całość będzie jeszcze lepiej wyglądać gdy dodam ślady trafień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 Jaki pojazd chcesz odwzorować? Z tego co widzę to na razie Masz parę elementów z wersji późnej nie stosowanych w pojazdach jeszcze z zimmeritem (sierpień/wrzesień '44). Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IIQBAII Napisano 9 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2022 2 godziny temu, meser262 napisał: Jaki pojazd chcesz odwzorować? Z tego co widzę to na razie Masz parę elementów z wersji późnej nie stosowanych w pojazdach jeszcze z zimmeritem (sierpień/wrzesień '44). Pozdrawiam Krzysztof Model prosto z pudła, bez wzorowania się na czymkolwiek. Całość już mamy, zostało parę detali i leci podkład. Następnym razem chyba zainwestuje w większą ilość blaszek, bo te błotniki i osłony boczne średnio wyglądają. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IIQBAII Napisano 10 Maja 2022 Autor Share Napisano 10 Maja 2022 Cześć! Przespałem parę miesięcy, a tu model trzeba kończyć. Nałożyłem kilka kolorków, lecz mam do Was pytanie. Posiadam aero H&S Ultra i podczas malowania średnio wychodzi mi granica między kolorami. To tak powinno być czy można zejść do czystszego przejścia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 10 Maja 2022 Share Napisano 10 Maja 2022 (edytowane) Jest ok. To duży model, nie ma dużego rozbryzgu i odkurzu. Granice kolorów i tak się jeszcze pozacieraja, po filtrach, washach i olejach. Edytowane 10 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IIQBAII Napisano 10 Maja 2022 Autor Share Napisano 10 Maja 2022 4 minuty temu, robertmodelarz napisał: Jest ok. To duży model, nie ma dużego rozbryzgu i odkurzu. Granice kolorów i tak się jeszcze pozacieraja, po filtrach, washach i olejach. Dobrze wiedzieć, bo już chciałem kombinować i poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 Nie za ciemny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 Oryginalne puszki po pigmentach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 W dniu 10.05.2022 o 16:34, IIQBAII napisał: Przespałem parę miesięcy, a tu model trzeba kończyć. Najwytrwalsi obserwatorzy cierpliwie czekali. Granice kolorów wyglądają dobrze. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 6 minut temu, robertmodelarz napisał: Oryginalne puszki po pigmentach: Czyli za ciemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IIQBAII Napisano 12 Maja 2022 Autor Share Napisano 12 Maja 2022 Godzinę temu, Dorotka napisał: Czyli za ciemny Jeśli chodzi o zielony to wybrałem XF-62, wydawał mi się najbardziej odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 11 minut temu, IIQBAII napisał: Jeśli chodzi o zielony to wybrałem XF-62, wydawał mi się najbardziej odpowiedni. Hm... Każdy kolor, nawet ten z fabrycznej puszki, na modelu będzie ciemniejszy, trzeba by trochę rozjaśnić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 Ten zestaw to w miarę realne kolory: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IIQBAII Napisano 12 Maja 2022 Autor Share Napisano 12 Maja 2022 Postaram się rozjaśnić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi