Artek82 Napisano 30 Lipca 2022 Share Napisano 30 Lipca 2022 Do kiedy obowiązuje termin składania życzeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 31 Lipca 2022 Autor Share Napisano 31 Lipca 2022 Chcę to zamówić jeszcze w lipcu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Lipca 2022 Share Napisano 31 Lipca 2022 19 godzin temu, KayFranz napisał: Wziąłbym 1 zestaw 1:72 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 31 Lipca 2022 Autor Share Napisano 31 Lipca 2022 9 minut temu, Grzes napisał: Wziąłbym 1 zestaw 1:72 Dobra, ten i tak był w zapasowych, więc nie muszę zmieniać arkuszy. 30 PLN, zasady - jak ostatnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Lipca 2022 Share Napisano 31 Lipca 2022 13 minut temu, KayFranz napisał: zasady - jak ostatnio Przyjąłem - pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 6 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2022 (edytowane) Ponieważ pan Andrzej ruszył temat, to i ja też. A to już skok w przyszłość: Edytowane 6 Sierpnia 2022 przez KayFranz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 9 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2022 I jeszcze to. Bo urlop mam, to mogę. Jak będziemy kleić kolejną spółdzielnię, to dam znać. Tu albo na moim FB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Sierpnia 2022 Share Napisano 10 Sierpnia 2022 (edytowane) 23 godziny temu, KayFranz napisał: dam znać. Tu albo na moim FB. Ze względu na brak fb, prosiłbym "Tu". Edytowane 10 Sierpnia 2022 przez Grzes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 12 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2022 Piątek, 13:15 Co niektórzy się ucieszą. Jest jakiś problem techniczny z maszynerią, nowe części dojadą w poniedziałek, więc na razie nic z naszego zamówienia nie jest wydrukowane. I teraz clou: Jeżeli do poniedziałku rano dostarczę NOWE arkusze, to stare zlecenie zostanie anulowane. Co oznacza, że do - powiedzmy niedzieli, do 12.00 - zbieram zamówienia na kolejne arkusze. Jak zostanie miejsce na jakimś, to i tak już wiem, co cieszy się popularnością i zrobię ten ostatni arkusz na zapas. Wzory znacie. Ceny (na dziś, dla skali 1:72, za jeden zestaw, jeżeli do 1:48 to mnożymy przez dwa) wyglądają tak: RWD-5 - SP-AJU po 12 RWD-6 - do konkursowych, czerwone rejestracje po 15, do -AHM - 8 RWD-8 - wojskowe - po 15, cywilne, z rejestracjami - po 30 Dz-33 - 30 PLN P-PALP - 12 DC-2 - 45 Bücker B-131 SP-YES - 12 Mi-24, do husarzy 739 i 741, z napisami eksploatacyjnymi - za 45 P.24 SP-BFL i PZL.23 SP-BFM, ze srebrnymi literami zamiast białych - po 15 JD-2 -ADP - po 15 RWD-2 (Ch'30) - po 15 RWD-1 - 5 Cierva C30a -ANN - 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 12 Sierpnia 2022 Share Napisano 12 Sierpnia 2022 I to jest Krzysztofie bardzo dobra wiadomość Odezwę się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 (edytowane) W dniu 30.07.2022 o 23:16, KayFranz napisał: Dziś dopiero trafiłem na Twojego bloga i poczytałem to świetne dochodzenie w sprawie koloru liter. Jakby był gdzieś jeszcze komplet na SP-AHN, to bym się pisał. Jak nie teraz, to następnym razem. Jednak czy zielony Castrol jest lepszy, niż żółty? Nie badałem tematu, tak pytam o powód zmiany, bo pierwotnie widziałeś go jednak na żółto z czarną obramówką. Edytowane 11 Października 2022 przez letalin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Lutego 2024 Share Napisano 18 Lutego 2024 Zapytam w tym temacie, co by nie mnożyć bytów. Ponieważ do oferty wlatują modele Ardpolu, wśród których są RWD-13 / 13S, czy byliby chętni na kalkomanie do tych samolotów? Np. takie: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 18 Lutego 2024 Share Napisano 18 Lutego 2024 Co prawda modelu jeszcze nie mam, ale na kaleczki bym się wstępnie pisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrpas Napisano 19 Lutego 2024 Share Napisano 19 Lutego 2024 Ja również z ochotą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 20 Lutego 2024 Share Napisano 20 Lutego 2024 W dniu 12.08.2022 o 13:23, KayFranz napisał: Cierva C30a -ANN - 10 Masz może komplet oznaczeń do skali 1:35? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 23 Lutego 2024 Autor Share Napisano 23 Lutego 2024 W dniu 11.10.2022 o 15:29, letalin napisał: pytam o powód zmiany, bo pierwotnie widziałeś go jednak na żółto z czarną obramówką Dopiero teraz otworzyłem stary wątek. Pokazuję i objaśniam: Jakieś dwa lata temu po serii maili nękających dostałem od Castrola tzw. timeline logotypu. Czyli po naszemu: jak zmieniał się logotyp firmy na przestrzeni lat. I na początku lat 30. ub. wieku powrócono do zielono-czerwonej kolorystyki, porzuconej około 1928 na rzecz złoto-czerwonej (albo w wersji prostszej - żółto-czerwonej), co miało związek z fascynacją właściciela promowaniem samochodu rekordowego Golden Arrow. Szybko jednak zorientował się, że konkurencja - czyli Shell - od dawna używa tej kombinacji kolorów, więc wrócono do starych zasad. Uznałem więc, że bardziej prawdopodobne będzie logo Castrola na zielonym tle. Na dodatek trzeba pamiętać o jeszcze jednym - w tamtych czasach nikt nie zlecał takich pojedynczych naklejek drukarniom, tylko po prostu malowano je na papierze, wycinano i całość przyklejano. A żeby zabezpieczyć przed deszczem i innym warunkami atmosferycznymi ten papier lakierowano. Lakier daje lekko żółtawo-brązowy odcień - kto może, niech sobie porówna stare naklejki hotelowe albo linii lotniczych. Tak więc na dziś sądzę, że logo Castrola na RWD-6 było na tle zielonym, delikatnie wpadającym w żółty. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 23 Lutego 2024 Share Napisano 23 Lutego 2024 (edytowane) W dniu 18.02.2024 o 10:22, Grzes napisał: Zapytam w tym temacie, co by nie mnożyć bytów. Ponieważ do oferty wlatują modele Ardpolu, wśród których są RWD-13 / 13S, czy byliby chętni na kalkomanie do tych samolotów? Np. takie: Licz i mnie, poproszę. Wedlem jestem diabelnie zainteresowany. Edytowane 23 Lutego 2024 przez socjo1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Lutego 2024 Share Napisano 23 Lutego 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, socjo1 napisał: Licz i mnie, poproszę. Wspaniale, to jest nas już czterech Ja to jeszcze chciałbym takie: Edytowane 23 Lutego 2024 przez Grzes 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 23 Lutego 2024 Share Napisano 23 Lutego 2024 2 godziny temu, Grzes napisał: Wspaniale, to jest nas już czterech Ja to jeszcze chciałbym takie: To yu Grzesiu masz ewentualnie drugiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrpas Napisano 23 Lutego 2024 Share Napisano 23 Lutego 2024 A nawet trzeciego 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi