Evildead Napisano 31 Stycznia 2022 Share Napisano 31 Stycznia 2022 1 minutę temu, Bigtank napisał: Dzięki Evil, akurat się morduję z rozpracowaniem boku kadłuba 7 TP...... No ładnie, ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 31 Stycznia 2022 Share Napisano 31 Stycznia 2022 2 godziny temu, Bigtank napisał: Czyli japońce też walą babole, na rysunku są te dwa druty, min tym się sugerowałem przy wykańczaniu swojego. Czyli spiczasta blaszka niby celownik też tandeta? Szkoda wywalać . Zawsze to tylko rysunek - dodatkowo na nim tych elementów nie wskazywano/nie podpisano. Co do "blaszki" popatrz jaka była "długa". Znalazłem dokładniejsze namiary w/w elementu - mocowana na pojazdach wrzesień/październik 1942 roku. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 1 Lutego 2022 Autor Share Napisano 1 Lutego 2022 Na chwilę Was samych zostawić... Nie no generalnie uwielbiam merytoryczne rozkminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 12 Lutego 2022 Autor Share Napisano 12 Lutego 2022 Pszut. Km od Abera, zimmeritt od Atak. Kabel do lampy zrobię podczas prac nad dachem kadłuba. Tą przerwę pomiędzy dolną przednią płytą kadłuba i spodem wanny postaram się zniwelować. Poprzez jej ściągnięcie mam dostęp do napędu. Ot -kompromisy RC i modelarstwa.. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 14 Lutego 2022 Autor Share Napisano 14 Lutego 2022 Post pod postem, ale trudno. Pytanie jest takie -na zdjęciu Tygrysa 323 widać poszarpany ostatni segment błotników bocznych. Fajnie było by zrobić coś takiego na modelu. Zauważył to jeden z modelarzy na rosyjskim forum i zrobił podartą blachę w sposób widoczny na zdjęciu. Nie jestem pewien w jaki sposób mogłoby dojść do uszkodzenia blachy błotnika w taki sposób jak on to zrobił na modelu. Macie jakieś pomysły, sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 (edytowane) Wu tang German- The Mystery of Tiger 1 . 1:16 nie miałbym gdzie trzymać w domu. Za duże dla mnie, ale ładnie idzie. Edytowane 14 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 (edytowane) Puknij pare razy młotkiem w blaszany parapet bedziesz miał przepis na uszkodzenia fartuchów bocznych Mało realne takie rozerwanie blachy. Zawineła by się do góry albo pod spód. Edytowane 14 Lutego 2022 przez produdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 14 Lutego 2022 Autor Share Napisano 14 Lutego 2022 Hehe, ja mam przećwiczone robienie uszkodzeń w 1:16: https://www.youtube.com/shorts/-9l_G5rKuVY 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 6 godzin temu, madeira napisał: Nie jestem pewien w jaki sposób mogłoby dojść do uszkodzenia blachy błotnika w taki sposób jak on to zrobił na modelu. Odłamek mógłby zrobić dziurę w błotniku. Ta część blachy odgięła by się do góry lub w dół, ale nie zawinęła w ten sposób. Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 3 Października 2022 Autor Share Napisano 3 Października 2022 Aktualizacja. Zamontowałem nieco sfatygowane boczne błotniki, zrobione są także uchwyty do mocowania liny pomocniczej no i tył pojazdu jest gotowy. Został dach kadłuba i można będzie malować. Jakość zdjęć słaba, ale cos tam widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Października 2022 Super Moderator Share Napisano 3 Października 2022 Nadal mam blaszki do pacynek w 16 jak co to pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 4 Października 2022 Autor Share Napisano 4 Października 2022 Dzięki! Nie wykorzystałem jeszcze tego co mi wysłałeś jakiś czas temu. Może ten Tygrys będzie miał figuranta i blaszki znajdą właściwe im miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 4 Października 2022 Share Napisano 4 Października 2022 A ten blotnik z tylu to dorabiany w warsztacie polowym czy moze po tuningu? Zajrzyj na strone https://tiger1.info/detail-page/mudguard-types#straight to jest 323 ale nie jestem w 100% pewien czy to twoj ale koncepcja blotnikow identyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 4 Października 2022 Share Napisano 4 Października 2022 W dniu 3.10.2022 o 08:24, madeira napisał: Aktualizacja. Zamontowałem nieco sfatygowane boczne błotniki, zrobione są także uchwyty do mocowania liny pomocniczej no i tył pojazdu jest gotowy. Został dach kadłuba i można będzie malować. Jakość zdjęć słaba, ale cos tam widać. A to ty Trochę zbłaźniłem się tym pytaniem na FB, bo zdjęcie które pokazałeś doskonale znam. A wagon w tej skali masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 5 Października 2022 Autor Share Napisano 5 Października 2022 hehe, spokojnie Wagonu w 1:16 nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 2 Listopada 2022 Autor Share Napisano 2 Listopada 2022 Budowa modelu skończona. Obecnie Tygrys znajduje się z lakierni Być może zwrócicie uwagę na szparę przy dachu wieży. Potrzebowałem się dostać do kabli w wieży i nie docisnąłem go. 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Listopada 2022 Autor Share Napisano 8 Listopada 2022 Fotka "na szybko" z kamuflażem. Dziś postaram się położyć lakier i oznaczenia. Pewnie wtedy wrzucę więcej zdjęć. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 Kamo z ręki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Listopada 2022 Autor Share Napisano 8 Listopada 2022 Tak, ale poprawek miałem tyle, co dyslektyk po dyktandzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 16 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2023 Pomalowany. Oklejony. Z washem na detalach. Teraz oleje i wash na zimmericie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 16 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2023 cd. zdjęć 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi